Voleybol Hande Baladın'dan Survivor sorusuna cevap! 'Bu yönde tepkiler alıyorum'

Hande Baladın'dan Survivor sorusuna cevap! 'Bu yönde tepkiler alıyorum'

13.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Dynavit’in yıldızlarından Hande Baladın özellikle son dönemde iyi bir çıkış yakaladıklarının altını çizdi, “Önce CEV Kupası’nı 2018’den sonra yine müzemize götürmek istiyoruz. Ardından ligde mutlu sona ulaşmak en büyük hedefimiz” dedi.

Hande Baladından Survivor sorusuna cevap Bu yönde tepkiler alıyorum

ERKAN AYRAÇ - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Dynavit Voleybol Takımı’nın yıldızlarından Hande Baladın sezonun devamındaki hedeflerini MİLLİYET’e anlattı. Milli voleybolcu hem CEV Kupası’nı hem de Misli.com Sultanlar Ligi’nde şampiyonluğu kazanmak istediklerini vurguladı.

- CEV Kupası’nda son rakip Stuttgart. Hazırlıklar nasıl gidiyor, kupa Türkiye’ye gelecek mi?

Hazırlıklar her zaman olduğu gibi yoğun geçiyor. Stuttgart çok mücadele eden ve çok iyi defans yapan bir takım. Ayrıca sayı bulma anlamında da etkili isimleri var. Finalde iki karşılaşmanın da seyir zevki olarak güzel geçeceğini düşünüyorum. Tek hedefimiz 2018’de aldığımız kupayı bir kez daha ülkemize getirmek. Çalışmalarımız tamamen bu yönde.

Hande Baladından Survivor sorusuna cevap Bu yönde tepkiler alıyorum

- Sultanlar Ligi’nde yarış yine üç takım arasında geçiyor. Peki ligde durumlar nasıl?

Haberin Devamı

Avrupa’da olduğu gibi ligde de durumumuz çok iyi. Sezon başından itibaren baktığımızda özellikle ikinci devrenin ilk haftalarından itibaren, şu zamana kadar yükselen bir performansımız var. Bunu sezon sonuna kadar devam ettirmek öncelikli hedefimiz. Takım olarak da kendimizi daha rahat hissediyoruz. CEV Kupası’nı aldıktan sonra tabii ki Misli.com Sultanlar Ligi’nde de mutlu sona ulaşmak istiyoruz.

‘Dönüm noktalarından biri’

- Bir dönem Galatasaray’a kiralandın. Tekrar geri dönüş süreci nasıl gelişti?

Kiralık sözleşmem zaten bir seneydi. Daha sonra Eczacıbaşı’na geri dönecektim. Galatasaray’da geçirdiğim sezon benim adıma çok yararlıydı. Çünkü en iyi performanslarımdan birini ortaya koyduğum sezondu. Kariyerim adına da dönüm noktalarından biriydi diyebilirim o bir sezon için. Orada aralıksız oynayarak ve sorumluluk alarak kendime çok şey kattım.

- Başarıların çok fazla ve gözönünde olan bir isimsin. Bunun artısı ya da eksisi var mı?

Tabii ki birçok farklı görüş ile karşılaşıyoruz. Bunlar negatif ya da pozitif olabiliyor. Biz bunlara çok fazla takılmayıp saha içindeki iyi iletişimimizle en iyi performansımızı göstermeye çalışıyoruz.

‘En iyi şekilde değerlendiriyorum’

- Voleybol bir sezona bakıldığında en yoğun branşlardan biri. Peki Hande arta kalan zamanda neler yapar?

Haberin Devamı

“Arta kalan gerçekten çok fazla vaktimiz olmuyor. Ama olabildiğinde kısıtlı zamanlarda neye çok önem verdiğim ve en çok neyden keyif aldığım ortaya çıkıyor. Çünkü kendime kalan bu az zamanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Aileme ve arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum.”

‘Çabuk oynamaya başladık’

- Ferhat Akbaş’ın gelişi ile takımda oyun anlayışı olarak neler değişti?

“Yeni bir sistemimiz var şu anda. Daha çabuk oynamaya başladık. Saha içinde yaptığımız her şey daha çabuklaşmaya başladı diyebilirim. Aslında birçok değişiklik yapıldı kulüpte hem saha içinde hem saha dışında. Ama Ferhat Akbaş ile yeni bir enerji ve soluk geldi takıma. Onunla çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah bu güzel atmosferi ve enerjiyi sezon sonuna kadar sahaya en iyi şekilde yansıtıp hedeflerimize ulaşırız.”

Hande Baladından Survivor sorusuna cevap Bu yönde tepkiler alıyorum

‘Survivor’da yapamam’

- Simge ile iyi bir ikilisiniz. O Ses Türkiye’de izledik sizi. İleriki dönemde Survivor’da da görebilir miyiz?

“İleriki dönemde şu anda görünen farklı bir projemiz yok ikili olarak. Ancak her an her şey çıkabiliyor. Ama şunu kesin olarak söyleyebilirim. Survivor’da yapamam ben. Böcekler beni çok korkutuyor. Bu yüzden o şartlarda yaşayamam.”

Haberin Devamı

Hande Baladından Survivor sorusuna cevap Bu yönde tepkiler alıyorum

‘Arkamızda büyük bir ekip var’

- Her gün genişleyen Red Bull ailesine sen de girdin. Bu konuda neler söylemek istersin?

Red Bull ailesine takım sporcusu olarak sanırım ilk ben girdim. Baktığınızda da voleyboldan çok farklı spor dallarından isimler var bu ailede. Sporcuların birçoğu ile biraraya geldiğimde ilk başta tuhaf hissettim tabii ki. Ama daha sonra o güzel ortamı gördüm. Gerçekten çok büyük bir ekip var arkamızda. İlk günden beri ekibin samimiyeti beni çok etkiledi ve motive etti. Birbirimizi anlayarak çok güzel projelere imza atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz.

‘Farklı pozisyonlarda oynamak avantaj’

- Kariyerinde birçok pozisyonda oynadın. Bu avantaj mı, dezavantaj mı?

“Bence avantaj. Çünkü saha içinde her bölge ile alakalı fikrim ve yatkınlığım var. Voleybolu bir bütün halinde anlamam açısından büyük bir avantajı var bana. Bu noktada antrenörlerimizin de rolü büyük. Onlardan aldığımız bilgi ve tecrübe ile kariyerlerimize yön verebiliyoruz.”

Haberin Devamı

Hande Baladından Survivor sorusuna cevap Bu yönde tepkiler alıyorum

‘Paylaşmaktan keyif alıyorum’

- Sosyal medyayı aktif kullanan sporculardan birisisin. Bu bir kafa dağıtma yöntemi mi?

“Çok aktif kullandığımı düşünmüyorum, ama bu yönde tepkiler alıyorum. O anda neyi beğeniyorsam onları paylaşmaktan keyif alıyorum ve şu bir gerçekki sosyal medyada büyük bir destek görüyoruz. Her mesaja cevap veremesemde yaptığım paylaşımlarla beni destekleyenlerle iletişim halinde kalmaya çalışıyorum.”

‘Milli takım ile her şey değişti’

- Türkiye’de futbolun konuşulduğu söylenir. Siz bunu değiştirdiğinizi düşünüyor musunuz?

“Kesinlikle bunu değiştirmeyi başardığımızı düşünüyorum. Özellikle bu yaz milli takım döneminden sonra büyük bir artış var. Normalde lig maçlarında Vakıfbank, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında sadece dolu tribünlere oynuyorduk. Yazdan sonra ise ligin sonuncusu önünde bile seyirci desteğiyle sahaya çıkıyoruz. Bunları görmek gerçekten çok mutluluk verici. Çünkü en büyük hedeflerimizden biri yakaladığımız başarıların karşılığını alabilmekti. Milli takım ile yakalanan başarı ile artık gösterdiğimiz fedakarlığın ve performansın karşılığını alabiliyoruz.”

Hande Baladından Survivor sorusuna cevap Bu yönde tepkiler alıyorum

‘Paris’e de gitmeliyiz’

Gelecek hedeflerinden de bahseden Hande Baladın, “Milli Takım ile Paris 2024 Oyunları’na gitmeyi çok istiyorum. Ayrıca Eczacıbaşı ile de kupalar kazanmak en büyük hedefim” dedi.

- Küçük yaşlarda ilgini çeken başka sporlar var mıydı, yoksa voleybolla mı başladın?

Jimnastikle başladım ve yüzme ile devam ettim. Farklı sporları denemeyi hep çok seviyordum. Gençlik dönemimde hem yüzmeyi hem de okul takımında voleybol oynamayı bir arada götürdüm. İkisini bir arada yaparken voleybol daha çok ilgimi çekti ve tek bir branş seçerek voleybola devam etme kararı aldım.

- Seni örnek alan gençler, çocuklar var. Onlara tavsiyelerin neler?

Bir çocuğun spora başlamasına katkımın olduğunu düşünmek beni çok gururlandırıyor. Sporcu olmak isteyen gençlere öncelikle hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum. Sonrasında çok çalışmak, vazgeçmemek ve yaptığın işe sarılmak onlara katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

- Her sporcu en üst noktayı hedefler. Peki senin için zirve neresi. Hedeflerinin ne kadarını başardın?

Koyduğum hedeflerin bir kaçına ulaştım aslında. Ama tabii ki öncelikle kariyerimin sonuna kadar hep üst düzey voleybolcu olmak istiyorum. Zirvedeyken bırakmayı hayal ediyorum. Ayrıca milli takım ile tekrar olimpiyatlara gitmek ve Eczacıbaşı Dynavit ile de kupalar kazanmak istiyorum.

 

Hakan Çalhanoğlu’nun 2021-22 sezonundan en iyi anlar