Beşiktaş ÖZEL | Onur Bulut dev derbinin ardından transferi hakkında konuştu! 'Yüzde 100 haklıyım zaten'

ÖZEL | Onur Bulut dev derbinin ardından transferi hakkında konuştu! 'Yüzde 100 haklıyım zaten'

01.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Onur Bulut'un transferi Beşiktaş ile Kayserispor'u karşı karşıya getirmişti. Yıldız futbolcu siyah-beyazlı ekibin Galatasaray'ı 3-1 yendiği maçın ardından Skorer'e konuştu. İşte detaylar...

ÖZEL | Onur Bulut dev derbinin ardından transferi hakkında konuştu Yüzde 100 haklıyım zaten

Beşiktaş ile Kayserispor arasında bir süredir Onur Bulut krizi sürüyordu. Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ise geçtiğimiz günlerde konu hakkında kararını vermişti. Onur Bulut transferi hakkında konuştu.

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

Onur Bulut için Beşiktaş ve Fenerbahçe, oyuncuya devre arası öncesinde talip olmuştu. Bu süreçte sarı-lacivertliler, Kayserispor cephesiyle Mame Thiam transferinden kalan 1.6 milyon euro alacağını silip, üzerine 1.3 milyon euro da bonservis içeren toplam 2.9 milyon euroluk bir anlaşma sağladı. Kayserispor, 28 yaşındaki sağ bek ile geçtiğimiz ay 3 yıllık yeni bir sözleşme imzalarken, içeriğinde de 6 Şubat'a kadar Fenerbahçe'nin öncelikli hakkı olduğu, sonrasında ise herhangi bir kulübün 1 milyon euro çıkış bedeli ödemesi halinde futbolcunun tek taraflı sözleşmeyi sonlandırma hakkının bulunduğu kayda geçti.

Haberin Devamı

Beşiktaş, 6 Şubat geçtikten sonra 1 milyon euroyu Kayserispor'a göndererek milli futbolcuyu kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar bu parayı aynı gün iade etti ve yapılan sözleşmeyi başkan vekili Nurettin Açıkalın'ın imzaladığını, ancak kendisinin imza yetkisinin bulunmadığını belirterek ilgili sözleşmenin geçersiz olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

OY BİRLİĞİYLE ONUR BULUT HAKLI BULUNDU

Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Kayserispor'un Onur Bulut'a açtığı davada oy birliğiyle oyuncuyu haklı buldu.

Fanatik.com.tr'den Burak Özdemir'e konuşan milli futbolcunun menajeri Elyasa Süme, Kayserispor ile olan dava süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Menajer Elyasa Süme, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda Kayserispor'un açtığı davanın Onur Bulut lehine karar verildiğini belirtti. Süme, karşı bir dava açma konusunda ise, "Şu an yurt dışındayım. Avukatlar değerlendirip ona göre bakacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Onur Bulut dev derbinin ardından transferi hakkında konuştu Yüzde 100 haklıyım zaten

KAYSERİSPOR, TAHKİM KURULU'NA GİDECEK

UÇK'nın kararının ardından Kayserispor Kulübü, Tahkim Kurulu'na gideceğini duyurdu. İşte o açıklama: "Onur Bulut’un Beşiktaş'a transferi ile alakalı olarak UÇK'ya açmış olduğumuz dava kurul tarafından reddedilmiştir. Maddi gerçeklikten uzak ve hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz bu karara karşı, süresi içerisinde TFF Tahkim Kurulu'na müracaat edilecektir. 

TFF Yargılama süreci ardından verilen kararların adli denetim süreci de (İstinaf ve Yargıtay yolu) olacaktır. İlk derece mahiyetindeki bu hukuki süreç henüz tamamlanmamış olup, sürece ilişkin gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır."

'GİTSELER DE BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK'

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından konuşan Onur Bulut, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun transferi hakkında verdiği karar ve Kayserispor'un Tahkim Kurulu'na gitme kararına şu sözlerle değindi: "Ben yüzde 100 haklıyım zaten. İmza yetkisi vardı başından beri. Tahkim'e gitseler de bir şey çıkmayacak."

Haberin Devamı

Yazarlar