Süper Lig ÖZEL | Recep Uçar'dan şampiyonluk iddiası: Ciddi puan kayıpları yaşayacaklar, vura vura gidemezler

ÖZEL | Recep Uçar'dan şampiyonluk iddiası: Ciddi puan kayıpları yaşayacaklar, vura vura gidemezler

13.02.2024 - 10:04 | Son Güncellenme:

Son olarak Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'u çalıştıran tecrübeli teknik direktör Recep Uçar, özel açıklamalarda bulundu. Semih Kılıçsoy'dan Umut Nayir'e kadar birçok konuya değinen teknik adam, şampiyonluk yarışı hakkında da çok konuşulacak bir iddiada bulundu. İşte detaylar...

Süper Lig’de en son Kayserispor’u çalıştıran teknik direktör Recep Uçar, Skorer Tv’nin konuğu oldu. Kayserispor sürecinden, Süper Lig’e birçok konuya değinen Uçar, samimi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Recep Uçar'ın açıklamaları şu şekilde:

'BİTMEMELİYDİ DEDİĞİM BİR SÜREÇ OLDU'

"Kendi adıma aileme ve yakınlarıma böyle bitmemeliydi dediğim bir süreç oldu Kayserispor. Bitiş anlamında söylemiyorum ayrılığımız çok güzel oldu. Öyle bir hikaye düşünün ki 29 puanla ligin 3 sırasında olduğumuz bir takımdan, ocak sonunda birçok sebepten dolayı ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Çok farklı şekilde bitebilecek bir hikaye maalesef bizim arzu etmediğimiz bir şekilde bitti. Ancak Kayserispor benim için hep özel kalacak. Umarım Burak hoca ile birlikte daha yukarılarda bitirirler."

ÖZEL | Recep Uçardan şampiyonluk iddiası: Ciddi puan kayıpları yaşayacaklar, vura vura gidemezler

'BAŞARISIZ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORUM'

"Başarısız olduğumuzu düşünmüyorum. 10. Sırada aldığınız bir takımı 18.sırada bırakırsanız başarısız olursunuz evet ama 10.sırada aldığınız
takımı elinizde olmayan sebeplere rağmen 10.sırada 29 puanla bırakıyorsanız başarısızlık değil teorik olarak. Mağlubiyetlerin sebepleri belliydi. İlk 11 kurmakta çok zorlandığımız zamanlar oldu. Örnek olarak, Kemen’in kaybı evet takımı etkiledi ancak Thiam’ın ayrılığı tüm oyuncuların yüzde 25’ini götürdü. Sadece Thiam ayrılmadı yani takımdan. Dolayısıyla diğer oyuncuların önüne belki Avrupa hedefi koyuyorsunuz birkaç hafta önce sonra bir anda o hedeflere ulaşmanın imkansızlığını görüyor oyuncu grubu. Dolayısıyla mental anlamda oyuncuları maçlara hazırlamak çok zor oldu. Ancak çocuklar gerçekten ellerinden geleni yaptı."

Haberin Devamı

"Kulüpler üst üste mağlubiyetler gelince bir sinerji değişikliğine ihtiyaç duyuyor. Ben onları da makul karşılıyorum. Ben İstanbulspor maçından sonra yönetime bu değişikliğin olabileceğini söylemiştim. Önemli olan Kayserispor’un başarısı sonuçta. O zaman devam ettik ama Samsun maçından sonra onlar tarafından da böyle bir talep gelince, karşılıklı anlaştık, güzel bir şekilde vedalaştık."

ŞAMPİYONLUK İDDİASI

Teknik direktör Recep Uçar, Süper Lig’i değerlendirdi ve puan kayıpları beklediğini söyledi.

"Galatasaray ve Fenerbahçe bu sene Türkiye için çok kaliteli kadrolar kurdular. Avrupa’da ayrıca başarılar diliyorum iki takıma. Ancak keşke ligde 3-4 takım birden şampiyonluk için yarışsa belki daha heyecanlı olabilirdi. Bu arada yenilmeyecek takımlar değiller. Doğru oyunla yenilebilirler. Ben sene sonuna kadar ciddi puan kaybı yaşayacaklarını düşünüyorum insanların aksine. Vura vura sene sonuna kadar gidebileceklerini düşünmüyorum. Daha az takılan şampiyon olacak. Benim öngörüm bu şekilde."

Haberin Devamı

'MİLLİ FORMAYI HAK EDİYOR'

Recep Uçar eski öğrencisi Umut Nayir ile ilgili şu yorumlarda bulundu.

"Benim ilk Beşiktaş’ta çalışma şansı bulduğum bir oyuncuydu Abdullah hoca döneminde. Sonrasında Ümraniyespor ile Süper Lig’e çıktığımızda o Giresunspor’un oyuncusuydu. Sonra kiralamıştık onu bizi kırmamıştı sağ olsun. Ve müthiş bir sezon geçirmişti. Orada yaşadığı serüven onun Fenerbahçe’ye transfer olmasına vesile oldu. Devamlı kendisi ile fikir alışverişinde bulunduk. Umut önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’nda süre almak istiyor çok ciddi anlamda. Dolayısıyla daha çok süre alabileceği bir takıma geçmek istedi. Umarım çok iyi bir sezon geçirir. Umut gerçekten milli formayı hak ediyor. Birçok genç oyuncuya rol model olabilecek bir oyuncu."

Haberin Devamı

ÖZEL | Recep Uçardan şampiyonluk iddiası: Ciddi puan kayıpları yaşayacaklar, vura vura gidemezler

 

SACHA BOEY YORUMU

Teknik direktör Recep Uçar, Sacha Boey’in transferi ile ilgili şunları söyledi:

"Burada önemli olan kulüp menfaatleridir. Kulüplerin her zaman bir akılla yönetilmesi lazım. Ekonomik olarak kulüpler zor dönemlerden geçiyor. Borçlar inanılmaz seviyelerde. Sacha Boey önemli bir oyuncu mu evet önemli bir oyuncu ama baktığınızda da 1 sene öncesinde gözden çıkarılmış bir oyuncuydu. Hiç düşünülmeyen bir oyuncuydu. Belki o dönemde bedavaya gidebilecek bir oyuncuydu. Bence Galatasaray Kulübü doğru bir iş yapmıştır. Güzel bir bedelle iyi bir kulübe oyuncusunu göndermiştir. Her oyuncunun yeri dolar. Sacha Boey’i bırakın her oyuncunun yeri doldurulabilinir. Yeter ki doğru kararlar verilsin."

'SEMİH, NİHAT KAHVECİ'Yİ HATIRLATIYOR'

Recep Uçar, Semih Kılıçsoy’u Nihat Kahveci’ye benzettiğini söyledi.

"Semih bana Nihat Kahveci’nin Beşiktaş’ta başladığı ilk dönemleri hatırlatıyor. Vücut şekli, koşuşu, vuruşları, kuvvetli olması. Biraz onu andırıyor. Güzel gidiyor, umarım çok daha iyi sezonlar geçirir."

Haberin Devamı

ÖZEL | Recep Uçardan şampiyonluk iddiası: Ciddi puan kayıpları yaşayacaklar, vura vura gidemezler

'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ OYUNCU YETİŞTİRMEK'

"Bazı sorunların çözümü gerçekten oyuncu yetiştirmek. Fiziksel çok fazla eksiğimiz var. Sahalarımız yok. Ülkenin 3 büyük kulübünün alt yapılara ayırdığı saha sayısı 3. Fenerbahçe'nin 1 tane çim sahası var, Galatasaray’ın 1, Beşiktaş’ın da 1. bizler alt yapıları geliştirmediğimiz sürece burada yol alamayacağız. Oyuncular kusura bakmasın ama artık oyuncular tesadüfi çıkıyor. Mesela Semih sezon başı yapılanmasında var mıydı sizce? Hayır değildi. Kulüplerin ekonomik yapılarının bozuk olması sebebiyle oyuncular ortaya çıkıyor. Daha kaliteli oyuncular gelebilmesi açısından kulüplerin buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum."