Voleybol ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar ne yapsa yeridir | Guidetti'den Egonu'ya açık kapı

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar ne yapsa yeridir | Guidetti'den Egonu'ya açık kapı

06.10.2023 - 12:41 | Son Güncellenme:

Geçen sezonu CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile tamamlayan VakıfBank sezonu açtı. Yen, transferleriyle dikkat çeken VakıfBank'ta başantrenör Guidetti, Zehra Güneş, Ayça Aykaç, Alexia Carutasu, Cansu Özbay ve Zeynep Sude Demirel, Skorer'in sorularını yanıtladı.

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar ne yapsa yeridir | Guidettiden Egonuya açık kapı

VakıfBank yeni sezon öncesi medya ile buluştu. Yeni transferleriyle sezona giriş yapan VakıfBank'ta başantrenör Guidetti, Zehra Güneş, Ayça Aykaç, Alexia Carutasu, Cansu Özbay ve Zeynep Sude Demirel, Skorer'den Serkan Özen'in sorularını yanıtladı. Guidetti'nin Egonu sorusuna verdiği yanıt dikkat çekerken Zehra Güneş, Ebrar Karakurt ile ilgili yorumda bulundu. Alexia Carutasu ise hem milli takım hem de Galatasaray futbol maçına gitmesi hakkında açıklama yaptı.

Haberin Devamı

ZEHRA GÜNEŞ: EBRAR NE YAPSA YERİDİR
Sezonu açıyorsunuz yine rakip Fenerbahçe. Final hakkında görüşlerini merak ediyorum?
Sezon başladığı için çok heyecanlıyım ve motiveyim. 11 Ekim'de Fenerbahçe Opet ile Süper Kupa maçına çıkacağız. Maç seyir zevki olarak çok yüksek ve tatmin edici mücadele olacağını düşünüyorum. Karşı takımda da yeni gelen oyuncular var ama bütün yaz boyunca karşılıklı oynadığımız için birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Onlar da bizi çok iyi tanıyorlar. Umarım maç sonunda hedeflerimizin ilk adımlarını gerçekleştirdiğimiz ve çok mutlu şekilde evimize döndüğümüz bir maç olur. Taraftarlara da çok teşekkür etmek istiyorum bütün sene bizi destekledikleri için. Bu sene de onlara çok ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Karşı takımda yeni transferler var ama Vargas olmayacak. Vargas'ın yokluğu maçın gidişatını etkiler mi?
Çok değerli oyuncular var orada. Yeni başladığımız bir süreç. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz hem biz hem onlar. Çok az antrenman yapma fırsatımız olacak birlikte. Vargas onlar için büyük bir güç. Ama o olmadan da çok büyük oyuncuları ve starları var. İyi olan kazanacak bakalım.

Geçen sezon veda toplantısında herkes ağlıyordu. Egonu da ayrılanlar arasındaydı. Verdiği röportajda yaşadıklarından sonra VakıfBank'ta rehabilite olduğunu takım arkadaşlarının yardımcı olduğunu söyledi. Onun hakkında ne dersin?
Poli (Egonu) voleybol için çok büyük bir değer. Hem insani hem performans olarak çok ayrı bir oyuncu. Çok seviyorum kendisini. Burada ona elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım. Katkım olduysa ne mutlu bana. Daha uzun yıllar karşılıklı oynayacağız. Belki yollarımız tekrar kesişir bilemeyiz. Umarım şu an çok mutludur. Elimden gelen her şeyi verebilmişimdir umarım onun mutlu olması adına. Onu da çok öpüyorum.

Ebrar'ın Erik Dalı oynattığı videoyu gördün mü?
Gördüm (Gülerek) Ebrar ne yapsa yeridir demek istiyorum şu an. Çok güldüm gördüğümde. Türkiye'nin her değerini her güzelliğini dünyanın her yerinde insanlara öğretmeye çalıtığı için onunla gurur duyuyorum.

CARUTASU: GALATASARAY'I ÖZLEMİŞİM, FUTBOL MAÇLARI HOBİLERİM ARASINDA
Bu sezonu açtınız, yeni transferler geldi, nasıl bir hava var?
Dediğin gibi veda ederken herkes ağlıyordu. Bu sezon birçok yeni transfere sahibiz. Onlarla oynamak için heyecanlıyım. Sabırsızlanıyorum oynamak için.

Haberin Devamı

Bu sene planlamada önemli bir yerdesin. Guidetti sana güveniyor. En büyük hedefin en bu sezon?
Bu kızlarla bu ekiple 5 kupayı da kazanmak istiyorum. Çok çalışacağız bunun için. Gerçekten sabırsızlanıyorum.

Sen iyi bir Galatasaraylısın, son maça da gittin. Ne tepkiler aldın?
Galatasaray'ı çok özlemiştim. Futbol maçları gerçekten benim hobilerim arasında. Stadyuma gidiyorum ve onlara destek vermekten mutluyum

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar ne yapsa yeridir | Guidettiden Egonuya açık kapı

Galatasaray'ın ve Vakıfbank'ın ezeli rakibi Fenerbahçe ile final oynayacaksınız. Rövanş niteliği taşıyor?
Zor bir maç olacak. Aynı zamanda onlar da birçok yeni oyuncuya sahip. Çok iyi maç olacağını biliyorum. Tekrar oynamak için sabırsızlanıyorum.

Ayça'nın düğünü çok eğlenceliydi, Erik Dalı oynayanlar dans edenler. İlkin de oradaydı. Nasıl buldun düğünü?
Çok güzeldi. Çok eğlendim. Herkes çok tatlıydı. Onlar adına çok mutluyum. Ayça ve Mert'i tebrik ediyorum

Haberin Devamı

Milli Takım sürenin dolmasına çok az kaldı. Mayıs'ta seçilebileceksin. Heyecanlı mısın?
Evet az kaldı ama milli takım için hala çok zamanımız var. O yüzden sadece VakfBank'ın tadını çıkarıyorum sonra milli takımı düşüneceğim.

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar ne yapsa yeridir | Guidettiden Egonuya açık kapı

GUIDETTI'DEN EGONU SORUSUNA: BELKİ GELECEKTE BİZİMLE TEKRAR OLACAK
Yine bir final yine rakip Fenerbahçe. Maç için neler söylersiniz?
Gerçekten ilginç bir maç. Ne olacağını bilmiyorum. Hala oyuncumu, takımımı tanımıyorum. Umarım bu Çarşamba, oyuncularımın isimlerinde hata yapmadan çağırabilirim. Çünkü yedi yeni oyuncumuz var. Büyük bir başarı benim için. Her süper kupada olduğu gibi ne olacağını bilemezsiniz. Takım çok genç ve beraber oynamadılar. Bu bir soru işareti.

Vargas'ın olmaması Fenerbahçe'yi etkiler mi?
Tabikii (Gülerek) VakıfBank'ı herkesi etkiliyor. Vargas elbette birçok takımı dönüştürebilir. Vargas güçlü bir şekilde Fenerbahçe'ye gelecek. Stysiak inanılmaz bir pasör çaprazı. Vargas ise üstte. Uluslararası bir değere sahip. Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe'ye büyük bir avantaj verebilir.

Haberin Devamı

Vakıfbank'ın genç oyuncuları milli takımda gümüş madalya kazandı. Begüm Kaçmaz öne çıktı. Onun için ne söylersiniz?
Sadece Begüm değil biz her milli takıma birçok oyuncu gönderdik. Biz bu konuda gururluyuz. Biz sadece kupa kazanılmasını, Şampiyonlar Ligi ve şampiyonayı önemsemiyoruz. Biz aynı zamanda yeni oyuncuların gelişimini, yeni yetenekleri önemsiyoruz. Ayça Aykaç bu kulüpte 7 yıldır hala oynuyor. Diğer oyunculardan Zehra. Kaç yıl oldu geleli? Muhtemelen 15 yaşındayken. Bu muhteşem bir örnek. Bu ülkede kadınlara harika bir rol model veriyoruz. Bundan dolayı mutluyuz. VakıfBank her yıl ulusal takıma oyuncu göndermeye devam ediyor.

Egonu sizinle çalışmaktan onur duyduğunu söyledi. VakıfBank onun için özel bir yer?
Egonu'ya sahip olmamız bizim için onurdu. Paula'nın harika bir ilişkisi var. Birçok nedenden dolayı kalamadı ama bu kesinlikle bir bye bye değil. Sadece bir merhaba. Bence muhtemelen gelecekte Egonu tekrar VakıfBank'ta olacak. Bakalım devam edelim. O bize çok şey verdi, biz de ona çok şey verdik. Harika bir ilişkimiz var. Kulübün, benim onunla müthiş bir iletişimimiz var. Geleceğin bizlere neler getireceğini göreceğiz.

CANSU: BU FORMAYA 7. YILDIZI TAKMAK İSTİYORUZ
Ayça evlendi, baya eğlenceli bir düğün oldu. Görüşlerini alayım.
Valla düğün inanılmaz güzel geçti. Tüm voleybolcular oradaydı. Ayça'nın mutlu gününde yanında olduk.

Geçen sene Şampiyonlar Kupası'nda Fenerbahçe'ye kaybetmiştiniz, yine rakip Fenerbahçe. Rövanş niteliği taşıyor
Çok zor bir maç olacak. Hepimiz yeni toplandık. Fenerbahçe de öyle. Onlar inanılmaz oyunculara sahip. Kimd aha iyi oynarsa, kim daha hazırsa o kazanacak. Tabii ki kazanan taraf olmak istiyoruz.

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar ne yapsa yeridir | Guidettiden Egonuya açık kapı

Bu sezonki en büyük hedefin ne? Olimpiyatlar da var...
Tekrardan buraya 7. yıldızı da koymak istiyoruz (Formayı gösterip) Şampiyonlar Ligi'nde 3'te 3 yapıp tarihe geçmek istiyoruz. Aynı zamanda olimpiyatlarda mücadele etmek istiyoruz.

AYÇA AYKAÇ: UMARIM FENERBAHÇE MAÇINI KAZANIRIZ
Milli takım ile yaz sezonunda 3 kupa kazandın, araya bir düğün sıkıştırdın. Nasıl hissediyorsun yeni sezon öncesinde?
Çok mutluyum öncelikle evime geldiğim için. Çok uzun ayrı kalma süreci oldu. Milli takım takvimi çok yoğun ve sıkışık. Tekrardan buraya gelip yeni arkadaşlar edinğindiğim için mutluyum. Yeni sezon için heyecanlıyım.

Fenerbahçe ile Şampiyonlar Kupası'nda karşılaşacaksınız. Maç hakkında duyguların neler?
Kısa bir süremiz var hazırlanmak için. O yüzden bu kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirip çok güzel bir takım oyunu sergilemek istiyoruz. Umarım kazanabiliriz.

Düğün dedikodusu yapalım. En şık kimdi?
Bu soru yine oldu. Cevabına ben diyorum. İkinci olarak da eşim.

En iyi dans eden?
Ben, çünkü oturmadım gerçekten

Guidetti'nin dansını yorumlar mısın?
Yani elinden gelenin en iyisini yaptı diyebilirim (Gülerek)

ZEYNEP SUDE DEMİREL: FENERBAHÇE'DEN DAHA İYİYİZ
Bu sezon VakıfBank önemli transferler yaptı. Sen de takıma katıldın. Aslında yeni gelmedin geri geldin
Çok mutluyum gerçekten bu takımın parçası olmaktan tekrar yuvama dönmekten. Çok heyecanlıyım. İnşallah bu sene de her zaman olduğu gibi bol kupalı bol sevinçli bol başarılı ve sakatlıksız bir sezon olur.

Sen milli takımın geniş kadrosunda da yer aldın. Tarihi başarılar elde ettik, 3 kupayla kapattık. Düşüncelerini merak ediyorum
Milli takımın geniş kadrosunda olmak gerçekten gurur verici. Kızlar da bize çok büyük gururlar yaşattılar. Sokaktaki insanları görüyorum. Sevinçle kutlandı.

Fenerbahçe ile Şampiyonlar Kupası'nda mücadele edeceksiniz. Geçen sene sen yoktun. Bu sene bizi neler bekliyor?
Fenerbahçe iyi bir rakip. Güçlü oyuncuları var. Bence biz daha iyiyiz. Geçen sene küçük bir aksaklık olmuş olabilir ama bu sene öyle bir şey olacağını düşünmüyorum. bütün kupaları alacağız. Buna inanıyorum.

Yazarlar