Voleybol Paola Egonu'nun menajeriyle görüntüsü sızdı! 'Bu artık son maçım'

Paola Egonu'nun menajeriyle görüntüsü sızdı! 'Bu artık son maçım'

16.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan İtalya'da büyük bir olay patlak verdi. İtalyan medyasının eleştirilerine daha fazla dayanamayan Paola Egonu'nun menajeriyle olan görüntüsü internete sızdı. Dünya yıldızının kararı herkesi şaşırttı.

Paola Egonunun menajeriyle görüntüsü sızdı Bu artık son maçım

Sultanlar Ligi ekiplerinden VakıfBank geçtiğimiz sezonun sona ermesinin ardından kadrosunda büyük bir değişime gitti. Isabella Haak, Imoco Volley'le anlaşma sağladı. VakıfBank bu transfer sonrası flaş bir hamle yaprak Imoco Volley'in 23 yaşındaki pasör çaprazı Paola Egonu'yu kadrosuna dahil etti. Paola Egonu, İtalya Milli Takımı'nın FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası kadrosunda yer aldı. İtalya'da eleştirilerin dozunun artması sonrasında Egonu'dan sürpriz bir karar geldi.

Haberin Devamı

23 yaşındaki Nijerya asıllı voleybolcu turnuvada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekme başarısı gösterdi. Paola Egonu turnuvada toplam 275 sayı üreterek inanılmaz bir performans sergiledi. Paola Egonu'yu takip eden isimler Polonya'dan Magdalena Stysiak ile Sırbistan'dan Tijana Boskovic oldu.

Paola Egonunun menajeriyle görüntüsü sızdı Bu artık son maçım

FAVORİ İTALYA, YARI FİNALDE BREZİLYA'YA KAYBETTİ

Paola Egonu'nun da formasını giydiği İtalya Milli Takımı, FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nın yarı finalinde Brezilya ile karşı karşıya geldi. Dev maç Brezilya'nın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. İtalyan basını turnuvanının favorisi olarak gösterilen voleybolcularını bu mağlubiyet sonrası eleştiri yağmuruna tuttu.

İtalyan medyasının eleştirilerinin odağındaki isim Paola Egonu oldu. 23 yaşındaki pasör çaprazı gösterdiği performansa rağmen bir türlü kendisini medyaya sevdiremedi. Paola Egonu'nun Brezilya karşısında 3.13 metre smaç yüksekliğine ulaşması dikkat çekti.

Haberin Devamı

SMAÇ HIZ REKORUNU KIRDI

VakıfBank'ın yeni yıldızı Paola Egonu kadrınlarda smaç hız rekonu elinde bulunduruyor. 23 yaşındaki yıldız isim 112.7 kmh ile Tijana Boskovic'e ait olan 110.3 kmh'lik rekoru kırdı ve hala zirveyi bırakmadı.

Paola Egonunun menajeriyle görüntüsü sızdı Bu artık son maçım

MAÇIN YILDIZI OLDU

İtalya Milli Takımı'nın ABD ile oynadığı bronz madalya maçı 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlamasında Paola Egonu inanılmaz bir rol üstlendi. Dünyaca ünlü pasör çaprazı 25 sayı üreterek maçın açık ara en skorer ismi oldu. Paola Egonu müsabakanın ardından menajeriyle yaptığı görüşmeyle sosyal medyayı salladı.

"SON MAÇIM OLACAK"

Paola Egonu müsabaka sonrası menajeriyle bir konuşma gerçekleştirdi. Kenara geldiği anlarda menajeriyle konuşan Paola Egonu'nun bu konuşması bir taraftar tarafından kameraya kaydedildi. Paola Egonu'nun menajerine İtalya Milli Takımı'nı bırakma kararı aldığını ilettiği gözlemlendi. Paola Egonu şu ifadeleri kullandı:

"Anlayamazsınız, çok yorucu. Bana 'Neden İtalyansın?' diye bile sordular, bu benim milli takımdaki son maçım olacak." 

 

"ARA VERİYORUM ÇÜNKÜ CANIM YANIYOR"
Mücadele sonrasında ise İtalyan isim; "Şimdilik ara vereceğim ama sakatlandım ve iyileşmem gerekiyor. Milli takıma devam edecek miyim? Bunu hala bilmiyorum. Şimdilik ara veriyorum çünkü canım yanıyor. Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan benim ve bu çok zor. Arayı hak ettiğimi düşünüyorum." dedi.

Haberin Devamı

Paola Egonunun menajeriyle görüntüsü sızdı Bu artık son maçım

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Paola Egonu ve Monica De Gennaro kazanılan bronz madalya sonrası parkede oturup birbirine sarıldılar. Imoco Volley'de 3 yıl birlikte forma giyen ikili bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bu duygusallığın Paola Egonu'nun milli takımı bırakma kararı aldığının etkisiyle olduğu iddia edildi.

"NE KADAR ÜZÜCÜ"

Paola Egonu'nun menajeriyle yaptığı konuşmada sosyal medyada geniş yer buldu. Melhor do Volei'de yer alan haberde; "İtalya'da art arda ırkçılık vakalarının kurbanı olan Paola Egonu, Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandıktan sonra çok ağladı. Yorgun olduğunu ve bunun milli takım formasıyla oynadığı son maç olabileceğini söyledi. Bir sporcunun bunu yaşadığını görmek ne kadar üzücü" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

 

Paola Egonunun menajeriyle görüntüsü sızdı Bu artık son maçım

İTALYA'DA IRKÇI EGONU'YA IRKÇI SÖYLEM

Paola Egonu'nun başarılı voleyboluna karşın İtalyan basınında geçtiğimiz ay büyük bir skandala imza atıldı. Sky Sports'un İtalya'daki yayınında sunucu Cristiana Buonamano, Paola Egonu için "İki maymundan bahsetmiştin ama biliyorsun ki üçüncüyü ekleyeceğim: Egonu. Bir sıfat mı arıyorsunuz, farklı, orijinal. Nasıl özgün olacağımı bilmiyorum." sözlerini kullanarak büyük bir skandala imza attı.

"METRODA BİLE HAKARET EDENLER DUYDUM"

VakıfBank'ın yıldızı Paola Egonu, Correire dello Sport'a daha önce bir demeç vermiş ve yaşadığı ırkçı saldırılara dair konuşmuştu. Paola Egonu açıklamasında, "Başlangıçta çok zordu. Birkaç taraftar bana hakaret etti, rengimden dolayı isim taktı. İğrenç bir şeydi, yetişkinlerdi bana hakaret ettiler. Ama sokakta, otobüste ya da metroda bile duydum. Bunu görmezden gelmeye çalışıyorum, kötü insanların olması doğal. Farklıyım çünkü siyahım ve düşünüyorum. Homofobiklerden ve ırkçılardan nefret etmek beni incitiyor. Çünkü farklıyım. İlk fark ettiğiniz şey olan ten rengim, düşünce tarzım ve nasıl düşündüğümün önemi yok. Benimle aynı durumda olan ve kendini yalnız hisseden bir sürü kız var, o ışığı göremiyorlar ve asla ilk adımı atmıyorlar. Bu nefretin nereden başladığını merak ediyorum. Birbirinizi anlamaya çalışmayın. Ben çok duygusal bir insanım ve bu canımı acıtıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı