Magazin Mason Greenwood'un evine polis baskını! Gözaltına alındı

Mason Greenwood'un evine polis baskını! Gözaltına alındı

15.10.2022 - 18:20 | Son Güncellenme:

Premier Lig devi Manchester United'ın genç oyuncusu Mason Greenwood'un evine polis baskını düzenlendi. Kız arkadaşı Harriet Robson'a ocak ayında tecavüz ve saldırı girişiminde bulunan genç yıldızın gözaltına alındığı kaydedildi.

Mason Greenwoodun evine polis baskını Gözaltına alındı

Manchester United'da bir kriz daha tekrar patlak verdi. Premier Lig devinde ocak ayında tecavüz ve saldırı girişimi nedeniyle hakkında tutuklama kararı verilen Mason Greenwood'la ilgili bir gelişme yaşandı. Mason Greenwood'un evine polis baskını düzenlendiği ve 21 yaşındaki futbolcunun gözaltına alındığı aktarıldı. İşte Ada basınında yer alan haberin detayları...

Haberin Devamı

Futbol dünyası geçtiğimiz ocak ayında şoke eden bir haberle sarsıldı. Manchester United'ın genç yıldızı Mason Greenwood'un o dönemki kız arkadaşı Harriet Robson sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Mankenlik yapan genç kadın, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Mason Greenwood'u kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçladı.

Mason Greenwoodun evine polis baskını Gözaltına alındı

Harriet Robson'ın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda dudağının kanadığı, kollarında ve bacaklarında darbeye bağlı morluklar olduğu görüldü. Mason Greenwood'un kendisine saldırıda bulunduğunu belirten Harriet Robson, "Mason Greenwood'un bana gerçekte ne yaptığını bilmek isteyen herkese" ifadelerini kullandı. Harriet Robson'ın yayınladığı ses dosyasında bir erkeğin, bir kadına zorla cinsel saldırıda bulunduğu yansıdı.

Haberin Devamı

Harriet Robson'ın paylaştığı ses kaydında, "Seninle seks yapmak istemiyorum" derken, Mason Greenwood'un ise "Ne istediğin umrumda değil" dediği yansıdı. Harriot Robson daha sonra paylaştığı ses kaydı ve görüntüleri, Instagram hesabından kaldırdı.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Manchester polisi yaşananlar sonrası Mason Greenwood'un evine bir arama başlattı. Genç futbolcu bu aramada gözaltına alındı. Manchester United'ın genç yıldızının çıkarıldığı mahkemede kefaletle serbest bırakıldığı kaydedildi. 20 yaşındaki genç futbolcu saldırıda bulunduğu günden sonra Manchester United tarafından kadro dışı bırakıldı. Manchester United bir sonraki açıklamaya kadar genç futbolcunun antrenman ve maç kadrolarına dahil edilmeyeceğini belirtti. Manchester United'ın yıldız futbolcuları yaşananların ardından Mason Greenwood'u sosyal medya hesaplarından takip etmeyi bıraktı.

Mason Greenwoodun evine polis baskını Gözaltına alındı

EVİ BASILDI, GÖZALTINA ALINDI

Yargılama sürecinde kefaletle serbest bırakılan Mason Greenwood'la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Ada basınında yer alan habere göre; genç futbolcunun evi basıldı ve yeniden gözaltına alındı. Mason Greenwood'un yeniden yargılanmasının sebebinin kefalet şartlarını yerine getirmemesinden kaynaklandığı belirtildi. Manchester polisinden yapılan açıklamayla gözaltına alındığının doğrulandığı ve soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

The Sun'ın haberine göre; Mason Greenwood'un yeniden gözaltına alınma sebebinin nedeni farklı. Mason Greenwood'ın yeniden Harriet Robson'la iletişim kurduğu ve iddiaya göre genç futbolcunun, Robson'ı öldürmekle tehdit ettiği kaydedildi.

Mason Greenwoodun evine polis baskını Gözaltına alındı

EA SPORTS SİLDİ

Harriet Robson'a karşı cinsel saldırıda bulunan Mason Greenwood hakkında dünyaca ünlü oyun firması EA Sports bir karara imza attı. Dev oyun firması, 20 yaşındaki futbolcunun FIFA serilerinden çıkartıldığını duyurdu. Mason Greenwood'un imzaladığı sponsorluk anlaşmaları çok sayıda firma tarafından feshedildi.

İLK SKANDALI DEĞİL

Mason Greenwood ile Harriet Robson arasındaki ilişki daha önce de büyük bir skandalla sarsılmıştı. İngiltere Milli Takımı'nın İzlanda kampında sıkı karantina tedbirlerine rağmen Phil Foden ile birlikte iki modeli gizlice takım oteline sokan genç oyuncunun kız arkadaşı ayrılık kararı almıştı. Skandal sonrası ayrılan çift iki ay sonra yeniden barıştı. Harriet Robson ve Mason Greenwood ikilisi yeniden bir araya geldi. Öte yandan genç futbolcu bu olaylar sonrası İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate tarafından milli takım kadrosundan çıkartıldı.

Haberin Devamı

Mason Greenwoodun evine polis baskını Gözaltına alındı

İzlanda kampında yaşanan skandal sonrası açıklamalarda bulunan Gareth Southgate, "O bizim aklımızda, onunla ve kulübüyle konuştum, o gerçekten sevdiğimiz bir oyuncu" demesine rağmen Mason Greenwood'u bir daha milli takıma çağırmadı.

MAAŞI ÖDENMEYE DEVAM EDİYOR

21 yaşındaki genç futbolcu yaşananlar sonrası bir daha forma şansı bulamasa da Manchester United'dan maaş almaya devam ediyor. Manchester United'ın Mason Greenwood ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Mason Greenwood 2019'da henüz 17 yaşında sahaya çıktığında Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United için oynayan en genç futbolcu olarak tarihe geçmişti.

Yazarlar