Voleybol Paola Egonu'dan Guidetti itirafı! VakıfBank tercihinin bilinmeyenlerini anlattı

Paola Egonu'dan Guidetti itirafı! VakıfBank tercihinin bilinmeyenlerini anlattı

03.02.2024 - 10:39 | Son Güncellenme:

VakıfBank'tan ayrılmasının ardından Vero Volley Milano'ya transfer olan yıldız voleybolcu Paola Egonu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eski takımı VakıfBank'a ilk transfer olduğu dönemi hakkında konuşan Egonu, Giovanni Guidetti detayını da açıkladı.

Paola Egonudan Guidetti itirafı VakıfBank tercihinin bilinmeyenlerini anlattı

Vero Volley Milano'da oynayan pasör çaprazı Paola Egonu, eski takımı VakıfBank ve Giovanni Guidetti hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Lega Volley Femminile'ye konuşan Egonu, ilk transfer olduğu dönemde VakıfBank'ı tercih etme nedenini açıkladı ve Giovanni Guidetti^nin kararındaki etkisine değindi.

'RİSK ALMAM GEREKTİĞİNİ FARK ETTİM'

VakıfBank'a ilk transfer olma kararı hakkında konuşan Egonu, "VakıfBank'a imza atmaya karar verdiğimde bunu konfor alanımdan çıkmak istediğim için yaptım. Conegliano'da iyiydim, son yıllarda her şeyi kazanmıştık ve gerçekten ikinci bir aile bulmuştum ama hem bir insan hem de bir sporcu olarak daha da gelişmek istedim. Risk almam gerektiğini fark ettim." dedi.

'GUİDETTİ İLE ÇALIŞMAK İSTEMİŞTİM'

"Her zaman Giovanni Guidetti ile çalışmak istemiştim ve ona bir gün kendimizi filenin aynı tarafında bulacağımıza dair söz verdim ve öyle de oldu. Benim gibi alışkanlıkları olan biri için tüm rutinimi alt üst etmek, yeni alışkanlıklar öğrenmek, yeni gelenekleri benimsemek ve yeni spor kültürleri keşfetmek gerçekten zordu ama şimdi geriye dönüp baktığımda yaptığım yolculuk için sadece minnettar olabilirim."

Haberin Devamı

Paola Egonudan Guidetti itirafı VakıfBank tercihinin bilinmeyenlerini anlattı

GUİDETTİ - GASPARİ FARKI

Guidetti ile şu andaki koçu Gaspari'ni arasındaki farklara yönelik soruya yıldız voleybolcu şu sözlerle yanıt verdi:

"İkisi farklı antrenörler ve her birinin kendi düşünce felsefesi var. Onları yargılayacak teknik becerilere sahip değilim, sahadayken benim işim sadece onların isteklerini yerine getirmeye çalışmak. İkisiyle de çalıştığım için mutluyum. Çünkü herkesin bana öğretecek farklı bir şeyleri olduğuna inanıyorum."

'BUNA CEVAP VERMEK ZOR'

Kariyeri boyunca birlikte oynadığı en güçlü takım arkadaşı sorulan Paola Egonu soruya "Bu soruları cevaplamak her zaman zor çünkü birini seçmek diğerlerini dışlamak anlamına gelir ve bu çok hoş bir şey değil. Çünkü kariyerimde gelişimimin farklı aşamalarında bir insan ve sporcu olarak gelişmemde yardımcı olan birçok arkadaşımla ve harika profesyonellerle tanıştığım için kendimi çok şanslı görüyorum." diyerek cevap verdi.