İtalya Serie A Para yağıyor!

Para yağıyor!

15.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini alan Juventus, ekonomik olarak rekorlar kırıyor. Torino ekibi, şimdiden Cristiano Ronaldo’nun transfer parasını çıkarıyor.

Para yağıyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid’e Cristiano Ronaldo önderliğinde geri dönüş yapıp, çeyrek final biletini kapan Juventus, rekorlar kırıyor. Ekonomik olarak kulüp tarihinin en iyi dönemlerini yaşayan İtalyan temsilcisi, Ronaldo transferinin parasını bile şimdiden çıkarıyor.

Torino ekibi, çeyrek finale ulaştığı Devler Ligi’nde 94 milyon euro (106 milyon dolar) kasasına koydu. Juve, şampiyon olması halinde 130 milyon euro (147 milyon dolar) gelir elde edecek. Siyah-beyazlılar, sezon başında Ronaldo’yu 105 milyon euroya Real Madrid’den transfer etmişti.

Juventus ayrıca Ronaldo sayesinde stat hasılatında da rekorlar kırdı. Allianz Stadı’nda her maç kapalı gişe olurken, son Atletico Madrid sınavında 5.5 milyon euro (6.2 milyon dolar) bilet hasılatı sağlandı, kulüp rekoru kırıldı.

Haberin Devamı

Juventus, ligde 27 haftada 75 puanla lider konumda dururken, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde yoluna devam ediyor. Ronaldo ve arkadaşları çifte kupa hedefiyle yola devam ediyor.

Yeni rekor

İspanya’da kadın basketbolundan sonra kadınlar futbolda da seyirci rekoru geldi. 17 Mart Pazar günü Madrid’de Metropolitano’da oynanacak Atletico Madrid-Barcelona Kadınlar maçının biletlerinin 5 gün öncesinden tükendiği duyuruldu. Kadın futbol maçı için toplam 68 bin bilet satıldığı ve bu taraftar sayısının yeni rekor olacağı aktarıldı.

Yazarlar