Beşiktaş Partizan'a ceza kapıda! Beşiktaş maçı seyircisiz oynanabilir

Partizan'a ceza kapıda! Beşiktaş maçı seyircisiz oynanabilir

19.09.2014 - 12:01 | Son Güncellenme:

Partizan, taraftarı Tottenham maçında Yahudi karşıtı bir pankart açınca, ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. UEFA Disiplin Kurulu konuyla ilgili soruşturma başlattı. Sırp ekibinin, Beşiktaş ile oynayacağı bir sonraki iç saha maçı öncesi, sert bir ceza alabileceği belirtiliyor. Tottenham Hotspur, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Partizan maçında Sırp taraftarların ırkçılık içeren pankart açtığı iddiasıyla UEFA'ya başvurdu.

Partizana ceza kapıda Beşiktaş maçı seyircisiz oynanabilir

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın da bulunduğu C Grubu'nda bulunan Sırbistan temsilcisi Partizan ile İngiliz ekibi Tottenham'ın karşılaşmasında Partizan taraftarı tarafından açılan pankart İngiltere'de günün konusu oldu.

Haberin Devamı

CEZA GELECEK

Tottenham takımının geçmişinden gelen ve halen devam eden "Yahudi Gelenekleri"ne yönelik açılan pankartta "Sadece Yahudiler ve Korkaklar" yazıldı. Bu çirkin pankart olayı hakkında Tottenham kulübünden resmi bir açıklama yapılmasada İngiliz basınında yer alan haberlere göre Tottenham'ın bu olayı UEFA'ya şikayet ederek taşımayı planladığını yazıldı. UEFA Partizan taraftarının bu pankartını siyasi içerikli yada ırkçılık söylemli bir pankart olarak sayarsa Partizan'ın sahasının kapanma durumu ile karşı karşıya kalacağı İngilizler tarafından iddia edildi. Partizan ceza alması durumunda sahasında 23 Ekimde oynayacağı Beşiktaş maçını seyircisiz olabilir.

Tottenham teknik direktörü Mauricio Pochettino ise maçtan sonra yaptığı açıklamada bu pankartı görmediğini belirterek, "Ben pankartı göremedim ama kulüp bundan haberdar. Bu olay kabul edilemez bir saygısızlık. Bu kadar güzel bir atmosferin olduğu yerde utanç verici bir durum. Bu bizim için kesinlikle kabul edilemez, büyük bir problem" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

TOTTENHAM, UEFA'YA BAŞVURDU!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Partizan maçında Sırp taraftarların ırkçılık içeren pankart açtığı iddiasıyla UEFA'ya başvurdu.

Beşiktaş'ın da yer aldığı C Grubu ilk maçında Sırbistan temsilcisi Partizan ile deplasmanda 0-0 berabere kaldığı maçta taraftarların ırkçılık içeren pankart açtığını ileri süren Totenham Hotspur yönetimi, Sırbistan temsilcisini UEFA'ya şikayet etti.

UEFA delegelerinin de maç esnasında söz konusu pankartın fotoğrafını çektiği ve olayı inceleyeceği belirtildi.

İngiliz basınına konuşan Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, "Her ne kadar kulübümüzde fotoğrafları olsa da pankartı görmedim. Doğruysa bu kabul edilemez bir durum. Utanç verici ve oldukça saygısızca" değerlendirmesinde bulundu.

Partizan, 2007 UEFA Kupası ilk tur play-off karşılaşmasında Bosna Hersek temsilcisi Zrinjski Mostar ile oynamış ve taraftarının neden olduğu olaylar nedeniyle turnuvadan ihraç edilmişti.

Haberin Devamı

PARTİZAN ÖZÜR DİLEDİ!

Sırbistan Süper Ligi takımlarından Partizan, UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham Hotspur ile oynadığı maçta tribünlerden açılan ırkçı pankart nedeniyle özür diledi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Partizan ile Tottenham Hotspur arasında 0-0 berabere sonuçlanan karşılaşmada iki tarafın da üstün bir performans sergilemesine ve mücadelenin futbola uygun bir atmosferde gerçekleşmesine rağmen "kötü niyetli bireysel eylemlerin" bu durumu bozduğu vurgulandı.

Açıklamada, tribünlerde açılan antisemitizm içerikli pankartla Partizan'ın herhangi bir bağının olmadığı ve orada verilen mesajın, kulüp taraftarları ve Sırbistan vatandaşlarının büyük çoğunluğu tarafından da desteklenmediği vurgulandı.

Partizan, "akılsızca" olarak nitelendirdiği eylemi kınayarak, "İnanıyoruz ki bu kötü niyetli eylem Tottenham ve Büyük Britanya'daki futbolseverler ile kulübümüz arasındaki sportif dostluğu bozmayacaktır. Kulübümüz, eylemi gerçekleştirenlerin bulunması ve yetkili organlara teslim edilmesi için gereken her şeyi yapacaktır. Pankart nedeniyle rencide olan herkesten özür diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Partizan, 2007 UEFA Kupası ilk tur play-off karşılaşmasında Bosna Hersek temsilcisi Zrinjski Mostar ile oynamış ve taraftarının neden olduğu olaylar nedeniyle turnuvadan ihraç edilmişti.

Yazarlar