Galatasaray PATRON SENSİN İSTEDİĞİNİ YAP

PATRON SENSİN İSTEDİĞİNİ YAP

22.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü için 4 yıllık sözleşme teklif edilen Terim’i evinde ağırlayan Demirören, “Hocam sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Kimlerle çalışmak, hangi ekibi kurmak istiyorsan tamamen özgürsün” dedi. Toplantıda Terim’in çok önemsediği Riva projesi dahil birçok önemli konu masaya yatırıldı

PATRON SENSİN İSTEDİĞİNİ YAP

NEVZAT DİNDAR / FOTOĞRAFLAR: HALİD KAYACAN - ÖNDER GÜLEN - MUSTAFA?ALKAÇ

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Abdullah Avcı’nın yerine Milli Takımlar’ın başına getirilmesi düşünülen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’le dün sabah kahvaltıda bir araya geldi.
Başkan Demirören’in evinde gerçekleşen zirveye, TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, TFF 2. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ da katıldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. TFF Başkanı Yıldırım Demirören zirvede Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü için 4 yıllık sözleşme teklif edilen Fatih Terim’e tam yetki verdi.
Terim’in, geçtiğimiz yıllarda Milli Takım’ın başında ve Galatasaray’da elde ettiği başarılardan övgüyle söz eden Başkan Demirören, “Hocam bildiğin gibi sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak seni göreve getirme arzusundayız. Bu takımın eti senin, kemiği benim. Kimlerle çalışmak, hangi ekibi kurmak istiyorsan tamamen özgürsün” ifadelerini kullandı.
Detaylı görüşmeler yapıldı
Zirvede Türk futbolunun bugünü ve geleceğiyle ilgili birçok konunun gündeme geldiği de öğrenildi. Fatih Terim’in önceki yıllarda emek sarf ettiği Riva Projesi hakkında Başkan Demirören’den bilgi aldığı kaydedildi. TFF yöneticileri ile Terim’in, A Milli Takım ve altyapı takımlarıyla ilgili görüş alış verişinde bulundukları da vurgulandı.

Haberin Devamı

‘Yararlı bir görüşme oldu’
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim’le yaptıkları toplantının olumlu geçtiğini dile getirdi. Görüşmeyle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Demirören, “İki taraf için de olumlu bir görüşme oldu. Şu anda biz Galatasaray’ın kararını beklemek zorundayız” dedi.

OYBİRLİĞİYLE ‘TERİM’?KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantıda, Milli Takımlar’ın başına Fatih Terim’in getirilmesine karar verdi. Yıldırım Demirören başkanlığında toplanan yönetim kurulunun, Terim kararını oybirliğiyle aldığı ifade edildi.

‘Gerisi teferruat’

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, yönetim kurulu olarak Fatih Terim’in, Milli Takım’ın başına geçmesine sıcak baktıklarını açıkladı. Ergün, “Başkan dün (önceki gün) bana böyle söyledi. Milli konu varsa gerisi teferruattır. Hocanın kararına saygı duyacağız. Hoca istiyorsa gideceği yer Milli Takım. Fatih Terim karar verirse böyle milli bir davada Galatasaray’ın söyleyeceği çok şey olmaz. Konu Milli Takım olduğuna göre hocanın kararını desteklemekten başka bir şey olmaz” dedi. Yönetici Sedat Doğan ise Fatih Terim’in hem Galatasaray’ı hem Milli Takım’ı çalıştırması yönünde aldıkları bir karar olmadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Aysal: Ne kal, ne git diyemem

Başkan Ünal Aysal, Milli Takım’ın başına geçmesi beklenen Fatih Terim için çarpıcı bir yorumda bulunarak, “Kal da diyemem, git de diyemem. Yeni bir krizimiz oldu. Hayatımız kriz çözmekle geçiyor zaten” diye konuştu.

PATRON SENSİN İSTEDİĞİNİ YAP


Sarı-kırmızılıların efsane isimlerinden Reha Eken’in cenazesi için Teşvikiye Camii’ne gelen Aysal, burada kulüp üyeleri ve gazetecilerle ayak üstü sohbet etti. Terim konusundaki sorulara samimi yanıtlar veren Aysal, “TFF’nin teklifi Fatih Terim’e yapılmıştır ve kararı da kendisi verir. Biz sadece bu teklifin şekli, şemali üzerine konuşuruz. Bir tarafta Milli Takım, diğer tarafta ise Fatih Terim var. Fatih Hoca Galatasaray’a mal olmuş, çok başarılı bir isim. Bizim Galatasaray olarak durumumuz zor. Kararı Fatih Terim’in vermesi lazım” yorumunu yaptı.
‘Hepimizin yeri dolar
Başkan Ünal Aysal, “3-4 teknik adam boşta iken Fatih Terim’e teklif gelmesinde bir art niyet arıyor musunuz?” sorusuna “Art niyet aramıyorum. Bu konuyla ilgili kulüp tarafında ise kararı ben tek başıma vermeyeceğim, yönetim kurulu olarak vereceğiz. Galatasaray güçlü bir kurum. Fatih Terim’in de daha önce söylediği gibi, burada hepimizin yeri dolar. Ama gönül ister ki başarılı olan ünitelerimiz ayakta kalsın, devam etsin. Bunu ilerde göreceğiz. Şu anda konuşmak için çok erken” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Pas’ SELAMI!

Kulübün efsane isimlerinden Reha Eken’in cenazesi için Teşvikiye Camii’ne gelen Başkan Ünal Aysal’ın, Fatih Terim’i ‘pas’ geçmesi ilk planda kafaları karıştırdı. Basın mensupları ikiliyi bir arada görüntülemek için beklerken Aysal’ın, Terim’in yanına gitmek yerine orta yerde durması dikkat çekti. Ancak bir süre sonra Fatih Terim, Aysal’ın yanına gitti ve selam verdi. Terim, merhum Eken için “Reha ağabey ile en son hastanede görüşmüştük. Ailelerini de çok iyi tanıyorum eskiden beri. Allah rahmet eylesin. Galatasaray camiasının başı sağolsun” dedi.

Haberin Devamı

Florya’ya çıkarma

Galatasaraylı bir grup taraftar dün öğleden sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’nin önünde toplanarak, Teknik Direktör Fatih Terim’e sevgi gösterilerinde bulundu. Çeşitli pankartlar açan sarı-kırmızılılar, Terim’den kendilerini bırakıp Milli Takım‘a gitmemesini istedi. Bu arada AK Parti Milletvekili Hakan Şükür de tesislere gelerek Fatih Terim’le görüşme yaptı.

Yorum yapmadı

Galatasaraylı bir taraftar, Fatih Terim cenaze namazının ardından cami avlusundan ayrılırken, tecrübeli hocanın yanına giderek kolundaki dövmesini gösterdi, “Sizin sözünüzü yazdırdım bakın, ‘Aslolan Galatasaray.’ Bizi bırakmayın” dedi. Terim taraftara herhangi bir yorum yapmadı.

Yazarlar