İtalya Serie A Paul Pogba depremi! Futbol hayatını bitirecek tarihi ceza

Paul Pogba depremi! Futbol hayatını bitirecek tarihi ceza

12.09.2023 - 11:17 | Son Güncellenme:

Paul Pogba'nın 20 Ağustos'ta Udinese ile oynanan maçın ardından yapılan doping testi pozitif çıktı. Dünyaca ünlü Fransız yıldızın alacağı tarihi ceza netlik kazanmaya başladı.

Paul Pogba depremi Futbol hayatını bitirecek tarihi ceza

Dünya futbolu Paul Pogba depremiyle sarsıldı. Le Havre alt yapısından yetişen ve kariyerinde sadece Manchester United ile Juventus forması giyen Paul Pogba'nın 20 Ağustos 2023 tarihinde oynanan Udinese-Juventus karşılaşmasının ardından yaptırdığı test pozitif çıktı. Paul Pogba'nın futbol hayatını sona erdirecek tarihi ceza gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

JUVENTUS'A DÖNÜŞÜ İSTEDİĞİ GİBİ OLMADI

Pogba'nın Juventus'a dönüşü planlandığı gibi gitmedi. 30 yaşındaki oyuncu sakatlıklar nedeniyle geçen sezon Serie A'da sadece 10 kez forma giymişti. Geçen yaz bedelsiz transferle Juventus'a yeniden katılan Fransız yıldız, bu ayın başında sırt ağrısından şikayetçiydi ancak buna rağmen kariyerini tekrar rayına oturtmayı umuyor ve kendisini yeniden kanıtlamak istiyordu. Pogba, bu kapsamda kendisini acımasızca eleştiren yorumculara çok sert bir yanıt vermişti.

Paul Pogba depremi Futbol hayatını bitirecek tarihi ceza

TÜM ZAMANLARIN EN PAHALI TRANSFERİ OLMUŞTU

Pogba, 2016'da Juventus'tan United'a 89,3 milyon sterlinlik (116,4 milyon dolar) transferinin ardından bir zamanlar tüm zamanların en pahalı oyuncusuydu, ancak şu anda kariyerinde bir dönüm noktasında. Kariyerine Juventus'ta devam eden Fransız orta saha kariyerinin sona erme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

TESTİ POZİTİF ÇIKTI! JUVENTUS'TAN KARAR

İtalya Serie A ekibi Juventus’un Fransız futbolcusu Paul Pogba'nın, Udinese ile 20 Ağustos’ta oynanan lig karşılaşmasının ardından yapılan doping testi pozitif çıktı. Olayın ardından açıklama yapan Juventus, 30 yaşındaki Pogba’nın Ulusal Dopingle Mücadele Mahkemesi tarafından tedbiren futboldan geçici olarak men edildiğini bildirdi.

Paul Pogba depremi Futbol hayatını bitirecek tarihi ceza

TARİHİ CEZA İLE KARŞI KARŞIYA! FUTBOL HAYATI BİTEBİLİR

Paul Pogba testosteron testinin pozitif çıkmasının ardından dört yıla kadar futboldan men edilebilir. İtalya'nın ulusal anti-doping mahkemesi (NADO Italia) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Juventus'un orta saha oyuncusunun, kulübünün 20 Ağustos'ta Udinese'ye karşı aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından yapılan rastgele bir doping testinin ardından geçici olarak futboldan uzaklaştırıldığını duyurdu.

Testte, sporcuların dayanıklılığını artırabilen bir hormon olan testosteron seviyelerinde artış tespit edildi. Bu da 30 yaşındaki oyuncunun ikinci numunesinin de incelenmesi gerektiği anlamına geliyor. İtalya'daki haberlere göre, Pogba'nın sonuca karşı itiraz etmek için üç günü var. Doping yapmaktan suçlu bulunması halinde Fransız futbolcu iki ila dört yıl arasında men cezası alabilir.

Haberin Devamı

NADO Italia'dan yapılan açıklamada, "Ulusal Dopingle Mücadele Savcısı tarafından önerilen örneği kabul ederek, sporcu Paul Labile Pogba'nın geçici olarak futboldan uzaklaştırılmasını sağlamıştır" denildi. Mahkeme, Pogba'nın yasaklı madde "endojen olmayan testosteron metabolitleri" bulduklarında anti-doping kurallarını ihlal ettiğini söyledi ve sonuçların "hedef bileşiklerin eksojen kökeniyle tutarlı" olduğunu ekledi.

30 yaşında bir yandan sakatlıklarla boğuşan Paul Pogba, 4 yıl men cezası alması durumunda futbol hayatına son verebilir. 

Paul Pogba depremi Futbol hayatını bitirecek tarihi ceza

SAKATLIKLARLA BAŞI DERTTEYDİ

Udinese galibiyetinde süre alamayan Pogba, 2022'de Manchester United'dan kulübe dönmesinin ardından Juventus'ta zorlu bir dönem geçirdi. Pogba geçen sezonun büyük bölümünü diz ve diz ardı kirişi sakatlıklarıyla kaçırdı ve diz ameliyatı nedeniyle Fransa'nın Katar'daki Dünya Kupası finalinde de yer alamadı.

Ayrıca disiplin sorunları nedeniyle Juventus'ta kadro dışı bırakıldı ve organize bir suç çetesi tarafından şantaja uğradığı iddiasının ardından neredeyse futbolu bırakma aşamasına gelmişti. Pogba bu sezon hiçbir maça ilk 11'de başlamadı ancak iki kez yedek soyundu ve son olarak Juventus'un 3 Eylül'de Empoli karşısında aldığı 2-0'lık galibiyette forma giydi.

Haberin Devamı

JUVENTUS SÖZLEŞMESİNİ İPTAL EDEBİLİR

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre doping testinin pozitif çıkmasının ardından yaplacak itirazlar sonuç vermezse Juventus, Pogba'nın sözleşmesini iptal etme hakkına sahip olacak. 

Haberde "Pogba klinik açıdan çok karmaşık bir yıl geçirdi, dizinden ameliyat oldu ve farklı tedaviler gördü. Bu yüzden Juventus, net bir karar çıkmadıkça bir karar almayacak. Doping ciddi bir konu ve teorik olarak zaten ihtiyati uzaklaştırma ile bir kulüp ilgili oyuncunun maaşını askıya alma hakkına sahip ve son cezadan sonra suçluluğun kanıtlanması durumunda sözleşmenin iptalini isteyebilir" ifadelerine yer verildi.

UZMANLARIN GÖRÜŞÜ

Uzmanlar, testesteron kullanımının futbolda alışkın bir doping aracı olmadığına vurgu yaparak, "Genelde kas gelişimi gerektiren, vücut geliştirme, halter gibi sporlarda rastlanan bir yasaklı madde... Belki de kasıtlı olarak alınmadı. Bunu bilebilmek şu an için mümkün değil... B numunesi açıldıktan ve yapılan savunmadan sonra ne olduğunu öğrenebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Normal cezanın 4 yıl olduğunu ancak kasıt olmadığının ispatlanması durumunda bunun daha aşağı düşebildiğini dile getiren uzmanlar, "Kasıt olmadığını da sporcunun kanıtlaması gerekir. Futbol olduğu için yargılama süresi normalden çok hızlı sürer. Ancak başka bir şekilde bulaştığını savunursa analiz gerekir ve bu da zaman alır" yorumunda bulundu.

Paul Pogba depremi Futbol hayatını bitirecek tarihi ceza