İngiltere Premier Lig ‘Premier’ kıyım! Hoca dayanmıyor

‘Premier’ kıyım! Hoca dayanmıyor

10.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiltere’de teknik direktör kıyımı gözlerden kaçmadı. Premier Lig başta olmak üzere Ada futbolunda özellikle son 10 yılda bir bir ayrılıklar yaşandı, son 17 yılın en yüksek rakamına ulaşıldı

‘Premier’ kıyım Hoca dayanmıyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun zirve ülkesi İngiltere’de teknik direktörlerin bir bir görevine son veriliyor. Premier Lig’de 2021-22 sezonunda dikkat çeken bu kıyım, tüm ülke basınında da geniş yer buluyor.
Geçen sezon 38 haftada sadece 6 menajerin görevine son verilirken, bu sezon henüz 12. haftada bu rakama ulaşıldı. Ada basınında yayınlanan verilerde Premier Lig’de son 17 yılın en yüksek rakamına en hızlı sürede ulaşıldığı belirtildi. Ayrıca Ada’da şu anda koltuğu sallanan isimler olduğu ve ayrılık listesine yeni menajerlerin ekleneceği kaydedildi.

İlk olarak 3 Ekim’de Ozan Tufan’ın da forma giydiği Watford’da İspanyol çalıştırıcı Xisco Munoz’un görevine son verildi. 20 Ekim’de ise Newcastle United’ın Suudi Arabistan’dan yeni patronları hamle yaptı, Steve Bruce kovuldu. 1 Kasım’da Tottenham’da Nuno Espirito Santo ile vedalaşıldı. 6 Kasım’da bu kez Ozan Kabak’ın oynadığı Norwich City’de Daniel Farke ile yollar ayrıldı. 7 Kasım’da ise Aston Villa’da Dean Smith’in çıkışı yapıldı.

Şu anda sınırda olan ismin Manchester United’da tepkiler çeken Ole Gunnar Solskjaer olduğu aktarıldı. İngiltere’de teknik direktörlerin yollanması aslında Premier Lig’le sınırlı kalmadı. Son 10 günde İngiltere’de Premier Lig, Championship ve Lig 1’de ayrılıklar yaşandı.
Geçtiğimiz pazartesi Nuno Espirito Santo ile başlayan ayrılıklar süreci Markus Schopp (Barnsley), Neil Cox (Scunthorpe), Dave Challinor (Hartlepool) isimleriyle devam etti. Geçtiğimiz cumartesi de Daniel Farke ve Neil Warnock (Middlesbrough), pazar günü de Dean Smith veda etti.

Haberin Devamı

Antonio Conte heyecanı
İngiltere’de özellikle Premier Lig’de Tottenham’da yaşanan teknik direktör değişimi heyecan yarattı. Londra kulübünde Nuno Espirito Santo giderken yerine Antonio Conte geldi. 2016-2017 sezonunda Chelsea’yi şampiyon yapan Conte’nin Tottenham’a gelmesi yüzleri güldürdü. İlk 2 maçında Avrupa Ligi’nde Vitesse’yi 3-2 yenip, ligde Everton’la deplasmanda 0-0 berabere kalan Conte’li Tottenham’ın milli aradan sonra çıkışa geçmesi bekleniyor.

Yazarlar