Beşiktaş PROSİNECKİ KAVGASI

PROSİNECKİ KAVGASI

19.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Kayserispor Teknik Direktörü’ne kanca attı, sarı-kırmızılılar ayağa kalktı. Kayserispor Başkanı Mamur, “Beşiktaşlılık duruşu hoca ayartmak mıdır?” diyerek Başkan Fikret Orman’ı eleştirdi, telefonuna mesaj atarak, “Etik olmuyor. Lütfen bu sevdadan vazgeçin. Bu işi büyütmeyelim” yazdığını dile getirdi

PROSİNECKİ KAVGASI

Beşiktaş, teknik direktör sorununu halletmek için çalışmalara başladı, Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Prosinecki’ye talip olan siyah-beyazlılara çok sert tepki gösterdi.
Başkan Fikret Orman’ın sık sık Beşiktaş’lılık duruşunu dile getirdiğini dikkati çeken Mamur, “Beşiktaş’ın duruşu sezon başı kamp dönemine 10 gün kala Kayserispor teknik patronu Prosenicki’yi ayartmak mıdır? Bu yaptığınız, o büyük camiaya hiç yakışmayacak bir davranış değil midir? Bunu şahsınıza ve kişiliğinize yakıştırabilirsiniz. Ama büyük camianıza zarar verdiğinizin farkında mısınız? Lütfen bu sevdadan vazgeçin. Bu işi daha fazla büyütmeyelim. Bu olayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımız’a ve spordan sorumlu Devlet Bakanımız’ a kadar götürürüz” sözlerine yer verdi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a telefon mesajı da gönderen Başkan Mamur, şunları söyledi: “Sayın Fikret bey, yeniden Başkanlığa seçilmenizi tebrik ederim, hayırlı olsun. 2 kez aradım, asistanınız çıktı. Önemli olduğunu söyledim. Dönmediniz. Niçin aradığımızı tahmin etmişinizdir. Futbol direktörünüz Süleyman Hurma Beyi aramış, Prosenicki ile görüşmek için izin istemiş. O da bu görüşmenin şık olmayacağını söylemiş. Bu işi sizin şahsiyetinize ve kişiliğinize yakıştıramıyorum. Etik olmuyor. Lütfen bu sevdadan vazgeçin. Bu işi büyütmeyelim.”
Basın toplantısında konuyla ilgili açıklamada bulunan Futbol Genel Direktörü Önder Özen de, başarılı profesyonellerin dünyanın her yerinde dikkat çektiğini, Hurma’ya ilettiğini söyledi, izin alarak Prosinecki ile telefonda görüştüğünü belirtti.
Özen, “Dün itibarıyla iki yabancı isimle görüşmelere başladık. Ya başarmış ya da başarma potansiyeli olan bir teknik adam olacak. İsim söylemedim, tarif yaptım. Taktik veren teknik direktör ile çalışmak istiyoruz dedik. Soyunma odası hakimiyeti mutlak olsun. Genç oyuncular ile iletişimi güçlü olsun. Otoriter olduğu kadar demokratik olsun” dedi.
Özen, “Bielsa ile çalışmayı çok isterdim. Kendisi benim idolümdür. Ancak kendisi şimdilik Avrupa’nın bu bölgelerine gelmek istemiyor” diye konuştu.