Beşiktaş Prosinecki'den Beşiktaş-Galatasaray derbisi için dev iddia: Yüzde 90 şampiyon olur

Prosinecki'den Beşiktaş-Galatasaray derbisi için dev iddia: Yüzde 90 şampiyon olur

28.04.2023 - 10:43 | Son Güncellenme:

Türk futbolunu yakından takip eden Hırvatların efsane oyuncusu ve teknik direktör Robert Prosinecki, pazar günü Vodafone Park'ta oynanacak derbiyi Fanatik'e yorumladı. Tecrübeli futbol adamı, dev karşılaşmanın kilit oyuncularını açıklarken, şampiyonluk için oran verdi.

Prosineckiden Beşiktaş-Galatasaray derbisi için dev iddia: Yüzde 90 şampiyon olur

Süper Lig'de pazar günü şampiyonluğu yakından ilgilendiren derbi maçında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takım yenerse şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacak. Beşiktaş yenerse zirveye yaklaşmakla kalmayıp ezeli rakibine şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vuracak. Türkiye'de Kayserispor ve Denizlispor'u da çalıştıran ve Türk futbolunu yakından tanıyan teknik direktör Robert Prosinecki, Vodafone Park'ta oynanacak dev karşılaşmayı analiz etti.

Haberin Devamı

DERBİNİN HAKEMİ ALİ ŞANSALAN

Spor Toto Süper Lig’de 32. hafta heyecanı yarın, 29 Nisan Cumartesi, 30 Nisan Pazar ve 1 Mayıs Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Bu mücadelelerde görev alacak hakemler, Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Süper Lig'in 32. haftasında 30 Nisan Pazar günü saat 19.00'da oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisinde Ali Şansalan düdük çalacak.

Prosineckiden Beşiktaş-Galatasaray derbisi için dev iddia: Yüzde 90 şampiyon olur

DURSUN ÖZBEK'TEN TFF'YE ZİYARET

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva'da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Özbek'in ziyaretinin altında Ali Koç’un dünkü 2.5 saat süren TFF ziyareti ve Beşiktaş derbisine Ali Şansalan’ın atanması ile ilgili olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

GÜNEŞ İLE BURUK 9. RANDEVUDA

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bugüne kadar 8 kez karşılaştı. İki çalıştırıcı bugüne kadar farklı takımlarda 8 kez karşılaştı. Güneş'in takımları 6 kez kazanırken, Buruk'un ekipleri de 1 kez sahadan galip ayrıldı. 1 müsabaka da beraberlikle sona erdi. Geride kalan 8 mücadelede Şenol Güneş'in çalıştırdığı takımlar 21 gol atarken, Okan Buruk'un yönettiği ekipler de 6 gol sevinci yaşadı.

1- Beşiktaş adına maçın kilit isimleri kimler olabilir?

Şenol Güneş geldikten sonra Beşiktaş için hayal gibi görülen şampiyonluğun bu kadar yakın hale gelmesinin temel sebebi 11’ini çabuk bulması. Beşiktaş sezona bu 11’le başlamış olsa eminim her şey çok farklı olurdu. Elbette bu tür önemli maçlarda gözler hücum oyuncularında oluyor. Bu tür maçlar özel bireysel performanslar ister. Fenerbahçe maçında olduğu gibi ben yine bu müsabakada Nathan Redmond’ın belirleyici olacağını düşünüyorum.

Prosineckiden Beşiktaş-Galatasaray derbisi için dev iddia: Yüzde 90 şampiyon olur

2- Galatasaray’ın kilit isimleri kimler olabilir?

Galatasaray çok ciddi bir avantaja sahip. Bu puan avantajı takımın üzerinde psikolojik bir rahatlığa sebep oluyor. Okan Buruk’un buna izin vermemesi gerek. Son haftalarda takım savunmasındaki esneme ve özellikle Icardi’nin kaçırdığı penaltı göz önüne alındığında takım buna müsait. Buruk’un konsantrasyon kabiliyeti önemli olacak bu karşılaşmada. Normalde bu tür büyük maçlarda oyuncuların buna ihtiyacı yoktur ama Galatasaray’ın var bana göre. Özellikle de tam motive bir Icardi performansı çok daha önemli.

Haberin Devamı

3- Hangi takım hangi mevkide rakibine göre daha üstün gözüküyor?

Galatasaray tam bir ceza alanı takımı. Çünkü ceza alanına top servis etme kabiliyeti yüksek oyuncuları var. İçeride de hazır bekleyen Icardi gibi bir usta golcü. Etrafında Mertens başta olmak üzere dönen topları da tabelaya yansıtabilecek kalabalığı sağlayabiliyorlar. Beşiktaş ise daha çok bir orta saha takımı. Gedson ve Amir bana göre Türkiye liginin en iyi iki orta sahası. Salih de onlarla beraber üretkenliği tamamlıyor. Topu savunma arkasına geçirebilmek onlar için zor değil.

Prosineckiden Beşiktaş-Galatasaray derbisi için dev iddia: Yüzde 90 şampiyon olur

4- Bu derbinin sonucu, şampiyonluk yarışını hangi ölçüde etkileyecektir?

Bu derbiyi Galatasaray kazanırsa bence şu anda yüzde 70’lerde olan şansını yüzde 90’lara taşıyacaktır. Ligin kaderini doğrudan çizecek bir karşılaşma. Beşiktaş’ın kazanma ihtimali ise belki de futbolu sevenler için çok daha kulağa hoş geliyor. Çünkü o zaman 3 takımlı bir sezon finali olacaktır ki buna kalpler nasıl dayanır bilmiyorum.

Haberin Devamı

5- Böyle derbilerde taraftar desteğinin maça etkisi ne derecede olur?

Beşiktaş deplasmanında çok kez maça çıktım. Galatasaray’ı zorlayacak en önemli faktörlerden biri de bu. Çünkü Beşiktaş Stadı’nda zaman zaman futbolu düşünmenize dahi engel olabilecek derecede bir atmosfer oluşabiliyor. Bu derbide de bunu göreceğiz mutlaka. Türkiye’deki derbilerde genelde ev sahipleri bir adım önde oluyor ama Beşiktaş, taraftarıyla 12 kişiyle oynuyor. Sahada o bir fazla oyuncuyu çok net hissediyorsunuz.

Prosineckiden Beşiktaş-Galatasaray derbisi için dev iddia: Yüzde 90 şampiyon olur

 

 

 

Yazarlar