Fenerbahçe Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçe'nin UEFA'dan alacağı ceza belli oldu!

Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçe'nin UEFA'dan alacağı ceza belli oldu!

03.08.2022 - 21:36 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe taraftarlarının Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Dinamo Kiev maçında Putin lehine yaptığı tezahüratların ardından UEFA konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu. Fenerbahçe'nin UEFA'dan alacağı ceza netlik kazandı.

Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçenin UEFAdan alacağı ceza belli oldu

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Dinamo Kiev maçında Sarı Lacivertli tribünlerin Putin lehine yaptığı tezahüratların ardından UEFA soruşturma başlattığını duyurmuştu. Fenerbahçe'nin alacağı ceza netlik kazandı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

UEFA'DAN SORUŞTURMA KARARI

UEFA, Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda dün oynanan Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında sarı-lacivertli taraftarların sergilediği uygunsuz davranışlar nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, sarı-lacivertli taraftarların karşılaşmada konu olan uygunsuz davranışlarını incelemek amacıyla bir disiplin müfettişi atandığı ifade edilmişti. UEFA ayrıca konuyla ilgili olarak ilerleyen zamanlarda bilgiler verileceğini aktarmıştı.

Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçenin UEFAdan alacağı ceza belli oldu

FENERBAHÇE'DEN JET YANIT

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, tribünlerin bir bölümünden duyulan tezahüratın kulübü temsil etmediği ve kulübün kurumsal duruşunu yansıtmadığı belirtilmişti.

Fenerbahçe'nin toplumsal ve insani konularda farkındalık oluşturmaya özen gösterdiği ve bunu bir sorumluluk olarak gördüğü vurgulanarak, "Kulübümüz savaş sürecinin başlangıcı olan 24 Şubat 2022 tarihinde bu sürece dair tepki veren ilk kulüp olmuştur. Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir. Geldiğimiz noktada; bu konu üzerinden hem ülkemizin hem de kulübümüzün töhmet altında bırakılmasını, yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde gündem yapılmaya çalışılmasını ve konunun siyasetle ilişkilendirilmesini kınıyoruz" görüşlerine yer verilmişti.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin, Ukrayna'da barışa dikkat etmek ve maddi-manevi katkı sağlamak amacıyla 'Barış İçin Futbol' diyerek bu ülke temsilcisi Shakhtar Donetsk ile hazırlık maçı yaptığı hatırlatılarak, "Fenerbahçe Kulübü olarak bu konudaki duruşumuz ve sürecin ilk gününden itibaren tavrımız tüm kamuoyunun malumudur" denilmişti.

Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçenin UEFAdan alacağı ceza belli oldu

'KABUL ETMİYORUZ'

Dinamo Kievli oyuncuların attıkları golün ardından yaşadıkları gol sevinçlerine değinilen açıklamada, ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

"Dünkü maçın 58. dakikasında rakip takımın bazı oyuncularının, özellikle geçmişte ülkemizde bir takımda forma giyen yedek kalecilerinin gol sonrası sergilemiş olduğu abartılı hareketler, tribünlerin bir bölümünün galeyana gelmesine ve 120 dakika süren maç içerisinde sadece 20 saniye süren bir reaksiyona sebebiyet vermiştir. Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu gündem vesilesiyle Fenerbahçe Kulübü olarak spor ve siyasetin birbirinden her zaman ayrı tutulması gerektiği noktasındaki duruşumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna hatırlatıyoruz."

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Dinamo Kiev'i Kadıköy'de ağırladı. Sarı Lacivertliler müsabakadan 2-1 yenik ayrılşarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Fakat tribünlerden yükselen Putin tezahüratları maçın önüne geçmişti. Tribünlerden yükselen Putin tezahüratları Dünya basınında geniş yankı bulurken UEFA konuya ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçenin UEFAdan alacağı ceza belli oldu

ALİ KOÇ TEPKİ GÖSTERDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, açılan soruşturma sonrası UEFA'ya tepki göstermişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda şu ifadeleri kullanmıştı;

Haberin Devamı

"Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz. Sebebini de biraz sonra anlatacağım. Ukrayna Büyükelçisi'nin hadsiz söylemleri sonrasında onlar bizden özür dilemeli. Sosyal medyada her konumuza maydonoz olan rakip takım taraftarlarından etkilenmiş olmalısınız.  Türkiye'nin de, Fenerbahçe'nin de bu savaşla ilgili duruşu nettir. Nedir o duruş? Biz kimsenin yanında değiliz, savaşa karşıyız, insanlığın yanındayız. Bizim duruşumuz bu kadar net. Bizde Ukraynalı sporcu da var, Rus sporcu da var. Geçmişte Ukrayna'da Türk takımlarının ve bizim oynadığımız maçta açılan paçavra pankartları biliyor musunuz? Üzerine basa basa vurguluyorum. UEFA çifte standart uygulamamalı! Spor ve siyaset iç içe geçmemeli!"

Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçenin UEFAdan alacağı ceza belli oldu

FENERBAHÇE'NİN UEFA'DAN ALACAĞI CEZA NETLİK KAZANDI

UEFA, Fenerbahçe'nin Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'le oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine tezahürat yapması nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamı

"Uygunsuz davranış" tanımıyla açılan soruşturmadan sorumlu müfettiş raporunu UEFA Disiplin Kurulu’na sundu.

NTV'nin haberine göre raporda ceza resmiyet kazandıktan sonra Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında oynayacağı ilk iç saha maçında 10 bin koltuğun boş bırakılması ve para cezası içeren cezai işlem önerisi yer aldı.

Raporu değerlendirmeye alan UEFA Disiplin Kurulu, kısa süre içerisinde kararını açıklayacak.

Fenerbahçe, yarın UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Kadıköy’de Slovacko’yu konuk edecek.

Putin tezahüratları sonrası Fenerbahçenin UEFAdan alacağı ceza belli oldu