İspanya La Liga Real Madrid'de Ancelotti depremi! 5 yıl hapis talebi

Real Madrid'de Ancelotti depremi! 5 yıl hapis talebi

06.03.2024 - 13:58 | Son Güncellenme:

İtalyan teknik adamın başı dertte... Madrid Savcılığı, vergi kaçakçılığı nedeniyle Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti için 4 yıl 9 ay hapis cezası talep ediyor.

Real Madridde Ancelotti depremi 5 yıl hapis talebi

Madrid Savcılığı, 2014 ve 2015 mali yıllarında İspanya Devlet Hazinesi'ni 1.062.079 avro dolandırdığı gerekçesiyle Carlo Ancelotti için 4 yıl 9 ay hapis cezası talep etti. İspanyol basınında yer alan haberlere göre Real Madrid teknik direktörü Ancelotti, vergi amaçlı olarak İspanya'da ikamet ettiğini teyit etmesine ve ikametgahının Madrid'de olduğunu yansıtmasına rağmen, başka kuruluşlara devrettiği imaj haklarının kullanımına karşılık gelen performansı ihmal ettiği için Kamu Hazinesine karşı iki suçla itham ediliyor.

Haberin Devamı

Suçlamada, bu gece saat 23.00'te Leipzig karşısına çıkacak Ancelotti'nin 4 Temmuz 2013 tarihinde Real Madrid'in teknik direktörü olarak Temmuz 2013 ile 30 Haziran 2016 tarihleri arasındaki dönem için "iş performansına ek olarak imaj haklarının kulübe transferinden elde edilen geliri de bu dönem için ücretlerinde belirten" bir iş sözleşmesi imzaladığı belirtiliyor. Ayrıca, Temmuz 2013'ten itibaren sanığın İspanya'da çalışmaya ve ikamet etmeye başladığı, Madrid'in merkezi bir meydanında bulunan bir mülkü ikametgah ve mutat mesken olarak belirlediği belirtiliyor. Ancak teknik direktör 25 Mayıs 2015'te Real Madrid ile ilişkisini erken sonlandırmasına rağmen o yılın Ekim ayına kadar evi kiraladı.

Haberin Devamı

Real Madridde Ancelotti depremi 5 yıl hapis talebi

SAVCILIK: VERGİ ÖDEMEMEK İÇİN EV KİRALADI

Savcılık, hem Real Madrid hem de diğer markalar tarafından çeşitli etkinlikler için alınan "Söz konusu imaj haklarından elde edilen gelirin vergilendirilmesinden kaçınmak için" teknik direktörün, imaj haklarının tahsilatını yönlendirmek için ‘karmaşık’ ve ‘kafa karıştırıcı’ bir tröst ve şirket ağına başvurduğunu vurguladı. Savcılığın iddiasına göre Ancelotti, imaj haklarının İspanya dışında yerleşik ‘gerçek faaliyetten yoksun’ ve sömürü kapasitesine sahip kuruluşlara transferini ‘simüle’ edecekti. ‘Böylece İspanya Kamu Hazinesi karşısında opaklık ve imaj haklarından elde edilen gelirin gerçek faydalanıcısının gizlenmesini sağlayacaktı, böylece ne kendisi ne de söz konusu şirketlerden herhangi biri İspanya'da veya ülke dışında elde edilen büyük miktarlar için vergi ödemek zorunda kalmayacaktı’ denildi.

İMAJ HAKLARININ DEVRİ
Savcılığa göre Ancelotti 1 Temmuz 2013 tarihinde özel bir sözleşme imzalayarak imaj haklarını on yıllığına ve 25.000.000 Euro karşılığında Vapia Limited şirketine devretti. Bir gün sonra, kuruluş Real Madrid teknik direktörünü temsilcisi olarak atadı ve "imaj haklarını yönetmesi için ona maksimum eylem yetkisi verdi." Daha sonra, belirtilmeyen bir tarihte, anlaşmanın süresini değiştirerek üç yıla indiren ve imaj haklarının alım satım fiyatını bir milyon euroya düşüren bir ek anlaşma resmileştirildi. Savcılığa göre Ancelotti, aşağıdaki hususlara karşılık gelen öz değerlendirme beyanlarını sundu.

Haberin Devamı

Real Madridde Ancelotti depremi 5 yıl hapis talebi

Savcılığa göre Ancelotti, Kişisel Gelir Vergisine karşılık gelen öz değerlendirme beyannamelerini zamanında sunmuş ve bu beyannamelerde İspanya'da ikamet ettiğini teyit ederek sadece Real Madrid'den aldığı kişisel çalışma ücretini kaydetti. Ancak, "imaj haklarının kullanımına karşılık gelen tüm gelirleri atlamış (...) böylece 2014 mali yılında 39.575 euro ve 2015 yılında 529.076 euro eksi bakiye ile negatif kotalı beyannamelere ulaşmıştır" ki bu tutarlar her iki durumda da Vergi Dairesi tarafından iade edilmiştir. Savcılık, imaj haklarının transferinden elde edilen gelirin 2014 yılında 1,249,590 euro ve 2015 yılında 2,959,768 euro tutarında geliri temsil ettiğini ve Ancelotti ya da diğer iki kuruluşun bu tutarlar üzerinden vergi ödemediğini belirtiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarlar