İspanya La Liga Real Madrid'de Ancelotti'yi çaresiz bırakan sakatlık kabusu! Arda Güler endişesi

Real Madrid'de Ancelotti'yi çaresiz bırakan sakatlık kabusu! Arda Güler endişesi

18.11.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

Real Madrid'de sezon başında Thibaut Courtois, Arda Güler ve Ceballos ile başlayan sakatlık kabusu Bellingham, Camavinga, Tchouameni ve Vinicius ile sürdü. Dünya devinde teknik direktör Ancelotti'yi çaresiz bırakan sakatlıklar sonrası nasıl bir kadro oluşturacağı merak konusu oldu.

Real Madridde Ancelottiyi çaresiz bırakan sakatlık kabusu Arda Güler endişesi

Real Madrid tarihinin en şanssız günlerinden geçiyor. Eflatun-beyazlılarda Thibaut Courtois, Arda Güler ve Ceballos'un sakatlıklarıyla başlayan yeni sezon adeta bir kabusa dönüştü.

Haberin Devamı

Real Madrid'de son olarak Vinicius, Kolombiya-Brezilya maçında Davinson Sanchez'in müdahalesi sonrası sakatlık geçirdi. Dünya devinde Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Arda Güler, Tchouameni, Camavinga, Ceballos, Bellingham ve Vinicius sakatlıkları sebebiyle bir süre daha forma giyemeyecek.

Arda Güler'in sakatlığı sonrası Real Madrid'de yaklaşık 6 yıldır baş sağlık görevlisi olan Niko Mihic ile yollar ayrılmıştı. 

İspanya'dan MARCA, Real Madrid'in yaşadığı sakatlık kabusunu derledi ve oyuncuların son durumlarını okuyucularına aktardı. Arda Güler için geri dönüş tarihi verilmedi.

İşte MARCA'nın Real Madrid'deki yaşanan sakatlıklarla ilgili verdiği bilgiler...

BARCELONA MAÇI SONRASI TRAJEDİ

Haberin Devamı

Barcelona ile oynanan maçın ardından, kulüpte özellikle orta sahayı etkileyen sakatlıklar birbiri ardına geldi. Maç sırasında Tchouameni'nin sol ayağının ikinci tarak kemiğinde tam olmayan bir stres kırığı meydana geldi ve bu da yaklaşık iki ay sahalardan uzak kalmasına neden olacak. Hedefi İspanya Süper Kupasına ulaşmak.

Real Madridde Ancelottiyi çaresiz bırakan sakatlık kabusu Arda Güler endişesi

Ardından Kepa (aradan sonra dönecek), Bellingham (sol omzundaki ön kayma nedeniyle Cadiz'de oynaması şüpheli) ve Camavinga'nın (kulüpte 2024'e kadar oynamamasına neden olan bir başka diz sakatlığı) sakatlık haberleri geldi.

Vinicius'un durumu henüz kesinleşmedi ancak tüm göstergeler bir ya da iki maç kaçıracağı yönünde. Ancak sakatlıkları bulunan oyuncuların sayısı yaz başından bu yana artıyor.

Real Madridde Ancelottiyi çaresiz bırakan sakatlık kabusu Arda Güler endişesi

MENDY VE CEBALLOS İLK SAKATLANANLAR OLDU

Dani Ceballos'un fiziksel rahatsızlıkları sezon öncesi başlamadan önce başladı. Ceballos sağ tendonunda yaşadığı sakatlık nedeniyle Amerika turunu ve La Liga'nın başlangıcını kaçırdı. Ardından sağ uyluk kaslarındaki rahatsızlık onu son altı maçtır sahalardan uzak tutuyor. Orta saha oyuncusu şu anda sahada antrenman yapıyor ve Cadiz maçında hazır olması bekleniyor.

Öte yandan Mendy yazın oynanan Clasico'da sağ uyluk adalesini yırtmıştı. Bek oyuncusu 52 gün sahalardan uzak kaldı ve sezon öncesinin geri kalanını ve ilk beş maçı kaçırdı.

Real Madridde Ancelottiyi çaresiz bırakan sakatlık kabusu Arda Güler endişesi

"ARDA GÜLER CEHENNEMİ"

Haberin Devamı

Ancak hiç şüphesiz ilk büyük aksilik Arda Güler'in başına geldi. Genç Türk futbolcu ve Real Madrid'in yeni transferi, henüz 18 yaşındayken, dünyaya meydan okuma arzusuyla başkente geldi. Her antrenmanda muazzam kalitesinin işaretlerini gösterdi ve aynı zamanda taraftarlara umut tohumları ekti. Ancak bir antrenman sırasında aldığı darbe ve birkaç gün süren belirsizlikten sonra doktorlar sağ dizinin iç menisküsünde bir yırtık olduğunu doğruladı. Bu sakatlık onu ameliyat olmak zorunda bıraktı.

Bir buçuk aydan fazla süren iyileşme sürecinin ardından eski Fenerbahçeli oyuncu Las Palmas karşısında sahalara dönmeye hazırdı. Bir önceki antrenman esnasında uyluğunda bir rahatsızlık fark etti. İlgili testlerin ardından sol arka adalesinde bir sakatlık olduğu doğrulandı. Bir kez daha başa dönülmüş oldu.

İlk kez kadroya girmesi için bir ay daha beklemesi gerekti. Ancak, sağ adalesindeki kas yırtığı onu uzun bir süre daha sahalardan uzak tutacak.

Real Madridde Ancelottiyi çaresiz bırakan sakatlık kabusu Arda Güler endişesi

COURTOIS VE MILITAO UZUN BİR SÜRE DAHA YOK

Haberin Devamı

Militao ve Courtois sezonun büyük bir bölümünü kaçırabilecekleri ciddi sakatlıklar yaşadılar. Her iki oyuncu da yaklaşık altı ay sahalardan uzak kalacak, ancak Militao'nun iyileşme süreci daha ilerlemiş durumda ve daha erken dönebilir.

Yazarlar