İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi! Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi! Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

03.01.2024 - 15:55 | Son Güncellenme:

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, dün düzenlediği basın toplantısında Mallorca maçında Arda Güler'i oynatabileceğinin sinyallerini vermişti. İspanyol basını Arda'nın 19 Haziran'dan sonra ilk kez forma giyeceğini duyurdu.

Real Madridde Arda Güler gelişmesi Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

Fenerbahçe'den 20 milyon euroya Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle dünya devinde henüz süre bulamadı. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, dün düzenlediği basın toplantısında bu akşam oynanacak Mallorca maçında Arda Güler'in forma giyebileceğinin sinyallerini verdi. 

Haberin Devamı

İspanyol basını Arda Güler'in günler sonra yeşil sahalara geri dönüş hazırlığında olduğunu okuyucularına duyurdu. Ancelotti'nin kararı da belli oldu.

Real Madridde Arda Güler gelişmesi Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

SAKATLIKLAR PEŞİNİ BIRAKMADI

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olarak büyük yankı uyandıran Arda Güler, eflatun-beyazlılarla katıldığı ABD kampında dizinden sakatlık yaşadı. İspanya'da tedavisi devam eden Arda Güler, menisküs ameliyatı oldu.

Las Palmas ile oynanacak karşılaşma öncesi bireysel antrenmanlara başlayan ve Ancelotti'nin kadroda düşünmeye başladığı Arda Güler, sol arka adalesinden yaşadığı sakatlık sebebiyle bir kez daha sahalardan uzak kalmıştı.

Rayo Vallecano ve Braga ile oynanan maçların geniş kadrosunda yer alan Arda Güler, süre alamamıştı. Braga maçının ardından açıklamalarda bulunan Ancelotti, Arda'nın bir sakatlık daha yaşadığını ve bu sürecin genç yıldızı olumsuz etkilemeye başladığını ifade etmişti.

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler gelişmesi Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

TAKIMLA İDMANLARA BAŞLADI! ANCELOTTI MÜJDEYİ VERDİ

Arda Güler yaşadığı son sakatlığı da atlatarak Real Madrid'le düzenli antrenmanlara başladı. Carlo Ancelotti, Arda Güler'in yaşadığı sakatlığı tamamen atlattığını ve Mallorca ile oynanacak maçta süre alabileceğini ifade etti.

Ancelotti, Arda Güler için şu ifadeleri kullandı:

Arda Güler için aceleye gerek yok. Çok genç ve geleceği parlak. Yarın ona süre vermeye çalışacağım. Olmazsa mutlaka bir sonraki maçta forma giyecek.

İSPANYOL BASININDAN ARDA İDDİASI: İLK KEZ SÜRE ALACAK

İspanyol basını Real Madrid'in Mallorca ile oynayacağı karşılaşmanın öncesinde Arda Güler'i manşetlere taşıdı. AS'ta yer alan haberde "Arda Güler, bu kez evet" başlığını okuyucularına aktardı.

Haberin detayında "Arda, 25 maça çıktığı ve dört gol attığı 2023'ü rıhtımda bıraktı. Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği Avrupa elemelerinde 61 dakika oynayıp skoru belirleyen golü attığı 19 Haziran'dan bu yana oynamadı. 2024'te Madrid formasıyla ilk maçına çıkacak ve yazın milli takımıyla ilk büyük turnuvasında oynama fırsatı bulacak." denildi.

Real Madridde Arda Güler gelişmesi Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

El Mundo'da ise "Arda Güler için tünelin ucundaki ışık" başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Arda Güler'in son olarak Türkiye Kupası finalinde oynadığı ve 206 gün sonra ilk resmi maçına çıkacağı vurgulanan haberde "Sonuç, bir buçuk ay sonra, Valdebebas'a geldiğinde çok hafif olan 18 yaşındaki bir oyuncu için gerekli olan alt vücudundaki bariz fiziksel değişim oldu. Onu tamamen iyileştirmek için Noel tatilinden yararlanmaya karar verildi ve 2024'ün ilk maçı Mallorca'ya karşı, yeni yılda ve yeni hayatta ilk maçı olacaktı. Güler, 11 Haziran'daki Türkiye Kupası finalinden bu yana oynamamıştı. 206 gün sonra, bir aksilik olmazsa Güler sahalara geri dönecek." denildi.

Arda Güler son olarak 19 Haziran'da oynanan Galler maçında süre almıştı. Genç oyuncunun Mallorca karşısında forma giymesi durumunda 199 gün sonra ilk kez süre almış olacak.

Real Madridde Arda Güler gelişmesi Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

Real Madridde Arda Güler gelişmesi Maça saatler kala İspanyollar duyurdu

Yazarlar