İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler itirafı: Çok büyük hata yapıldı!

Real Madrid'de Arda Güler itirafı: Çok büyük hata yapıldı!

17.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Real’de 37 yıl kondisyoner olarak görev yapan San Martin, Arda Güler için Marca’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu, “Arda’nın ölçümlerinin ardından fiziksel yüklemeler sırasında çok büyük hatalar yapıldı” dedi.

Real Madridde Arda Güler itirafı: Çok büyük hata yapıldı

Real Madrid’de üçüncü sakatlığını yaşayan Arda Güler için Marca Gazetesi çarpıcı bir makale yayınladı. İspanyol ekibinde 37 yıl kondisyoner olarak görev yapan Jose Luis San Martin konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Haberin Devamı

"Arda teknik açıdan muhteşem. Ancak 1.75 cm boyu ve 69 kilo olduğu ortaya çıktı. Yani akademi seviyesindeki bir oyuncu fiziği vardı. Konu ikili mücadeleye gelince rakipleri köpek balığı gibi olacaktı. Ardından üst üste sakatlıklar yaşadı ve yeni bir süreç başladı."

Geçtiğimiz günlerde görevine son verilen Real Madrid’in doktor şefi Niko Mihic’in genç yeteneğe fiziksel yükleme döneminde büyük hatalar yaptığını savunan Martin, “Mihic Arda’nın yaşadığı sakatlıklar sonrası görevden alındı. Arda’ya yüklemeler sırasında büyük hatalar yapılmış. Güler’in fiziksel eksikliği, alt ve üst vücuttaki kas kütlesini artırmak için kapsamlı bir güç çalışmasıyla telafi edilmeliydi. Bu şekilde iskelet kas sistemi tarafından absorbe edilecekti” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSPANYA'DA OTORİTE

Jose Luis San Martin, Real Madrid’de bir emekçisi, İspanya’da fiziksel hazırlık konusunda en büyük otoritelerinden biri olarak biliniyor. Eflatun-beyazlılarda toplam 37 yıl kondisyoner olarak görev yaptı.

Futbolcuların maçlara fiziksel hazırlığını sağlayan deneyimli isim, futbolu eklem ve kas düzeyinde dünyanın en zorlayıcı sporu olarak tanımlayıp fiziksel hazırlanmanın başarıda belirleyici olduğunu savunurken, “Fiziksel hazırlık, antrenmanın temel bileşenlerini, yoğunluğunu bir araya getirebilen takım tarafındaki dengeyi değiştirir. Bu karışım başarının garantisidir” diyor.

"DÜNYA ÇAPINDA BİR İSİM OLACAĞI BELLİYDİ"

Süper Lig’de Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen Filip Novak, ülkesi Çekya’da Türkiye’de geçirdiği dönemi anlatırken, Arda Güler’e ayrı bir parantez açtı. Tecrübeli oyuncu, genç yıldız için şu ifadeleri kullandı: “Arda Güler’i sadece 16 yaşındaydı gördüğümde ve kendi kendime dedim ki ‘Dostum o dünya çapında bir futbolcu olacak.’ Sonra bilgi toplamaya başladılar. Barcelona ve İngiltere’den Chelsea gibi kulüpler araştırmaya geçti... Sonunda da Real Madrid’e gitti.”