Trabzonspor Trabzonspor'dan Paul Onuachu hamlesi! Transfer görüşmesi başlıyor

Trabzonspor'dan Paul Onuachu hamlesi! Transfer görüşmesi başlıyor

16.11.2023 - 20:06 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, sezon başında Southampton'dan kiraladığı Paul Onuachu için harekete geçti. Bordo-mavililerin devre arasında Southampton'la masaya oturacağı öğrenildi.

Trabzonspordan Paul Onuachu hamlesi Transfer görüşmesi başlıyor

Nenad Bjelica'nın ısrarı sonrası Bruno Petkovic'i kadrosuna katmak isteyen ancak Dinamo Zagreb'i ikna edemeyen Trabzonspor, transfer döneminin son günlerinde Southampton'dan Paul Onuachu'yu renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Bordo-mavililer, Nijeryalı forveti opsiyonu olmadan sezon sonuna kadar kiraladı. 29 yaşındaki forvetin şu ana kadar gösterdiği performansın ardından yönetimin harekete geçtiği öğrenildi. Sabah'ın haberine göre; Trabzonspor, ara transfer döneminde Southampton'la masaya oturma kararı aldı. Bordo-mavililerin Paul Onuachu'nun sözleşmesine satın alma opsiyonu maddesi ekletmeyi planladığı aktarıldı.

Trabzonspordan Paul Onuachu hamlesi Transfer görüşmesi başlıyor

Başkan Ertuğrul Doğan, "Onuachu için Southampton 15 milyon euro üzeri opsiyon koymak istedi" diyerek 2.01 boyundaki golcünün bonservis bedelini açıklamıştı. Rakamı düşük seviyelere çekmeye çalışacak yönetim, Onuachu'nun da kalma yönünde bir tavır sergilemesini bekliyor.

Nijeryalı yıldız bu sezon 625 dakika sahada kaldı ve 6 gol, 1 asistlik performans sergilemeyerek mest etti. Özellikle Konyaspor'a akrep vuruşu ile attığı gol Puskas ödülü bile alabilir. Tecrübeli oyuncu bu dönem milli takımdan davet almadı ama performansı İngiliz basınında da dikkat çekmeye başladı. Daha önce kariyerlerinde düşüş yaşayan Sörloth ve Cournelius'un ardından Onuachu'nun da Trabzonspor'da çıkış yakalamasına ayrıca vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Trabzonspordan Paul Onuachu hamlesi Transfer görüşmesi başlıyor

Yaz transfer döneminin son günlerinde kiralanan Onuachu, ilk maçını Beşiktaş'a karşı oynamıştı. 3-0'lık zaferde kilit rolü bulunan ve fileleri havalandıran Nijeryalı forvet, attığı golün yanı sıra performansıyla da fark yaratmıştı. Onuachu, Trabzonspor'daki ikinci büyük maçında da şovunu yaptı.

Fenerbahçe deplasmanında rakip savunmayı adeta darmadağın eden 2.01'lik santrfor aynı zamanda derbinin kilidini açan golü kaydetti. 3. golde de pay sahibiydi. Konya maçında da müthiş bir gol attı. Bordo-mavili formayla çıktığı 8 lig maçında 6 golü bulunan Onuachu'nun 1 de asisti var.

Trabzonspordan Paul Onuachu hamlesi Transfer görüşmesi başlıyor

SOUTHAMPTON'DA GOL ATAMADI

Son gollerini 29 Ocak 2023 tarihinde Belçika'nın Genk takımında forma giydiği dönemde Seraing ağlarını 2 kez sarsarak kaydeden Onuachu, Southampton'da ise fileleri sarsmayı başaramamıştı. Danimarka ekibi Midtjylland'da çıktığı 179 maçta 74 gol, 23 asistle oynayan başarılı futbolcu, Genk kariyerinde ise 134 müsabakada 85 kez fileleri sarmış ve 10 asistlik performans ortaya koydu.

Haberin Devamı

Yazarlar