İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler şoku! Resmi açıklama yapıldı

Real Madrid'de Arda Güler şoku! Resmi açıklama yapıldı

26.09.2023 - 15:30 | Son Güncellenme:

La Liga devi Real Madrid, sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Arda Güler'in son antrenmanda sol arka adalesinden sakatlandığını duyurdu.

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama yapıldı

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, Amerika Birleşik Devletleri kampında yaşadığı sakatlığın ardından ameliyat olup, 2 ay sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlığını atlattıktan sonra takımla birlikte çalışmalara başlayan 18 yaşındaki futbolcu, yeniden sakatlandı.

Haberin Devamı

Real Madrid'den yapılan açıklamada, Arda Güler'in bugünkü son antrenmanda sol arka adalesinden sakatlandığı belirtildi. İspanya basının yer alan haberlere göre genç futbolcunun yaklaşık 1 ay daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Real Madrid'in internet sitesinden yapılan açıklamada "Oyuncumuz Arda Güler'e Real Madrid Sağlık Hizmetleri tarafından yapılan tetkiklerin ardından sol rektus femoris kasından sakatlık teşhisi konuldu." ifadeleri kullanıldı. İşte ayrıntılar...

SEZON ÖNCESİ ŞANSSIZ SAKATLIK 
Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olarak büyük sükse yaratan Arda Güler, eflatun-beyazlıların ABD kampında şanssız bir sakatlı yaşadı. Takımının ABD kampından ayrılarak tedavi için İspanya'ya dönen futbolcu sonrasında ameliyat olmuştu. Rehabilitasyon sürecini atlatan genç yıldız geçtiğimiz hafta takım arkadaşlarıyla antrenmanda yer aldı.

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama yapıldı

ANCELOTTI 'OYNAYACAK' DEMİŞTİ AMA...
Carlo Ancelotti konuyla ilgili doğrulama geçerek şu ifadeleri kullandı; "Arda Güler iyileşti. Las Palmas maçında oynayacak durumda. Maç eksiği var. Fiziksel olarak biraz eksikleri var. Bizim oyun tarzımıza alışması gerekecek. Bu normal. Arda, muhteşem bir yetenek."

Ancelotti'nin yaptığı bu açıklamalardan dakikalar sonra Real Madrid, Arda Güler'in sakatlığı ile sarsıldı. İspanyol basını Arda Güler'in sahalardan en az 1 ay uzak kalacağını duyurdu.

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama yapıldı

İSPANYOL BASINI ARDA'NIN SAKATLIĞINI BÖYLE GÖRDÜ
Real Madrid'in Arda Güler'in sakatlığını açıklamasının ardından İspanyol basını genç yıldızı manşetlere taşıdı. AS'ta yer alan haberde "Arda Güler yeniden sakatlandı" başlığı kullanıldı. Haberin detayında "Kadroya ilk kez gireceği günün öncesinde Arda Güler bir kez daha sakatlandı. Arda'nın 2-3hafta sahalardan uzak kalacağı tahmin ediliyor." denildi.

Marca, "Oyuncu sol ön rektus kas sakatlığı nedeniyle yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacak." ifadelerine yer verdi. Haberde "Ancelotti'nin Arda Güler'in oynayabileceğini açıklamasının ardından Real Madrid'den gelen yeni bir sağlık raporu olayları ciddi bir şekilde değiştirdi. Oyuncu Las Palmas karşısında kadroda yer alacak gibi görünüyordu ancak sol ön rektusundan sakatlandı ve bu sakatlık onu üç hafta sahalardan uzak tutacak." denildi.

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler şoku Resmi açıklama yapıldı

Mundo Deportivo ise "Türk genç oyuncu yeniden sakatlandı ve bir ay sahalardan uzak kalabilir." ifadelerini kullandı. Haberin detayında "Arda Güler yarın Las Palmas karşısında Real Madrid formasıyla ilk maçına çıkamayacak. Sezon öncesi yaşadığı sakatlığı atlatmış gibi görünen ve hatta Ancelotti'nin yarın Las Palmas karşısında hazır olacağını duyurduğu Arda Güler için durum böyle olmayacak. Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk maçına çıkmasını geciktirecek bu yeni sakatlık nedeniyle dört hafta sahalardan uzak kalabilir." denildi.

Relevo "Ancelotti'nin Arda'nın oynaması için yeşil ışık yakmasından dakikalar sonra Real Madrid oyuncunun sakatlandığını duyurdu. Güler'in yokluğu, Ancelotti'nin basın toplantısında günü tanımladığı gibi "çok iyi haberlerle" dolu bir sabahı yine gölgeledi. Türk oyuncu takımın antrenmanına yeni katılan isimlerden biriydi ve Carvajal ve Vinicius ile birlikte takıma katılmıştı. Ancak dakikalar sonra her şey değişti." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

REAL MADRID 20 + 10 MİLYON EURO ÖDEDİ
14 yaşında Fenerbahçe altyapısına transfer olan ve Fenerbahçe formasını ilk kez 17 yaşında terleten Arda Güler, bu yaz 20 + 10 milyon euro' ve sonraki satıştan yüzde 20 rekor bonservis bedeliyle Real Madrid'in yolunu tuttu.

Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 51 resmi maçta 9 gol atıp 12 asist yapmıştı.

"ARDA'NIN DEĞİŞİK BİR ÖZ GÜVENİ VAR"
Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olmasını değerlendiren Serdar Dursun, "Arda henüz çok gençken bile A Takım'da adını duyuyorduk. İlk gördüğümde çok şaşırmıştım. Değişik bir özgüveni var. Kendisinin çok iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyordu. Böyle bir çıkış yapabileceğini düşünemezdim ancak şaşırtıcı bir iş yaptı. Allah ona 'Yürü ya kulum' dedi." ifadelerini kullandı.

EN İYİLER LİSTESİNDE YER ALIYOR
CIES, 19 yaş altı en yüksek piyasa değeri olan futbolcuların listesini yaptı. Sezon başında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan milli oyuncu Arda Güler, listede yer almayı başardı.

Haberin Devamı

İşte o isimler;

1) YOUSSOUFA MOUKOKO
2) VITOR ROQUE
3) RICO LEWIS
4) EVAN FERGUSON
5) ENDRICK
6) FACUNDO BUONANOTTE
7) STEFAN BAJCETIC
8) WARREN ZAIRE EMERY
9) ARDA GÜLER
10) ELIESSE BEN SEGHIR