Voleybol Filenin Sultanları'nın yükselişini manşete taşıdılar: Türkiye, ABD ile farkı açıyor

Filenin Sultanları'nın yükselişini manşete taşıdılar: Türkiye, ABD ile farkı açıyor

26.09.2023 - 13:47 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yaz aylarındaki muhteşem yükselişi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde edilmesiyle zirveye ulaştı. Filenin Sultanları, Avrupa'da manşetlere taşınırken "Türkiye, ABD ile farkı açmaya başladı" ifadelerine yer verildi.

Filenin Sultanlarının yükselişini manşete taşıdılar: Türkiye, ABD ile farkı açıyor

Filennin Sultanları, yaz aylarında dünya voleybolunu domine etti. Mayıs ayında başlayan Milletler Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda da zirveyi kimseye bırakmadı. Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'ne Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak giden Filenin Sultanları, yakaladığı özgüveni Japonya'da da sürdürdü ve grubunda oynadığı 7 maçı kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, dünya sıralamasında da zirveye yerleşti.

Haberin Devamı

22 MAÇLIK MUHTEŞEM SERİ

Filenin Sultanları bu süreçte rakiplerine hiç şans tanımadı. Son olarak Milletler Ligi'nde Japonya'ya 5 set sonunda 3-2 mağlup olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, sonrasında oynadığı 22 maçın tamamını kazanarak muhteşem bir galibiyet serisi yakaladı.

Filenin Sultanlarının yükselişini manşete taşıdılar: Türkiye, ABD ile farkı açıyor

DÜNYA SIRALAMASINDA ABD İLE FARK AÇILDI

Volleyball World'de yer alan haberde Filenin Sultanları'nın dünya sıralamasında ABD ile farkı açtığına yer verilirken 2024 Paris'e katılacak son 5 takımın Milletler Ligi'ndeki elemelerden sonra oluşacak sıralama ile belirleneceği aktarıldı. Haberde ayrıca Milletler Ligi'nin bugün sona ermesi durumunda 2024 Paris'e katılacak takımlar da okuyuculara aktarıldı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

Pazar günü sona eren kadınlar FIVB Road to Paris Voleybol Elemelerinin ardından, gelecek yılki Olimpiyat Oyunlarına katılacak 12 takımdan yedisi belli oldu. Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Polonya, Sırbistan, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve ev sahibi Fransa'nın Paris 2024'teki yerlerini şimdiden garantilemesiyle birlikte gözler kalan beş katılımcıyı belirleyecek olan FIVB Voleybol Dünya Sıralamasına çevrildi.

TÜRKİYE DÜNYA SIRALAMASI KRİTERİNE GİRMİYOR

Evrensellik ilkesini garanti altına almak için, bir sonraki Paris 2024 katılımcıları henüz nitelikli bir takıma sahip olmayan kıta konfederasyonlarından seçilecek. Fransa, Polonya, Sırbistan ve Türkiye Avrupa'yı, Dominik Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipleri, Brezilya ise Güney Amerika'yı temsil edeceğinden üç kıta artık bu kritere girmiyor.

Çin, tüm Asya takımları arasında en iyi konumda. Şu anda Dünya Sıralamasında altıncı sıradalar ve Temmuz sonunda bir önceki dünya düzeyindeki yarışmadan sonra sahip oldukları yeri koruyorlar. Ancak, 2023 ESÜ Asya Şampiyonası ve Olimpiyat elemeleri sırasında rekorlarından net 15 puandan fazla kaybettiler ve toplamda 329,65 puana düştüler. Bu da bir sonraki en yüksek sıradaki Asya takımı olan Japonya'nın aradaki farkı sadece 24.56 puana indirmesine olanak sağladı. Japonlar bir sıra gerileyerek dokuzuncu sıraya düştüler ama aslında son iki ayda net puan kazandılar.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarının yükselişini manşete taşıdılar: Türkiye, ABD ile farkı açıyor

Kenya şu anda en üst sıradaki Afrika takımı. Kupayı almak için kazandıkları mükemmel bir kıta şampiyonası kampanyasının ardından, Temmuz ayındaki Voleybol Challenger Kupası'ndan sonraki konumlarına kıyasla listede sekiz sıra yükseldiler ve toplam 162.42 puanla veya 25 numarada yer alan bir sonraki en yüksek sıradaki Afrika takımı Kamerun'un 26.73 puan önünde, Afrika Şampiyonası bronz madalyası sayesinde beş sıra ve 13.50 puanla dünyada 21 numaraya yükseldiler.

Paris 2024'te kalan üç yer, VNL 2024 Ön Eleme Aşaması sonunda henüz kalifiye olmayan en yüksek sıradaki üç takıma gidecek. Bugünkü tabloya göre bu üç takım beşinci sıradaki İtalya, dokuzuncu sıradaki Japonya ve 10. sıradaki Hollanda olacak.

CEV Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat elemeleri boyunca net 15.44 puan kaybeden İtalyanlar, sıralamada iki sıra gerileyerek 338.97 puanla beşinci sıraya düştü ve 352.55 puanla üçüncü sırada yer alan Brezilya ve 350.86 puanla dördüncü sırada yer alan Sırbistan'ın önüne geçti.

Haberin Devamı

Japonya 305.09 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, onu 287.94 puanla Hollanda takip ediyor ya da en yakın rakibi Kanada'nın 22.28 puan önünde yer alıyor.

Filenin Sultanlarının yükselişini manşete taşıdılar: Türkiye, ABD ile farkı açıyor

TÜRKİYE, ABD İLE FARKI AÇIYOR

Dünya sıralamasının ilk iki sırasında bir değişiklik olmadı ve Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri liderliklerini sürdürdü. Ancak, tarihi bir kıta şampiyonluğu ve Tokyo'daki FIVB Road to Paris Volleyball Qualifier'da yedi galibiyetlik namağlup bir seriyle sona eren başarılı EuroVolley süreci sayesinde Türkler zirvedeki farkı büyük ölçüde açtı. Net 31.82 puan toplayarak toplamda 397.46 puana ulaştılar ya da Amerikalıların 38.84 puan önüne geçtiler. Temmuz ayından bugüne kadar geçen sürede Amerika Birleşik Devletleri, Lodz'daki Olimpiyat elemelerini kazanmasına ve NORCECA Kıta Şampiyonası finaline ulaşmasına rağmen toplam puanını sadece 0.17 puan arttırdı.

Filenin Sultanlarının yükselişini manşete taşıdılar: Türkiye, ABD ile farkı açıyor

İlk 10'daki diğer tek değişiklik, Dominik Cumhuriyeti'nin hem NORCECA Kıta Şampiyonasını hem de Ningbo'daki FIVB Road to Paris Voleybol Elemelerini kazanarak elde ettiği inanılmaz başarıdan kaynaklandı. Karayip Kraliçeleri 39.45 puan toplayarak 308.86 puanla Asya ekibinin 3.77 önünde Japonya'yı geçerek sekizinci sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

Yazarlar