Diğer Red Bull Cliff Diving'de 2024 Sezonu Atina’da Başlıyor

Red Bull Cliff Diving'de 2024 Sezonu Atina’da Başlıyor

24.05.2024 - 14:37 | Son Güncellenme:

Red Bull’un yüksekliğe meydan okuyan etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi yeni sezonuyla geri dönüyor. Her yıl izleyenlerin nefeslerini kesen görüntülere sahne olan etkinliğin ilk durağı Atina olacak. Bu yıl etkinlikte Türkiye etabı da yer alıyor. Nefes kesen serinin 7. etabı Antalya’da gerçekleşecek.

Red Bull Cliff Divingde 2024 Sezonu Atina’da Başlıyor

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, benzersiz lokasyonlarda gerçekleştirilen atlayışlarla geri dönüyor. Her yıl dünyanın dört bir yanında nefes kesen manzaralar eşliğinde, birbirinden başarılı 24 sporcunun King Kahekili Kupası’nı kazanmak üzere yarıştıkları etkinliğin sezon açılışı Yunanistan'ın başkenti Atina şehrinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi bu yıl x. kez Atina’ya dönerken, kadın atlayışçılar bu lokasyonda ilk kez yarışacak. Sporcular adrenalin dolu dalışlarını 2000 yıllık tarihiyle bilinen Vouliagmeni Gölü’nün termal sularına gerçekleştirecek.

Her yıl izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve 4 erkek, 4 kadın joker atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kategorisinin en iyisi olmak için mücadele edecek.

Antalya etabının 29 Eylül’de gerçekleşeceği, Dünya’nın en iyilerinin yarıştığı Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, Atina etabı sonrasında, 8 Haziran’da ABD, 30 Haziran’da İtalya, 20 Temmuz’da İrlanda, 10 Ağustos’ta Norveç ve 25 Ağustos’ta Kanada’da devam edecek. Etkinlik, 10 Kasım’da Avustralya’da final yapacak.

Haberin Devamı

Red Bull Cliff Divingde 2024 Sezonu Atina’da Başlıyor