Diğer Rio değil Teksas!

Rio değil Teksas!

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rus diplomat olimpiyat köyü yakınında, kendisini soymak isteyen kapkaççıyı silahla vurarak öldürdü. O sırada yoldan, antrenman yapan Sloven bisikletçiler geçiyordu. Çinli basketçiler ise polisle uyuşturucu satıcıları arasındaki çatışmada iki ateş arasında kaldı

Rio değil Teksas

Tarihin 31. Yaz Olimpiyatları, Maracana Stadı’nda dün gece gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Rio de Janeiro’nun ev sahipliğindeki organizasyon bir çok sıkıntı ile start aldı. Zika virüsü nedeniyle yaşanan tedirginlik, kentteki su kaynaklarında yapılan ölçümlerde elde edilen büyük kirlilik bulguları, olimpiyat köyündeki eksiklikler, bazı spor alanlarında gerçekleşen yıkıntılar ile şehirdeki trafik sıkışması akıllarda soru işareti bıraktı.

Haberin Devamı

Organizasyon komitesinin yanında, katılımcı ülkeler, sporcular ile sporseverleri de endişelendiren konuların başında gelen güvenlikte ise korkulan çabuk oldu. Kentte dün birbiri ardına bir çok kriminal vaka yaşandı. Silahların konuştuğu, ölü ve yaralıların olduğu olaylar, oyunların başlangıcında moralleri bozdu.

Rusya’dan bir konsolosluk görevlisinin cinayete karıştığı haberi geldi. Rio Polisi’nin raporu, Rusya’nın Rio de Janeiro konsolos yardımcısının adının cinayete karıştığını duyurdu. Olimpiyat meşalesinin geçişinin hemen ardından meydana geldiği belirtilen olayda, sıkışık trafikte bekleyen konsolosluk görevlisinin, motosikletli iki kişi tarafından soyulmak istendiği bildirildi.

Arabaya saldırdı

Haberin Devamı

Görgü tanığının anlatımına göre motosikletteki kapkaççı arabanın camını kırarak silahını doğrulttu ve Rus diplomattan saatini vermesini istedi. Ardından aracın içinde yetkili ile kapkaççı arasında boğuşma başladı ve sonunda Rus yetkili silahını kaptığı kapkaççıyı vurdu.

Olay sporcuların kaldığı olimpiyat köyü yakınında gerçekleşti. Silahın ateşlendiği sırada yoldan, antrenman yapan Sloven bisikletçilerin geçtiği belirtildi. Rus yetkililer ise konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, herhangi bir konsolosluk yetkilisinin, öldürme olayına karışmadığını savundu.

Sokakların hareketlendiği Rio’da vandallar da boş durmuyor. Bir yandan kapkaççılar, bir yandan uyuşturucu satıcılarının hareketlendirdiği sokaklarda güvenlik riski yükselirken, çeteler ise güvenlik güçlerine meydan okuyor. Rio de Janeiro’nun ‘favela’ denilen varoşlarını arka fona alarak, silahlı resimlerini sosyal medya üzerinden paylaşan kanunsuzlar, polislere ve diğer yetkililere adeta meydan okuyor.

Yazarlar