Fenerbahçe Ryan Kent, İsmail Kartal'ın gözüne giremedi ve liste dışı kaldı

Ryan Kent, İsmail Kartal'ın gözüne giremedi ve liste dışı kaldı

14.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin büyük ümitlerle transfer ettiği futbolcu, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın gözüne giremedi ve ikinci yarıda liste dışı kaldı. Ligin ilk yarısında forma şansı bulmayan İngiliz futbolcu, sezon başında sarı-lacivertlilere katılan ilk isim olmuştu.

Ryan Kent, İsmail Kartalın gözüne giremedi ve liste dışı kaldı

27 yaşındaki futbolcu, Glasgow Rangers forması altında başarılı bir performans sergiledi. UEFA Kupası finalinde de oynayan kanat oyuncusunun sözleşmesinin bitmesiyle serbest oyuncu statüsü kazanması taliplerini daha da arttırdı. Sarı-lacivertliler, el sıkışmadan önce, “Transferi kolay değil. İyi oyuncu ve talibi çok. Transfer edersek önemli bir iş yaparız” ifadelerini kullanmıştı. Ancak yönetim sezon içinde anlaşma sağladı. Yönetimin bu transfer başarısına karşın futbolcudan teknik sebeplerden dolayı istediği katkıyı alamadı. Teknik Direktör İsmail Kartal, daha atletik oyuncular istedi.

Haberin Devamı

Avrupa’da oynayabilir

Bu nedenle gerçekleşen Tadic transferi de yönetimin etkisi ile geldi. Diğer kanada da Cengiz alındı. Hatta Cengiz bile uzun süre yedek kaldı. Hem yabancıdaki sayısal fazlalık hem de teknik adamın oyun tarzına uymaması sebebiyle futbolcu ciddi bir hayal kırıklığı yaşadı. Beklediği forma şansını bulamadı. Ligin ikinci yarısında da sadece Konferans Ligi maçlarında oynayabilecek. Kent, kendisine birçok teklif gelse de bunların hiçbirini faklı sebeplerden dolayı kabul etmedi. Son olarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Lazio istemesine rağmen futbolcu bu teklifi de geri çevirdi.

‘Dramatik bir son dakika’

Ryan Kent’in A takım listesine alınmaması ve sezon sonuna kadar oynayamayacak olması, İskoçları şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

İşte yabancı basında yazılanlar:

Daily Record: Kent’in Türkiye’ye transferi tam bir facia oldu. İstanbul kulübü son transfer döneminde onu elden çıkarmaya çalıştı ancak eski Liverpoollu oyuncu tüm teklifleri reddetti. 

Scottish Sun: Ryan Kent ile Türk kulübü arasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık var. En son kasım ayında bir lig maçına çıktıktan sonra Alanyaspor maçında sürpriz bir şekilde yedek soyundu ve bitime beş dakika kala oyuna alındı.

Glasgow World: Lazio transferinin gerçekleşmemesi Kent’i Fenerbahçe’de belirsizlik içinde bıraktı. Eski Rangers yıldızı transfer kabusu yaşarken, ligdeki kadronun dışarısında bırakıldı.

Football Scotland: Ryan Kent üç ay sonra buzluktan çıkartıldı ve Fenerbahçe’de şok bir sahalara dönüş gerçekleştirdi. Dramatik bir son dakika galibiyeti arayışında beş dakika kala oyuna girdi. Kendisini göstermek için çok az zamanı vardı.

Team Talk: Ryan Kent 2023 yazında beş yıllık sözleşme imzaladı ancak şimdiden çıkış kapısını arıyor. Ocak ayında Lazio’ya transfer olmaya yaklaşsa da bu gerçekleşmedi. Eski Rangerslı, Fenerbahçe’de belirsizlik içinde kaldı.