Fenerbahçe Sağ kanatta koridor açın

Sağ kanatta koridor açın

18.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaman’ın özgür bıraktığı, yoyo testinde elit oyuncu grubu değerlerini yakalayan F.Bahçe’nin milli yıldızı önünde oynayan her oyuncuya “Sen içeri katedip, önümü boşalt gerisini de bana bırak” direktifini veriyor

Sağ kanatta koridor açın

ALİ CAN

Haberin Devamı

G.Birliği Oftaş’tan F.Bahçe’ye geldiğinde kim bilebilirdi ki Gökhan Gönül’ün bir bekten çok daha fazlası olduğunu.. Düşünün ki o dönem takımın başında olan Zico bile tanımıyordu bu gencecik çocuğu.. Antrenör Önder Özen’in yoğun uğraşları sonrası 2007’de çubukluyu sırtına geçiren yetenekli sağ kanat, o günden beri çıkartmadı aşığı olduğu formayı üzerinden.. Günümüz futbolunu yakından takip etti, hep gelişti, hep ilerletti futbolunu.

Allah vergisi yeteneklerini, disipliniyle harmanlayıp arkadaşlarının her zaman bir adım önünde olan Gökhan, son Antalya kampında yapılan yoyo testinden elit oyuncu grubu değerlerini yakalayıp parmak ısırttı.. Bu oranlarla ne kadar fit olduğunu herkese belgeleyen milli yıldızın adı ‘ön direk golcüsü’ne çıkarken bu durum onun özgüvenini de tavan yaptırdı.

Haberin Devamı

PERFORMANS ARTTIRICI
6 yıllık F.Bahçe serüveninde Deivid, Kazım, M.Topuz ve Kuyt’ın arkasında itici güç olan Gönül, bu isimlerin performansını da tavan yaptırdı.. Sadece savunma yapmayı sevmeyen Kazım’la uyum yakalayamayan deneyimli futbolcuya saha içinde özgürlük tanıyan teknik direktör Aykut Kocaman oyuncusundan hep maksimum verim aldı..
Son1 yılda duran toplarda da sarı-lacivertlilerin en büyük kozu olmayı başaran Gökhan, yaptığı asistlerle de dikkat çekerken önünde oynayan her yıldıza “Sen içeri katedip önümü boşalt. Gerisini bana bırak” diye direktif vererek hem arkadaşlarının yükünü alıyor hem de skora olan katkısını her maç arttırıyor.

Usain Bolt’a rakip!

Hatırlanacağı gibi geçen sezon Trabzon karşısında 83. dakikada Olcan’ın şutunu kale içinden çıkaran Gökhan, pozisyon öncesinde maçın sonları olmasına rağmen 74 metrelik bir depar atmıştı. Bu deparın bir başka önemi de 74 metrede yaptığı hızdı. Zira Jamaikalı atlet Bolt 2009’da 100 metreyi 9.58’le geçip altın madalyayı boynuna geçirdiğinde 36.7 km’lik hıza ulaşmıştı. Gökhan’ın deparında ise maksimum hız 34.7 olarak belirlenmişti.

Yazarlar