Galatasaray Sam Adekugbe: Türkiye'nin en büyüğüne geldim

Sam Adekugbe: Türkiye'nin en büyüğüne geldim

18.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın, Atakaş Hatay’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Sam Adekugbe, yeni takımına kendini adayacağını belirtti, “Takıma uyum sağlayarak, şampiyonluk için yardım etmek istiyorum. Sahada her şeyimi vereceğim” ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, ara transfer döneminde Zaniolo’nun ardından Sam Adekugbe’yi de kadrosuna kattı. Satın alma opsiyonuyla Atakaş Hatayspor’dan kiralanan Kanadalı sol bek, ayağının tozuyla Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

‘Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim’ diyen tecrübeli futbolcu, “Takıma hemen uyum sağlayarak, şampiyonluk için yardım etmek istiyorum. Yeni takımımın başarısı için sahada her şeyimi vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Takıma kendimi adayacağım” ifadelerini kullandı.

Hatay’da yaşadığı depremi de anlatan Kanadalı oyuncu, “Ne yazık ki yaşadığımız felaketten birçok insan etkilendi. Deprem anında tesise geldim ve takımdakileri görmek istedim. Tek isteğim, herkesin huzur içinde olmasını görebilmek ve onlara yardım edebilmek oldu” dedi.

Norveç’in Valerenga takımından Atakaş Hatayspor’a transfer olan ve iki sezondur Süper Lig’de forma giyen 28 yaşındaki futbolcu bu sezon lig ve Türkiye Kupası’nda 19 maçta forma giydi. İki kulvarda toplamda bin 462 dakika şans bulan Adekugbe gol ya da asist katkısında bulunamadı.

Haberin Devamı

LİSANSI ÇIKTI

Sarı-kırmızılılar, Hatayspor’dan kiraladığı Kanadalı sol bek Sam Adekugbe’nin lisansını da çıkardı. Galatasaray, deprem felaketi sebebiyle Hatayspor’dan kadrosuna kattığı oyuncuyu bir sonraki resmi maçta oynatabilecek. TFF’nin aldığı kararla Hatayspor ve Gaziantep FK’dan alınan oyuncular yabancı sınırına dahil olmayacak.

İSMAİL ÇİPE, BOLU'YA GİTTİ

Galatasaray’la sözleşmesi sezon sonuna kadar devam eden İsmail Çipe’nin yeni takımı belli oldu. Spor Toto 1. Lig ekibi Boluspor, tecrübeli file bekçisini kadrosuna kattı. Çipe, geçen sezon yediği hatalı gollerle eleştiriliyordu. Sarı-kırmızılı kulüp, 28 yaşındaki kalecinin Boluspor’a transfer olduğunu Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi.

Yazarlar