Beşiktaş Josef de Souza deprem hakkında konuştu! Fenerbahçe, Ali Koç ve Beşiktaş itirafı

Josef de Souza deprem hakkında konuştu! Fenerbahçe, Ali Koç ve Beşiktaş itirafı

17.02.2023 - 20:44 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın karşılıklı anlaşma sonucunda yollarını ayırdığı Josef de Souza açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, ayrılık sürecini anlattı. Josef de Souza ayrıca deprem bölgesine yaptığı ziyarette yaşadıklarını da ilk kez dile getirdi.

Josef de Souza deprem hakkında konuştu Fenerbahçe, Ali Koç ve Beşiktaş itirafı

Josef de Souza, Beşiktaş'tan ayrılma kararı almasının ardından suskunluğunu bozdu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem faciasının ardından bölgeye giden ve bir çocuk evlat edinmek istediğini dile getiren Josef de Souza bu konuya da açıklık getirdi.

Haberin Devamı

Meydana gelen deprem faciasının ardından yaşadığı duyguları anlatan Josef de Souza, "Maalesef Türkiye çok yıkıcı bir olay yaşadı. Bütün dünya gözünü buraya çevirmiş durumda. Türk halkı yaşadığı en büyük trajediyi yaşadı belki de. Ben de o bölgeye gittiğim ve onlara biraz olsun destek olduğum için kendimi mutlu hissediyorum. Bu olaydan sonra niye Mersin, Adana ve Hatay'ı tercih ettim onu anlatayım. Başkalarının acısını hissetmek önemlidir. Herkes oraya gidemez. Yakın olduğum için onlara destek verme zorunluluğunda olduğumu hissettim. Orada 30 saniyeliğine de olsa o insanların bir anlık mutlu olduğunu görmek benim için gerçekten önemliydi" ifadelerini kullandı.

Josef de Souza deprem hakkında konuştu Fenerbahçe, Ali Koç ve Beşiktaş itirafı

Deprem bölgesindeki insanlara destek olmaya devam edeceğini kaydeden Brezilyalı futbolcu, "Kalbimi acıtan birçok hikayeye tanık oldum. Gerçekten kalbime dokundu insanların bu durumu. Ben depremde yakınlarını kaybetmiş insanlara destek vermek istedim. Orada bir söz verdim. Onlara destek olmaya devam edeceğim. Belki bir yıl sonra herkes unutacak ama o çocuklar bu acıyı hiç unutmayacak. Türkiye'de olmadığım dönemde de başları dik yürümeleri için elimden geleni yapacağım Çok zor bir dönem. İnsanlar bana şunu çok sordu, 'Neden kendi banka hesabın üzerinden yardım topluyorsun?'. Bunu yaptım çünkü orada gidip, birebir dokunduğum çocuklara yardım gitsin istedim. Büyük bir kriz dönemi yaşanıyor. Kriz dönemlerinde kesinlikle yardım etmemek illegaldir" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"BU SÜRECİ BAŞLATAMIYORUZ"

Türkiye'den ayrılacağı için evlat edinme sözünü yerine getiremeyeceğini belirten Josef de Souza, "Her zaman bir kız çocuğu evlat edinmek istemişimdir. Türkiye'de devam edebilirsem bunu yapabileceğimi öğrendim. Türkiye'de olamadığım için bu süreci başlatamıyoruz. Ama ayrılsam da o çocukların daha iyi bir hayat yaşaması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan ayrıldığı için üzgün olduğunu vurgulayan Josef de Souza, "Beşiktaş bana Türkiye'ye geri dönüşün kapılarını açan takım oldu. Erdal Torunoğulları'na beni Beşiktaş'a getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Onlar bana güvendiler. Arabistan'dan dönen insanlara genelde güvenilip alınmaz ama onlar bana inandı. Beni bugüne kadar en çok Beşiktaş sevdi. Ben de en çok Beşiktaş'ı sevdim" açıklamasını yaptı.

Josef de Souza deprem hakkında konuştu Fenerbahçe, Ali Koç ve Beşiktaş itirafı

"ÇOK ACI DUYUYORUM"

Beşiktaş'a sevgisinin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten Josef de Souza şu ifadeleri kullandı:

"Bu ayrılıkta herhangi bir suçlu yok. Artık yollarımızı ayırma zamanı gelmişti. Bu aşk, bu sevgi hiç bitmeyecek. Umarım yakın zamanda bu çok sevdiğim ülkeye tekrar döneceğim. Beşiktaş'ı sonsuza kadar büyük bir şükranla hatırlayacağım. Bazen bir ilişki iyi giderken, sonsuza kadar sürer diye düşünürsünüz. Kariyerimin son adımı, Beşiktaş diye çok düşündüm. Beklemediğimiz şeyler oldu. Beşiktaş'tan ayrılmaktan dolayı çok acı duyuyorum."

Haberin Devamı

Josef de Souza bu sezon gösterdiği performanstaki düşüşün sebebini şu şekilde anlattı: "Bir diz ameliyatı geçirdim. Toparlanması çok kolay olmayan bir sakatlıktı. Ankaragücü maçından önce daha güçsüz takımlarla oynuyorduk. Ankaragücü maçından sonra ise daha zor olduğunu düşündüğümüz maçlar geliyordu karşımıza. Bunlar; Fenerbahçe, Başakşehir gibi... Daha kötüsü ise Ankaragücü maçından sonra genel olarak takımın performansı düştü. Herkesin yaşadığı sıkıntılı günler olabilir. Ben bunun tamamen sakatlığımla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha tekrar etmemde fayda var. Ankaragücü maçından sonra mental olarak düşmedim. Ben gayet normal bir insanım. Her insanda olduğu gibi benim de performansım bundan dolayı düştü."

Türkiye'ye gelmesinde Fenerbahçe'nin büyük bir payı olduğunu itiraf eden Josef de Souza, ""Fenerbahçe bana Türkiye'nin kapılarını açan ilk kulüp oldu. Ben Beşiktaşlıların sevdiği Souza isem burada Fenerbahçe'nin büyük payı var. Beni getiren Aziz Yıldırım ve Vitor Pereira'ya ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Josef de Souza deprem hakkında konuştu Fenerbahçe, Ali Koç ve Beşiktaş itirafı

Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası sevinmesi nedeniyle "karaktersiz" şeklinde hakaretler aldığını vurgulayan Josef de Souza, ""Birçok insan beni karaktersiz olarak tanımladı o olaydan sonra. 'Madem ki sen Fenerbahçe'yi çok seviyordun neden o golü hırsla kutladın?' diye soruyorlar. Benim için karaktersiz insan, hile yapan, hırsızlık yapan insandır. Bir futbolcu gol attığında seviniyorsa bu karaktersizlik değildir. Fenerbahçe'ye saygı duyuyorum ama bana destek veren, benim maaşımı veren Beşiktaş'tı. Bir de ben defansif orta sahayım. Çok fazla gol atamadığım için sevinmem normal. Ayrıca, bir derbide 2 gol de atıyorsam duygularımı kimse kontrol edemez. Eğer Fenerbahçe olarak bana çok kızdıysanız veya hala kızgınsanız size kusura bakmayın demekten başka yapabileceğim bir şey yok. Ben duygularımı bu şekilde dışarıya yansıtıyorum. Karakterim böyle. Souza'dan nefret etmenizi istemiyorum. Sizi üzdüysem özür diliyorum" açıklamasını yaptı.

"ALİ KOÇ'TAN ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan özür dileyen Josef de Souza, "Sayın Ali Koç'tan da özür dilemek istiyorum. O dönemden sonra benimle konuşmadı. Denk geldiğimizde selam vermedi. Türkiye'den kimseyle dargın olarak ayrılmak istemiyorum. Kendisinden de özür diliyorum" dedi.

Türkiye'ye tekrar geri döneceğini açıklayan Josef de Souza, "Menajer olarak mı, sportif direktör olarak mı, hoca olarak mı bilmiyorum ama Türkiye'ye ciddi ciddi dönme planım var. Souza buradan ayrılıyor, burayı unutacak diye düşünmeyin. Türkiye'de aldığım en önemli ders şuydu; evimde çalışan bir bahçıvan var. O insanların buradan ayrılacağımı söylediğimde gözyaşlarının aktığını gördüm. Onların bu gözyaşlarını gördüğüm için içim acıyor" açıklamasını yaptı.

Türkiye'den ayrılması nedeniyle çalışanlarının yaşadığı üzüntüden bahseden Josef de Souza, "Ben ünlü bir insanım ve finansal imkanlarım da var ama kendimi hiçbir zaman bu şekilde görmedim. İnsanlar bazen beni yargılıyorlar. Herkes gibi bir insanım ben. O insanlar maaşlarını alamayacakları için değil, benim ailemin gösterdiği sevgiyi başka birinden görmedikleri için ağladılar. Benim annem ve anneannem de başkalarının yanında çalıştılar daha önce ve biliyorum ki onlara çok kötü davrandılar. Ben kendime bir söz verdim eğer bir gün param olursa çalışanlara çok iyi davranacağım diye" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Brezilya'da görmediği değeri gördüğünü vurgulayan tecrübeli futbolcu son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Herkesin bana verdiği sevgi için herkese teşekkür ediyorum. Bu sevginin karşılığını depremzedelerin yanına giderek vermeye çalıştım. Benim yaptığım bu şeyler, sizin bana yaptıklarınızın yanında hiçbir şey değil. Türkiye bana çok şey kattı. Brezilya'nın bana vermediği şeyleri verdi. Ben bu ülkeyi desteklemeye devam edeceğim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde iyi olmaktan, iyiyi yapmaktan vazgeçmeyin. Hiçbir zaman iyiyi, doğruyu yapmaktan vazgeçmeyin. Çünkü tanrı iyilerin her zaman yanındadır. Pazar günü Brezilya'ya gidiyorum. Mutlaka tekrar bu ülkeye döneceğim."

Yazarlar