Beşiktaş Süper Lig'de Alexander Sörloth çılgınlığı! Şartları zorlayacak

Süper Lig'de Alexander Sörloth çılgınlığı! Şartları zorlayacak

05.04.2022 - 20:47 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'da gol kralı olduktan sonra Avrupa'nın yolunu tutan Alexander Sörloth istediği patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi. Bu sezon La Liga'da etkisiz kalan Alexander Sörloth'u transfer etmek için Süper Lig devinin tüm şartları zorlayacağı iddia edildi.

Süper Ligde Alexander Sörloth çılgınlığı Şartları zorlayacak

Bir zamanlar Süper Lig ekibi Trabzonspor'da forma giyen ve ardından Bundesliga ekibi Leipzig'e transfer olan Alexander Sörloth için Süper Lig devi transfer yoklaması yaptı. La Liga ekibi Real Sociedad’ta kiralık olarak forma giyen oyuncuyu Türkiye'ye tekrardan getirmeye çalışacaklar.

Haberin Devamı

Sezon sonu takımına geri dönecek
Bonservisi Leipzig'te bulunan Norveçli golcü, sezonu, Real Sociedad'ta kiralık olarak geçiriyor. İspanyol ekibinin 17 milyon avroluk satın alma opsiyonunu kullanmak istemediği ifade iddia ediliyor.

Trabzonspor'a 10 milyon euro kazandırdı

Trabzonspor'un 2019-2020 sezonunda kadrosuna kattığı tecrübeli santrafor, bordo-mavililere 10 milyon euro kazandırdı. Tecrübeli futbolcu, Süper Lig devinde gösterdiği performansla, gol krallığı yaşadı. Sörloth daha sonra 20 milyon euro bedelle RB Leipzig'in yolunu tuttu.

Leipzig ile sözleşmesi 2025'te bitecek

Alexander Sörloth'un RB Leipzig ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. 26 yaşındaki Norveçli golcünün güncel piyasa değeri 12 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş, talip oldu
TRT Spor'un haberine göre Sportif direktör Ceyhun Kazancı, bir dönem Trabzonspor'da oynayan Alexander Sörloth'a Beşiktaş forması giydirmenin hesaplarını yapıyor. Beşiktaş, Bundesliga ekibinin bonservisiyle göndermek istediği 26 yaşındaki futbolcu için tüm şartları zorlayacak. Yönetimin önceliği Sörloth’u kiralamak.

Trabzonspor'u bilgilendirmek zorunda

RB Leipzig'in Türkiye'den aldığı her bir transfer teklifi için Trabzonspor'u bilgilendirmek zorunda olduğu belirtildi. Bordo-mavililerin gelen teklifi karşılaşması durumunda Sörloth'un Trabzonspor'a gideceği kaydedildi.

La Liga'da sadece 1 gol
Süper Lig'de 2019-2020 sezonunu, 24 kez fileleri havalandırarak gol kralı olarak tamamlayan Trabzonspor'un Norveçli oyuncusu Alexander Sörloth, İspanya La Liga'da sadece 1 gol atabildi. La Liga'da Real Sociedad formasıyla 24 maçta 1 gol atan Sörloth, Avrupa Ligi'nde ise 7 maçta 2 gol ve 1 asist katkısı sağladı. İspanya Kral Kupasında 4 maça çıkan Norveçli oyuncu 2 gol atabildi.

Yazarlar