Şansal Büyüka

Şansal Büyüka

sansal.buyuka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan, Kayserispor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Fatih Terim varsa, şampiyonluk şansı hep vardır” demişti. Bu doğru... Sadece Selçuk İnan değil, istatistikler de bunu söylüyor zaten...

Üstelik yeni bir başkan, yeni bir yönetim var. Seyirciden tepki değil destek var. Heyecan, birlik, beraberlik süper... Adeta havada şampiyonluk kokusu var.

Ancak bu heyecanı Osmanlıspor maçında sahada göremedik. Fatih Terim takımlarında özellikle ilk 30 dakikada “Baskın basanındır” misali çok etkili bir başlangıç olurken, bu defa o başlangıcı şaşırtıcı biçimde Osmanlıspor yaptı. Gördük ki Galatasaray orta alanının iki “direnişçi” adamı Ndiaye ve Fernando’nun olmayışı, takımın savunma anlayışına ağır darbe vurmuş.

Haberin Devamı

Feghouli’nin gole kadar ortada görünmeyişi, Belhanda’nın kulübede oluşu, hücum zenginliğini adeta ortadan kaldırmıştı. Özellikle ilk yarıda ısrarla hücumu deneyen, kestirmeden rakip kaleye giden ve kenardan etkili toplar kesen sadece Rodrigues vardı. Galatasaray için sıkıntılı dakikalarda, özellikle Osmanlıspor’un hızlı ataklarında Denayer çok etkili hamleler yaparken, maçın başında “Niye Serdar Aziz değil de Denayer?” diyenlere en güzel cevabı sahada verdi. Zaten futbolcunun konuşacağı yer saha değil mi?

Bir hakkı da teslim etmeliyiz. Eren Derdiyok bu takımın önemli gol adamlarından biri ve Gomis gibi çok ciddi bir rakiple forma savaşı yapıyor. Eren’in buna rağmen kendi vuracağı, kendi gol şansının yüksek olduğu pozisyonda yüzde yüze giderek Feghouli’ye asist yapması taktir ve alkışı ciddi biçimde hak etti.

Galatasaray’ın 75 dakikada yakalayamadığı pozisyonların çok daha fazlasını son 15 dakikada yakalamasında Osmanlıspor’un beraberliği kurtarmak adına savunma riskleri almasının, orta alanın önemli ismi Mehmet Güven’i çıkartıp, bir başka golcüsü Cikalleshi’yi oyuna almasının, en önemlisi ele avuca sığmayan Gomis’in sahaya adım atmasının derin ve önemli etkileri oldu.

Galatasaray’ın sular seller gibi saldırdığı ve birbirinden önemli pozisyonları yakaladığı son çeyrekte, Osmanlı kalecisi Karcemarskas’ın, maçı izleyenlerin gözlerine inanamadıkları pozisyonları olağanüstü hamlelerle önlemesi sürpriz değil... Karcemarskas ülkemize geldiği günden beri böyle maçları çok oynadı ve oynamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Kaptan Selçuk İnan’ın açıklamasıyla yazıya başladık, o açıklama ile noktayı koyalım: Kabul, Fatih Terim varsa, şampiyonluk şansı hep vardır. Ancak şampiyonluk yolunda her şeyi Fatih Terim’den beklemek hakça olmaz. Bu yolda Feghouli, Belhanda gibi isimler de artık ortaya çıkmalı ve bu anlamlı yürüyüşe bütün güçleri ve yetenekleri ile katılmalı...