Skorer Savaşırım, kazanırım

Savaşırım, kazanırım

08.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Savaşırım, kazanırım

Savaşırım, kazanırım


F.Bahçeli Metin Diyadin, 7 ay sonra formayı kapmanın hesaplarını yapıyor


       Metin Diyadin'in ayağını kıran darbenin üstünden 6.5 ay geçti. Bir futbolcunun "ekmek parasını" kazandığı ayaklarının üstünde duramadığı günleri geride bırakan Metin Diyadin için şimdi yeni bir dönem başladı.
       Metin Diyadin'in hayatı bu dönemde ikiye ayrıldı; kırıktan önce - kırıktan sonra diye...
       "Fenerbahçe'de değil de başka takımda olsaydım, futbolu bırakmıştım" diyor Metin. Öylesine iddialı ve hırslı ki, kendisini "sakat" zamanlarında ilgisiz bırakmayanlara karşı "borçlu" hissediyor. "Ayağı kırıldıktan sonra sahaya en erken dönen futbolcu olacağım" diyerek de iddiasını ortaya koyuyor. Karadeniz inadı sonunda yeni bir mucizeye imza atıyor:
       "Ben bu takıma geldiğimde sıradan futbolcuydum. Fenerbahçe'nin tadını alamadan ayağım kırıldı. En formda dönemimde elime değnek aldım. Kafamda binbir soru vardı. Ancak hastanede ve tedavi sırasında gördüğüm ilgi o kadar yoğundu ki, bu sevgiyi haketmeliyim diye düşündüm. Başka takımda olsam futbolu bırakırdım, ama o insanlar sayesinde yeniden dönmek için her şeyi yaptım."
       * * *
       "Ayağı kırılan diğer oyuncuları araştırdım. Okan iki yıl sonra oynayabilmişti. Ferrara ve Davids, dokuz ayda sahalara döndü. Ben yedinci ayımda oynayacağım. Şu anda iki ayağım arasındaki güç farkı yüzde altı. Yeni hiç bir şey. Tek eksiğim kondisyon."
       * * *
       "Fenerbahçe'ye gelirken ne çok büyük bir transferdim, ne de çok büyük paralar aldım. Formam duvarda asılı olmadığından, almak için çok çalıştım. Şimdi belki o konumda değilim, ama formayı kapmanın zor olduğunu biliyorum. Önce yürüdüm, sonra koştum. Derken antrenmanlara çıktım, şimdi sıra oynamaya geliyor. Bu savaşı bir daha kazanacağım."

Dilmen: Takım hazır

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Rıdvan Dilmen, lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Milli oyuncuların morali, sakatların iyileşmesi, kardeşini kaybeden Moshoeu'nin kendine gelmesi, Oulare'nin çabuk adapte olmasının kendileri için iyi gelişme olduğunu belirten Dilmen, "Sakat Mustafa Doğan, Kemalettin, Metin Diyadin, Uche ve cezalı olan Moldovan haricinde takım hazır diyebilirim. Murat'la sorunumuz yok. Preko iyiye gidiyor. Sadece defans anlayışımızda forvetten başlayan orta saha ile devam eden bir sıkırtımız var" dedi.

Afrika dansı

       Fenerbahçe dün hem salonda çalıştı hem dışarıda düz koşu yaptı. Düz koşu yaparken Moshoeu'nin arkadaşlarına Afrika dansı figürleri yaparak çalıştırması dikkat çekti. Fotoğraf. Gürkan Çağlar