ING Basketbol Süper Ligi "Sayı ve blok" birincisi Torku Konyaspor'dan

"Sayı ve blok" birincisi Torku Konyaspor'dan

06.01.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Torku Konyaspor Basketbol Kulübünün oyuncuları, Troy De Vries, Josh Mayo ve Sean Williams, lig istatistiklerinde tutturduğu rakamlarla göz dolduruyor.

Sayı ve blok birincisi Torku Konyaspordan

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Torku Konyaspor Basketbol Kulübünün oyuncuları, Troy De Vries, Josh Mayo ve Sean Williams, lig istatistiklerinde tutturduğu rakamlarla göz dolduruyor.

Haberin Devamı

Lige Torku Konya Selçuk Üniversitesi olan adını değiştirerek başlayan Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, sezonun ilk maçında Trabzonspor Medical Park'a konuk oldu.

Deplasmandan 76-70 galibiyetle dönen yeşil-beyazlılar, iyi oyun ve galibiyetin moraliyle ikinci hafta Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda seyircisi önüne çıktı. Başantrenör Aziz Bekir ve öğrencileri, bu müsabakada da taraftarını bir kez daha mutlu etti. TOFAŞ karşısında alınan 88-81'lik galibiyetle ligde ikide iki yapan Konya ekibinde, taraftarın beklentileri de yükselmeye başladı. Daha sonra, Pınar Karşıyaka'ya 75-68, Galatasaray Liv Hospital'a 91-84, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a uzatmalarda 91-88 yenildi.

Haberin Devamı

Taraftarının kalbini tekrardan kazanmaya çalışan ve toparlanma sürecine giren Torku Konyaspor, arka arkaya 4 maçtan galip ayrıldı. İç sahada, Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 89-75, Banvit'i 83-75; deplasmanda Uşak Sportif'i 86-82, NKS Eskişehir Basket'i 89-68 yenen yeşil-beyazlılar, galibiyet serisini sürdürdü.

Daha sonra zorlu bir periyoda girerek, Darüşşafaka Doğuş, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş İntegral Forex ve Türk Telekom ile karşılaşan Torku Konyaspor, maçları kazanamasa da oyunuyla herkesin beğenisini topladı. Bu zamana kadar ligde 6 galibiyet elde eden Konya ekibi, 8 maçtan da yenilgiyle ayrıldı. Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, 2006-2007 sezonunda ilk yarıda aldığı 6 galibiyetle o sezon çıkış yapan takımlar arasına girmişti.

2007-2008, 2008-2009 sezonunda 5'er galibiyet, 2013-2014 sezonunda 4 galibiyet alan yeşil beyazlılar, bu sezon ise gösterdiği performansla taraftarın gönlünü kazandı. 2014-2015 sezonunda ilk yarının bitmesine bir maç kala 6 galibiyet alan Konya ekibinin hedefi ise 5 sezon önceki galibiyet rekorunu ilerletmek.

2 oyuncu istatistik lideri

Sezona "takım iskeletini" koruyarak başlayan Torku Konyaspor, renklerine bağladığı oyuncularla takımı güçlendirdi. Yeşil-beyazlılar, Thomas Guinn, Ogün Sevinç, Mesut Ademoğlu, Josh Mayo, Jason Boone, Cihan Amasyalı ve Alexsander Rasic gibi deneyimli oyuncuları kadrosuna kattı. Torku Konyaspor'un geçen sene ligde blok lideri olan Sean Williams ve sayı ortalamasında da üst sıralarda olan Troy De Vries'ın da takıma güçlü katkısıyla üst sıralarda kendine yer edinen Torku Konyaspor, son yılların en iyi performansını yakaladı.

Haberin Devamı

Takıma sayı, hücum ve blok anlamında önemli katkıları olan Troy De Vries, Sean Williams ve Josh Mayo'nun performansı dikkati çekiyor. Türkiye Basketbol Ligi'nde 22 sayı ortalamasıyla bu kategoride birinci olan Vries'in yanı sıra, Williams da blok kategorisinde 2,42 ile birinci sırada kendine yer edindi. Josh Mayo ise 4,67'lik asist ortalamasıyla 5. sırada yer alıyor. Ayrıca blokta birinci olan Williams, 8,67'lik ribaund ortalamasıyla da 4. sırada kendine yer buldu.

"Bütün oyuncular çok önemli"

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başkan Yardımcısı Kerem Öten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak iyi yolda olduklarını ikinci yarı daha çok galibiyet almak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Öten, bireysel istatistikten ziyade takım oyununa daha çok önem verdiklerini ancak oyuncularının üst sıralarda yer almasının göze hoş geldiğini belirterek, şöyle devam etti: "Sean Williams, geçen sene blok kralı olmuştu. Yine bu alana aday görünüyor. Kaptan olarak da takıma katkısı büyük. De Vries ise gerçekten çok tehlikeli oyuncu, keskin bir şutör. 5 haftadır sakatlığı nedeniyle aramızda yok. Her maç öncesi rakip takımın başantrenörleri 'De Vries oynuyor mu?' diye merak ediyorlar. Bu da onun ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Josh Mayo ise bu yıl aramıza katılmasına rağmen gerek kişiliği gerekse oyuna etkisiyle son derece memnun olduğumuz oyuncular arasında geliyor. Saha içi ve dışında dört dörtlük bir oyuncu. Kendisiyle ilk fırsatta sözleşmesini uzatmayı düşünüyoruz. Hakim Warrick'in de takıma katılmasıyla pota altında gücümüz artacak. 5 numaralı pozisyonda rekabetin artacağını düşünüyoruz."