Diğer Schumacher ‘rodeocu’ oluyor

Schumacher ‘rodeocu’ oluyor

19.10.2012 - 18:07 | Son Güncellenme:

Sezon sonu pistlere veda edecek olan Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher, motorsporları ile ilgili hiçbir faaliyetin içinde olmayacağını söyledi, "Rodeo yapacağım" dedi

Schumacher ‘rodeocu’ oluyor

Onur Dinçer / Skorer Özel

Haberin Devamı

Formula 1’in yaşayan efsanesi Michael Schumacher İtalyan La Gazzetta dello Sport’a yaptığı açıklamalarla hayranlarını şaşırttı. Geçtiğimiz haftalarda, sezon sonunda profesyonel Formula 1 kariyerine son vereceğini ve pistlere veda edeceğini açıklayan Alman pilot, bu kez emeklilik sonrası yaşamanına dair planlarını paylaştı.
7 kez ile en çok Formula 1 şampiyonluğu yaşayan pilot olan 43 yaşındaki Schumacher pistlere vedasının ardından motorsporları ile ilgili herhangi bir etkinlikte yer almayacağını ve başka alanlarda vakit geçireceğini söyledi. İlgisini çeken çok farklı şeyler olduğunu belirten Schumacher, “Formula 1, bir sürücü için hız, tutku, heyecan açısından büyük duygular yaşatıyor. Herhangi başka bir motorsporu mücadelesinde bunları yaşayacağımı düşünmüyorum. O yüzden arabalara tam anlamıyla veda edeceğim” dedi.
Eşi Corinna’nın 5 yıl boyunca yaptığı rodeo sporu ile yakından ilgilendiğini belirten efsane pilot, “Sanırım bu batı işi at sürme faaliyetlerinde bulunacağım. Eşim bu konuda bana yardımcı oluyor. Hatta bana uygun olan atı çoktan seçti bile. Rodeo müsabakalarını sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Yazarlar