Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş takımı maça hızlı başladı ve golü erken buldu. Taraftarının müthiş desteği yanındaydı. Antalyaspor önemli pozisyonlar yakaladı, ama değerlendiremedi.
Fırat Aydınus, çok başarılı bir maç yönetti. Maçın hemen başındaki penaltı kararı çok doğruydu. Ali Turan’ın, Veli’ye yapmış olduğu hareket çok kontrolsüzdü.
Sarı kartlarda cimri davranan Aydınus, maçın hemen başında Mustafa Pektemek’e, topsuz alanda rakibini formasından çeken İ.Köybaşı’na ve Musa’nın, Ernst’e yapmış olduğu müdahalelere sarı kart göstermeliydi. Bu hatalar ileride başına iş açabilir, dikkat etmeli. Necip’in rakibine yapmış olduğu sert hareket kırmızı olmaz, sarı kart vermesi doğruydu. Tita ve Necati’nin penaltı beklediği pozisyonlardaki devam kararı yerindeydi. Deniz’in maç bitiminden sonra gereksiz itirazlarından dolayı önce sarı, ardından da kırmızı kart görmüş olması da hakem Aydınus’un doğru bir uygulamasıydı.
Özellikle maçın kıdemli yardımcı hakemi Serkan Ok, ofsayt yorumlarında örnek kararlar verdi. Yayıncı kuruluşun çizgiyi ayaktan çekmesi kimseyi yanıltmasın, kafa ve omuz bölgesinin dahi savunma oyuncusundan ileride bulunması ofsayt için yeterlidir. Onun için Ok’un maçın hemen başında Necati’ye çektiği ofsayt bayrağı, bu oyuncunun kafasının rakibinden önde olması nedeniyle doğruydu.