Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı kırmızılılar geçtiğimiz sezon şampiyon olurken takımda bir ekip ruhu vardı. Bu sezon başında da bunu yakalayan Galatasaray son haftalarda bu görüntüden uzaklaştı. Bilhassa savunmanın sağında ve solunda bu maçta da aksamalar oldu. Gençlerbirliği iyi bir direnç gösterdi.

Hakem Halis Özkahya, ilk yarıda mükemmel yönetim gösterdi. Ancak ikinci yarı için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Karşılaşmayı yönetirken, öylesine standart dışı faul değerlendirmeleri yaptı ki, oyuncuların tansiyonunu yükseltti. Bazen faul olmayana faul çaldı, bazı pozisyonlarda da olan faulleri vermedi.

Haberin Devamı

Bir pozisyonda öylesine önemli bir faul değerlendirme hatası yaptı ki, bu hata oyunun sonucuna etki etti. Gençlerbirliği’nin ikinci golünden önce Lekic’in, Emre’ye yapmış olduğu açık faulu vermeyen Özkahya, sonrasında oyunun kontrolünü de elinden kaçırdı.
Yardımcı hakemlerden Asım Öz ve Hakan Yemişken ofsayt değerlendirmelerinde hatalar yaptılar. Özellikle Öz’ün, Burak’ın kaleciyle karşı karşıya kalabileceği bir pozisyonda kaldırdığı bayrak çok büyük bir hataydı.