Fenerbahçe Senad Ok: Fenerbahçe için yol kalmadı artık! Para kaybetse ne olur?

Senad Ok: Fenerbahçe için yol kalmadı artık! Para kaybetse ne olur?

22.03.2024 - 11:43 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Karşılaşmada istenmeyen olaylar ve arbede yaşanırken, Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok sarı-lacivertli takımdaki son gelişmeleri aktardı.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve saha içi olaylarına sahne olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Milliyet Gazetesi yazarı Senad Ok, olayların ardından sarı-lacivertli takımdaki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un sözleri:

"Trabzon'daki maça gittim. Karşılaşma öncesi atmosfer gayet güzeldi. Yayla şenliği gibi şenlik vardı. Şehirde esnafla konuştuk, gayet sıcak yaklaştılar. Ancak Hakem Halil Umut Meler sahadaki otoritesini kaybetti.

'ÖNCELİKLE TRİBÜN VE SPORCU SAĞLIĞI'

Zaten takvim sıkışık. 'Bu maçı ertelersek ne zaman oynanacak' diye düşündü. Tek dertleri takvimde şaşma olmasın. Kuralları uygulamadığınızda, otorite sahada olmadığında böyle olaylar çıkıyor. Talihsiz bir tablo yaşandı. Türkiye'nin temel sorunu hakem problemi. Eski Halil Umut Meler yok artık. İnsanlar otoritesini ya da otoritesizliğini hissedebiliyor statta. Gerekirse maç ertelenir, oynanır. Öncelikle tribün ve sporcu sağlığı önemli. Tüm dünya şimdi bunu konuştu. İyi mi oldu. Maç bitti hala yankıları sürüyor. Umarız tekrarı olmaz.

Haberin Devamı

Senad Ok: Fenerbahçe için yol kalmadı artık Para kaybetse ne olur

'FEDERASYON SANA YETKİ VERMİŞ, KULLANMIYORSUN'

2024'te bu yaşananları kaldıramıyoruz. Her yerde kamera var. Sana zaten UEFA, Federasyon yetkiyi vermiş. Bu yetkiyi göstermen gerekiyor. İstediğin kadar kuralı bil, yürek lazım. Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yönetmek yürek ister. Otoriter bir hakem olsun isterim. Bir hata yaparsan VAR'dan düzeltiyor zaten. 

'CAMİA 2 NİSAN'A KİLİTLENDİ'

2010-11 sezonundan bu yana bir birikim oldu Fenerbahçe camiasında. Takımın otobüsü kurşunlandı, kumpas mağduru oldu, en son bu olaylar... Aklı başında olan herkes şunu biliyor, bu böyle devam edemez. Sarı-lacivertli camia 2 Nisan'a kilitlendi. Konuştuğumuz üyeler 'Biz takımımızın, oyuncularımızın güvenliğini istiyoruz' diyorlar. 2 Nisan'daki Olağanüstü Genel Kurul'da yeterli sayı olacak gibi. Birçok üyeyi çok kararlı gördüm. 

Senad Ok: Fenerbahçe için yol kalmadı artık Para kaybetse ne olur

'F.BAHÇE İÇİN YOL KALMADI ARTIK'

Fenerbahçe için bir yol kalmadı. Kendi güvenliğinin sağlamadığını düşünüyor. Para kaybetse ne olur Fenerbahçe? 2010-11 sezonundan sonra bile Fenerbahçe toparlandı. Ne olursa olsun diye düşünüyorlar. Konuştuğum kongre üyeleri, kulübe yakın kişilerin çoğu böyle düşünüyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yeter ki doğru ve adaletli karar versin. Adaletli olunması gerekiyor. 

Haberin Devamı

'FUTBOLCULAR KENETLENDİ'

Futbolcularda bir şaşkınlık var, ama kenetlenme bir durumu da oldu. Birçok oyuncu ilk kez böyle bir yaşadıklarını ifade etti. Fenerbahçe maçın şokunu atlattı. Milli aranın olması daha iyi oldu. 11 oyuncu milli takımlarda. Diğer oyuncular çalışmalara başlıyor. Çağlar ve Bonucci sakat ancak milli aradan sonra dönecekler. Fenerbahçe'nin zorlu fikstürü başlıyor. Oyun toparlanmışken, böyle olayların yaşanması futbolcuları üzdü.

'F.BAHÇE DEPLASMANDA DAHA RAHAT'

Galatasaray maçı deplasmanda. Ama Fenerbahçe'nin deplasman performansı ortada. Belçika'da, Trabzon'da, Beşiktaş deplasmanında rahat oynadı ve kazandı. Galatasaray'a karşı da etkili deplasman oyununu oynayabilir."