Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İki takım da topa sahip olmak istiyordu. Bu konuda daha başarılı olan konuk ekip oldu. Medipol Başakşehir rakibine göre akan oyundan, duran topa kadar daha organize bir görüntü çizdi.
9’da Berkay’dan önce Nazım’ın kritik müdahalesi, 18’de Aleksic’in etkili vuruşu, 39’da Okaka’nın müsait pozisyonda yapamadığı kafa vuruşu.. Bu pozisyonların çıkışı hep organize ve çalışılmış şekildeydi. Fenerbahçe 27’de ilk kez etkili gelse de Volkan Babacan gole izin vermedi. Zaten organizasyon konusunda sıkıntı yaşayan sarı-lacivertlilerde İrfan Can gibi yaratıcı bir oyuncunun çıkması işleri daha da zorlaştırdı.
Fenerbahçe coşkulu ve baskılı şekilde oynamaya çalıştı ikinci yarının başını. Berisha’nın 47’de kullandığı ve direkten dönen serbest vuruş ciddi bir şans olsa da öne geçen 61’de konuk ekip oldu. Berkay’ın vuruşu savunmaya çarpıp gol oldu: 0-1 Başakşehir önceki pozisyonlarda olduğu gibi golde de tehlikeli bölgeye organize ve soğukkanlı paslarla gelmişti. Yenen gol sonrası teknik direktör İsmail Kartal iki hamle birden yapsa da sonuç alamadı. Geriye düşen sarı-lacivertlilerde tribün ve takım maçtan koptu. Kalan bölümleri konuk ekip rahat geçirdi ve üç puanı alan taraf oldu.