Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçeli futbolcular bugünkü derbinin kendileri için “tamam” ya da “devam” maçı olacağını düşünüyor. Ama buna rağmen bir panik durumu yok.

Kadronun yaşlı ve tecrübeli olmasının önemi işte burada ortaya çıkıyor. Bu tip maçları oynamış çok sayıda oyuncunun varlığı İsmail Kartal’ı rahatlatıyor. Mersin maçından sonra tam gün mesaiye geçildi. Takım gün boyu tesisteydi. Derbi öncesi tek sıkıntı Alper Potuk. Sezonun en kritik maçında tam olarak hazır olmayışı ciddi problem. Sakatlığı büyük ölçüde geçti. Kendini de iyi hissedince 18 kişilik kadroya alındı ama ilk 11’de yer alması büyük risk.

Haberin Devamı

Takımdaki tüm oyuncular derbiyi bir fırsat olarak görüyor. Puan farkının 4’e çıkmasından sonraki ilk maçın lider ile olması futbolcuların tekrar havaya girmesini sağladı. Herkes derbinin kazanılması halinde şampiyonluğun tekrar en güçlü adayı olacaklarını düşünüyor.

Eğer Galatasaray maçı daha geç bir tarihte oynansaydı sürekli rakibinin maçını takip edip puan kaybetmesi beklenecekti. Maçını oynarken aklı da rakibinin mücadelesinde olacaktı. Bu açıdan bakıldığında derbi, sarı lacivertli futbolculara şampiyonluk yolunda kendi kaderini tayin etme şansı tanıyacak.