Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bence Portekiz’in penaltısı, penaltı değil. İspanya’nın ilk golünde net faul var. Bir de İspanya lehine verilmeyen bir penaltı. Futbolcular çok fazla bireysel hata yaptı. İki takımın oyun planında da ciddi aksaklıklar söz konusuydu. Özetle takımlarda, teknik adamlarda ve hakemlerde büyük hatalar yaşandı. Buna rağmen izleyenler için sıkıntı yoktu.
Maçta öyle bir tempo oldu ki kimse tek pozisyona takılmadı. Öyle miydi, böyle miydi derken ikinci sonrasında üçüncü bir pozisyon gelişti. Maç, kimseye tek pozisyona takılacak fırsatı ve süreyi tanımadı. Bu kadar çabuk oyunda doğal olarak hatalar oldu. Ama oyun aktı. Maç sanki 20 - 25 dakikada bitti.
Bu maç gösterdi ki kusursuz bir oyun yok. Yakın zamanda biri Avrupa biri de Dünya Şampiyonu olmuş iki takımın maçında bile bu kadar basit ve hatta amatörce hatalar oluyorsa bizim de belki futbola bakışımızı biraz daha yumuşatmamız gerekiyor.
O gol yenir mi? O adam kaçar mı? O nasıl vuruş? Hakem o pozisyonu nasıl görmez? gibi soruları sorarken bu maçı hatırlamak gerekir. Dünyanın en büyük futbolcularının, takımlarının ve hakemlerinin hataları bize kusursuz bir oyun olmadığını bir kez daha gösterdi. Bu yüzden hepimizin artık tespitlerini ve analizlerini bu gerçeği göz önünde bulundurarak yapmasında fayda var. Böyle olursa daha az üzülür ve hayal kırıklığı yaşarız.
Bu kadar tempolu ve hatanın bol olduğu bir maçta doğal olarak iki takımın yıldızları belirleyici olacaktı. Ronaldo iyi başlayıp, iyi bitirdi. Son dakika golünü attığında Diego Costa kenarda olduğu için Portekiz şanslıydı. İspanyolların bu gole cevap verecek şansı artık kalmamıştı. Maçın hakkı beraberlikti.