Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sivasspor, Fenerbahçe’yi istediği oyunun içine çekti. Özellikle İrfan Can’ın sakatlanıp çıkması sonrası Mesut oyun kurmada tek başına kaldı.
Öncesinde sarı-lacivertliler ilk 7 dakikada İrfan ile iki fırsat yakalamıştı. Fenerbahçe oyun kuramıyordu. Bununla birlikte ufak çaplı bir panik havası da vardı sahada.
Bunu sona erdirecek bir gole ihtiyaç vardı.
Mesut savunma arkasına çok iyi kesti. Ozan son dokunuşu yapamadı. Fenerbahçe savunması da iyi değildi. Tisserand-Szalai ikilisi uyumsuzdu.
Henüz ilk dakikada Tisserand takımın en etkili ismi Gradel’e şut imkanı vermişti.
Gradel 32’de bir kez daha yokladı kaleyi az farkla dışarı çıktı.
37 ve 38’de iki kez gole yaklaşsa da sarı-lacivertliler de oyun kötüydü. Teknik sorumlu Emre Belözoğlu da bunun farkındaydı. Hamle için ilk yarının bitmesini beklerken Kayode devre biterken cezayı kesti 0-1.
Fajr’ın içeri kestiği sert topta golü buldu. İkinci yarı 47’de Tisserand’ın ceza sahası içinden yaptığı etkisiz vuruş kırılma anlarından biriydi. İyi vursa golü bulmuştu.
Gustavo stopere geçti Szalai kenara geldi. Bu hamlenin bedeli ağır oldu. İçeri sert kesilen topta Hakan kafayla golü bulduğunda Gustavo müdahale edemedi 0-2.
49’daki bu gol sonrası panik havası daha da arttı.49’daki bu gol sonrası panik havası daha da arttı.Belözoğlu’nun hamleleri Ferdi oyuna girene kadar topu yere indirmeye yönelik değildi. Topu alan tek başına bir şeyler yapmaya çalışınca bu durum konuk ekibin işine geldi. Belki Sivasspor kalecisi Ali Şaşal en fazla kurtarış yaptığı maçı çıkarsa da oyun tam olarak buna denk değildi. Kontrol Sivasspor’daydı. Alan bırakmadı. Geçişleri çok iyi yaptı. Gradel’in son dakikada şutu direkten döndü. Mesut’un olağanüstü pası sonrası Cisse farkı azalttı 1-2 ama yetmedi.