Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İki takımın da önemli eksiklerinin olduğu maça ev sahibi tempolu başladı. Yeni transferler Rossi ve Berisha da sahadaydı.
Mesut Özil oyunun merkezindeki isimdi.
Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay da bunu bildiği için Cofie’yi, Mesut’a yakın oynatarak ilk bölümde rakibinin organize olmasını engellemeye çalıştı.
Sarı-lacivertliler istekliydi. Bu her pozisyonda bu hissediliyordu. Kaptırdığı topu kısa sürede kapıyor ve tekrar atak yapmaya çalışıyordu. Sivasspor ilk bölümleri daha çok bekleyerek ve rakibini karşılayarak geçirmek zorunda kaldı.
12’de Rossi yeteneğini gösterdi. Sol kanatta rakiplerini geçti, klas vuruşu az farkla dışarı çıktı.
Fenerbahçe baskı kursa da en tehlikeli atak Sivasspor’dan geldi. Sağ kanattan yapılan ortada Gradel bomboş pozisyonda kafayı dışarı vurdu.
Bu pozisyondan sonra Fenerbahçe öne geçti. Sivasspor savunmasının uzaklaştırmadığı topta araya giren Samuel 23’te fırsatçılığını konuşturdu: 1-0
37 ve 38’de Berisha iki kez fırsat yakalamaya yakın olsa da bunları değerlendiremedi. İlk yarı bu skorla bitecek derken Altay’ın hatası geldi.
Pedro Henrique’nin ısrarı sonuç verdi. Altay’ın müdahelesi sonrası yerde kalan futbolcu kazandırdığı penaltıyı kullandı ve skoru eşitledi: 1-1
İkinci yarıya moralli başlayan Sivasspor ilk yarının başına göre oyunun daha içindeydi. Mesut’un çıkışı sonrası sarı-lacivertliler organize olmakta zorlandı. Oyuna giren İrfan da sakatlanıp çıkınca teknik heyet yeni bir plan üretmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.