Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe belki de iki pozisyon dışında maçın tek hakimiydi.
Alanyaspor savunma arkasında bulacağı boşlukları bekliyor ve sabırlı oynuyordu. Bu sabrın neticesini de fazlasıyla almayı başardı. Değişen kadro sebebiyle son paslarda belki bazı uyumsuzluklar olsa da sarı-lacivertlilerin önde baskısı, temposu ve isteği rakibini çok zorladı.
12’de bu baskının kazandırdığı topu Serdar değerlendirmedi. Az adamla yakalanmıştı rakip savunma.
32’de sarı-lacivertliler kendi yarı sahasından hızlı çıksa da Pelkas ağır kaldı. Alanya savunması da hemen alanı kapadı.
57’de ev sahibi rakibini az adamla yakalasa da Pelkas bu sefer acele etti ve kötü pas sebebiyle net bir atak şansı kaçtı. 55’te Alanya ilk organize atağına çıkmaya çalıştı.
67’de bir kez daha denedi. 75’te ise aradığı fırsatı buldu.
Efecan savunma arkasına sarktı. İçeri çevirdiği topa Emre Akbaba dokundu ve takımını öne geçirdi: 0-1
Bu golden saniyeler önce de Serdar Dursun yakın mesafeden bir fırsat kaçırdı. O top döndü gol oldu.
Sarı-lacivertliler geriye düşmenin şokunu kısa sürede atlattı.
Oyununa kaldığı yerden devam etti. Novak’ın ters ayağı ile yaptığı ortayı Serdar kafayla çok iyi bitirdi: 1-1
70’teki Sosa, Valencia hamleleri sonrası 80’deki golden sonra da Mesut hamlesi geldi. Galibiyet için artık tüm etkili ayaklar sahadaydı.
Son dakikalara girerken iki kez çok yaklaştı sarı-lacivertliler galibiyete. Novak arka direkte kaleci Serkan’ı geçemezken, 89’da topu önünde bulan Szalai çok bekledi ve etkili vuruş çıkaramadı.
Uzatmanın dördüncü dakikasında Alanyaspor öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda arka direkte bomboş durumda bulunan Efkan takımına galibiyeti getirdi: 1-2