Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hem ligde hem Avrupa’da mücadele eden ve her hafta iki maç oynayan Fenerbahçe’de rotasyon büyük önem taşısa da yaşanan sakatlıklar sebebiyle Jorge Jesus bu düşüncesini tam olarak sahaya yansıtamadı, birçok oyuncuya fazla yük bindi.
Ligde lider olan ve Avrupa Ligi’nde de grubunu zirvede bitiren sarı-lacivertlilerin oyun temposu son dönemde düşüşte olsa da alınan galibiyetler çok değerli bulunuyor. Çünkü futbolcular ve teknik heyet sadece etkili, göze hoş gelen futbol oynamıyor. Bunu yapamadığında da sonuca yönelik strateji geliştirebiliyor.
Özellikle Rennes maçının 3-0’dan 3-3’e getirilmesi en büyük örnek. Bu maçın ardından yine dinlenmeden maçlara çıkmaya devam edildi. Bunun yanısıra rakiplerin sarı-lacivertlileri durdurmaya yönelik oyun planları da istenen futbolunu oynanmasını engelliyor. Özellikle yapılan fauller ve oyunun durması sebebiyle istenen baskı bazen kurulamıyor. Her şeye rağmen sarı-lacivertliler istedikleri neticeyi almayı başardı, iki kulvarda zirveye çıktı.
Şimdi ise Dünya Kupası arası sarı-lacivertliler için çok önemli bir fırsat sunuyor. Sakat oyuncuların iyileşip dönmesinin yanısıra takımın dinlenmesi ve yenilenmesi için de Katar’daki organizasyon ilaç gibi gelecek.
Öte yandan sarı-lacivertliler bugüne kadar eksik tamamladığı iki maçı da kaybetti. Sivasspor galibiyeti bu açıdan bakıldığında daha büyük önem kazandı. Fenerbahçe ilk kez eksik bitirdiği mücadeleden üç puanla ayrıldı.