Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aslında maçın sonucunu kestirmek kolay değildi. Adana Demirspor ligin yeni takımı. Aynı teknik adam ile devam etse de önemli transfer hamleleri yaptı ve değişiklikler yaşadı. Fenerbahçe ise teknik adam ve bununla birlikte radikal bir sistem değişikliğine gitti.
İki takım da bir anlamda kapalı kutuydu. Bu nedenle çıkacak hiçbir sonuç sürpriz olmayacaktı. Maç tempoluydu.
Gustavo’nun direkten dönen 9’daki şutu ilk önemli pozisyondu. Sarı-lacivertliler hızlı hücumda rakibini az adamla yakaladı.
Adana Demirspor savunmasının çabuk dönmesinin yanısıra önce Osayi sonra da Samatta’nın ağır davranması savunmanın işini kolaylaştırdı. 33’te bu sefer ev sahibi ekip gole yaklaştı.
Castro rakiplerini geçti, şutu direkten dışarı çıktı. İlk yarının son dakikasında Balottelli’nin etkili şutunu Altay kornere çeldi. İkinci yarı Vitor Pereira önemli değişiklikler yaptı.
Akintola’nın çok zorladığı Ferdi kenardaydı. Serdar Aziz stopere geçerken Novak sol kanattaydı. Esas önemli hamle ise Samatta yerine Serdar Dursun’un oyuna girmesi oldu. Serdar’ın başlattığı atakta İrfan topu içeri çevirdi. Geriden gelen Mesut golü buldu: 0-1
Normalde Mesut’un başlatıp Serdar’ın bitirmesi beklense de Pereira’nın sisteminin getirdiği avantajlardan biriydi bu gol.
46’daki bu gol sonrası Adana Demirspor’un da hamleleri söz konusu oldu.
Ciddi de bir baskı kurdu. 70’te Svensson’un şutunu çıkaran Altay oldu. Pa Dibba’nın 79’da gole yaklaştığı pozisyonu önleyen isim yine Altay oldu. Fenerbahçe savunması ve kalesi uzun süre bunalsa da Adana Demirspor’a golü bulacak boşluğu vermedi ve önemli bir üç puanla sezona başladı.