Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dizilişin yanısıra kaybedilen son Beşiktaş maçına göre beş oyuncu değişmişti. Önde istediği gibi oynamasa da en azından pozisyon vermiyor ve oyununu oturtmaya çalışıyordu. Hatta 4. dakikada da Samet’in faul gerekçesiyle Arao’nun kafa golü iptal edilmişti. İşte tam bu anlarda geldi ev sahibinin golü. Colley uzaktan vurdu. Altay sektirdiği topa yetişemedi ve pozisyonu takip eden Ozdoyev takımını 24’te öne geçirdi: 1-0.
Altay hem ağır kaldı hem de zeminde ayağı kaydı. Öncesinde Samet’in ağır kaldığı ve Diagne’nin kaptığı bir top vardı.Takım hücumda da ağırdı. Kaleci Batuhan’ın kötü pasında sarı-lacivertlilerden daha hızlı davranan Ricci tehlikeyi hemen önledi. Kan değişikliği gerekiyordu. İki değişiklik yaparak başladı Jesus ikinci yarıya. Geride olan sarı-lacivertliler risk alıyordu. Karagümrük de bunları bekliyordu. Colley savunma arkasına sarktı. 49’da karşı karşıya kaldı, Altay kurtardı. 51’de Zajc’ın müthiş vuruşu ile skor eşitlendi: 1-1 Bu gol sonrası maç daha keyifli hale geldi.
63’te Valencia’nın yerde kaldığı pozisyonda penaltı beklentisine VAR bileğe darbe olmasına rağmen “devam” dedi. Karagümrük savunma arkasına sarkarak iki fırsat yakalamayı başardı. Fenerbahçe de Arda başta olmak üzere rakip kaleyi zorluyordu. 78’de Arda’nın kullandığı köşe vuruşuna Szalai çok iyi yükseldi ve takımını öne geçirdi: 1-2 Kalan bölümlerde sarı-lacivertliler hata yapmadı ve şampiyonluk yarışına devam etti.