Beşiktaş Şenol Güneş: Ayrılmak isteyen gidebilir

Şenol Güneş: Ayrılmak isteyen gidebilir

14.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İsteyen gidebilir ama bu kovmak değil. Sen gidersen ben başka oyuncu alacağım. Senin değerin ne? 5 milyon... Getir 5 milyonu... 10 istemem. Çünkü senin yerine adam alacağım” diyerek futbolculara gözdağı verdi.

Şenol Güneş: Ayrılmak isteyen gidebilir

Almanya’nın Grassau kentinde yapılan kampta konuşan Güneş, 2 oyuncu transferinde başarılı olamadıklarını aktardı. Siyah-beyazlı teknik adam, “Her şeyin çözümü var. Transfer olmayabilir. Olması için uğraşacaksın. Kulüp elinden geleni yapıyor. Geç kalmalar olur. 2 oyuncu halledilmesi gerekiyordu. Ben, Ceyhun Bey, kim olursa olsun herkes bunun için uğraştı ama bunda başarılı olamadık. Kendi oyuncumuzun bir tanesi kendi takımında idmana çıkamıyor. Sakatlığım var diyor, gitmek istiyor. Gitmek istiyorsa bedeli belli. Ben de yurt dışından bir oyuncu istiyorum, bedava olsa alırım. Rosier, Cenk, Mert, Onur... Her oyuncu iyi teklif geldiğinde gitmek ister” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"Lyanco’yu alsaydık çok başka şey konuşacaktık. Lyanco’yu alabilirsen alacaksın, transfer böyle bir şey,  pazarlık. Amartey, daha başka ekonomik tarafı da olumlu. Sağ stoper oynadı daha önce de orta saha oynadı. İsimlerden konuşulan belli zaten. Geçen sene 22-23 yaşında bir çocuk vardı, geçen sene alamamıştık. Alabilirsek pazarlıkla alırız."

"GİTSİM AMA KULÜP MAĞDUR OLMASIN"

"Defansta en güvenilir en yetenekli oyuncu o. Zaten onu oynattık. Oynuyordu, ‘ayağım ağrıdı 2-3 gün dinleneyim’ dedi, tamam dedik. Redmond benim oyuncum değil ama Saiss benim oyuncum. İyi futbolcu ama sorun oynayıp oynamaması. Oynamasını engelleyen bir durum yok. Burada Gomez de oynamadı, Cenk de oynamadı. Saiss anlaştığı takımla gitsin, oynasın ama kulüp mağdur olmasın.  Montero özverili çalışıyor. Montero’yu niye örnek verdim. Her an gidebilecek bir oyuncu o da bunu biliyor ancak buna rağmen antrenmana çıkıp işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Montero böyle çalışıyor da kalması gereken ihtiyacı olan adam ‘gideceğim’ diyorsa bu aykırı."

Haberin Devamı

"Halil Dervişoğlu, kulübüne Beşiktaş ismini kullanıp arkasından pazarlık yaparsa olmaz. Güvenim sarsılırsa herkese soğuk bakarım."

"TERCİHİMİZ O OLDU"

"Afrikalı mümkünse az oyuncu ama mecbur kalırsak ve bize yarıyorsa alacağız. Onana ve o tip oyuncu, Amartey de hem stoper hem ortaya düşündük. İkisinden biri olacağı için Amartey’i tercih ettik. Hem Gana Milli Takımı’nda oynadı hem de gelmek istediğini söyledi. Sonrasında gelişmeler ne oldu bilmiyorum. Orta sahada Amir, Salih, Gedson var. Amartey olabilir. Olmadı, Onana’yı alabilirsek iyi olur. Josef de Souza tipinde bir oyuncu bulmak zor."

"Quaresma’nın gelmesini isterim, ben de onu seviyorum. Alırım, gelsin ama oyuncu olarak oynayamaz. Sol açık, sağ açık oynar ama eski hali yok. Quaresma’nın jübile yapmasını isterim, veda etsin. Gökhan İnler var mesela. Onu da isterim. O da iyi Beşiktaşlı. Anladığım kadarıyla Gökhan’ın yardımcı antrenörlük ve sportif direktörlük düşüncesi var gibi. Vizyonu geniş. Ben de bu tiplerin Beşiktaş’ta olmasını isterim."

Haberin Devamı

"Çalışmalarından yana sıkıntımız yok. Çalışmayan adam var mı dersen, yok. Aboubakar niye göze bu kadar batıyor. Bu kadar üst seviye olduğu için. O 1 çalışıyorsa, Semih 2 çalışacak. O zaten bir yere gelmiş, dikkat çeken oyuncu. Pepe de öyle bir oyuncuydu. İyi profesyoneldi ve antrenmanda bunu işlerdi. O tip oyuncuyu al."

"Redmond bana, ‘Hiçbir hoca güven vermedi’ dedi. E ben güven verdim. Gelmezse hiçbir şey demem. Bizden gittiği anda gitti diye düşünüyorum. Başka kulüple pazarlık yapmıştır diye düşünüyorum. ‘Ben haber vereceğim’ diyor. Geldiği zaman da bu sefer eskisi gibi vermeyeceğim. 1 milyon veriyorsam, 500 veririm. Redmond’ın yokluğunda Beşiktaş yok muydu? Redmond’ı istemiyorum demek değil, istemek başka teslim olmak başka. Her oyuncu değerli ama kulüp hepsinden önemli."

"Hücuma dönük Gedson ve Salih’in yanına birini veya 2’li veya 4’lü orta sahada santrfora yakın gole giden bir oyuncu düşünüyoruz. Redmond gelseydi, bir tane oyuncu ile gençlerden tamamlarsın ama şimdi Redmond yok, Ghezzal toparlayamadı. Cenk de sakatsa bir Muleka kalıyor."

Haberin Devamı