Skorer Şenol Güneş: Bana göre en güçlü rakip Bursaspor

Şenol Güneş: Bana göre en güçlü rakip Bursaspor

01.12.2010 - 13:02 | Son Güncellenme:

.

Şenol Güneş: Bana göre en güçlü rakip Bursaspor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluktan bahsetmek için henüz erken olduğunu belirterek, "Bence Bucaspor, Büyükşehir Belediyespor ve Karabük'ü yener, ikinci yarıda 10 maç alırsak o zaman belki,"Şampiyon olacağız" diyebiliriz" dedi. Güneş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kötü olmasıyla Türk futbolunun batmayacağını da ifade ederek, "Bence şampiyonluk yarışındaki en güçlü rakip Bursaspor. Buna Kayseri, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da ekleyebiliriz" dedi. Güneş, Schuster'in, 'Türkiye'de 1960'lı yılların futbolu oynanıyor' şeklindeki açıklamasına ise, "Ben o zaman 8 yaşındaydım. O dönem oynanan futbolu hatırlamıyorum" dedi.

Haberin Devamı

"BUCASPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek takımın gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Güneş, ligde kalan üç maçlarını da kazanmak istediklerini belirterek, "Her maç üç puan olduğuna göre, Bucaspor ile önemli ve kritik bir maç oynayacağız. Geçmişe bakarsanız daha fazla sahasında puan kaybeden bir takım olarak bu maçın öne çıktığını ve ciddiye alınacak bir maç olduğunu biliyorum. Sahamızda şu ana kadar aldığımız bir mağlubiyet ve bir beraberlik var. Bunu gördükçe rahatsız oluyoruz. Ligin kızıştığı bir dönemde bu üç puana ihtiyacımız var. Ceyhun sakattı. Daha iyi durumda. Durumunu değerlendireceğiz. Engin'in de sakatlığı var ama o biraz daha iyi durumda. Burak cezalı. Uzun süredir sakatlığı olan Glowacki'nin durumu iyi. Son idmanda, uzun top attı. Adalesi gerilince tedirgin oldu. Ciddi sakatlığı yok. O da bu maçta bizimle olamayacak" dedi.

Haberin Devamı

"ZORU BAŞARINCA İŞLER KOLAY GÖRÜLÜYOR AMA BUNU AŞMALIYIZ"

Taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını da ifade eden Güneş, "Taraftarlarımız oyuna katkı yapıyorlar. Zaman zaman coşkumuzu arttırıyorlar. Ancak maçın başında rakip takım hakkında atılan sloganları doğru bulmuyorum. Sadece kendi takımını destekleyen bir taraftar görmek istiyorum. Biz şu anda sadece Bucaspor maçını yaşamak istiyoruz. Geçmişte yapılan doğrular ve hatalar gündeme gelebilir ancak Buca maçının önüne geçmesini istemiyorum. Gelecekle ilgili söyleyeceklerimiz için de temennimiz böyle. Zoru başardığınız zaman işler kolay görünüyoruz, kolay olunca basite alınıyor, basite alınınca çok laf üretiliyor. Bunu aşarsak güçlü bir kulüp oluruz" diye konuştu.

"OYUNCULAR ARASINDA AYRIM YAPMAM"

Takımın hedefe yürümesi esnasında değerinin de arttığını belirten tecrübeli teknik adam, "Oyuncularım arasında hiçbir ayrım yapmam. Yarışan ve diğerinden daha iyi olan oynuyor. Zaman zaman oynayıp oynamama, övgü ve yergiyle ilgili olumsuzluklar olabilecektir. Benim nazarımda iyi oynayan bir oyuncu, kamuoyunda kötü görünebilir. Bundan oyuncu etkilenir. Oyuncuyu değil takımı sahiplenmek gerek. Takım oyunu oynamak istiyoruz. Bunları başaracak gücümüz var. Bunları yapmak için buradayız. Olmayacak işlerin bize yüklenmesini istemiyorum. Ne olduğumuzu ve nereden geldiğimizi biliyorum. Dıştan yapılan motivasyonların olumlu ya da olumsuz katkılarını değerlendirip böyle devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ŞAHSIMA YAPILAN ELEŞTİRİLER BENİ ETKİLEMİYOR"

Güneş, eleştiriden çok övgüden korktuğunu da belirterek, "Medyada zaman zaman benim değiştiğime yönelik yazılar yazılıyor. Ben eleştiriden çok övgüden korkarım. Çünkü bunun önüne geçemezsiniz. Gizli bir güçtür bu. Değişim olmadan gelişim olmaz. Yaş ve yaşam bizi değiştiriyor. Eleştirilerde haklılık ve haksızlıklar var. Bunlar doğal. Suçlama değil bu. Toplum olarak kavgacı olmak istiyoruz. Bunları aşmak gerek. Biri benim için hiçbir şeyden anlamıyor diyorsa yanılabilir. Eksiklerim varsa bugün de eleştirsinler. Doğrudan yanayım. Geçmişte bana daha fazla inananlar, bugün, 'Ben haklıydım' diyip, geçmişte eleştirenlere saldırabilirler. Bu doğru değil. İş yapanla eleştirenlerin gelişimine bakmak istiyorum. Şahsıma yapılan eleştiriler etkilemiyor" dedi.

Haberin Devamı

"BANA GÖRE EN GÜÇLÜ RAKİP BURSASPOR"

Güneş, "Şu anda lidersiniz. Şampiyonluk yolundaki rakip olarak kimi görüyorsunuz ve Galatasaray'la olan 16 puan fark sürpriz midir?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Sezon başında şampiyonluğa oynuyorum kümede kalmak için mücadele etmem diyebilir misiniz ? Kafadan 15 maçta iyi sonuç alan kümede kalmayı garantiler. Sonra ilk 5 hedefini koyar, sonra üç ve daha sonra şampiyonluk hedefi gelir. Bu bir yol. İpek yolunu düşünün. Uzak doğuya gitmek istiyorsanız buradan geçmek zorundasınız. İlk beş için avantajlıyız. Şu anki durum bu. Buradan aşağıya düşmeyiz. Daha sonra ilk üç için avantaj yakalayacağız. Sonrasına bakacağız. Bana göre bugün en güçlü rakip Bursaspor. İyi bir kadrosu var. Bize kaybetmelerine rağmen iki galibiyetle toparladılar. Kayserispor iyi bir çıkışta. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da yarışın içine girebileceğini, Galatasaray'ın da toparlanabileceğini düşünüyorum. Maçlar oynanmadan kimse karar veremez. Biz aldığımız maçlarla buraya geldik. İki maç kaybetsek aşağı düşerdik. Bursa'da kaybetseydik üçüncü olurduk. Şuan birinciyiz. Bucaspor maçını kazanamazsanız anlattıklarınız herkese hikaye gelir. Böyle bakmak gerek. Real Madrid öndeydi, Barcelona'ya yenildi geride kaldı. Tekrar öne geçebilir. Futbolun güzelliği bu. Herkesin konuşabildiği ortak değer futboldur. Herkesin söyleyecek lafı vardır. Herkes söylediği sözde haklıdır. Galatasaray zaten kendisini başarısız görüyor. Henüz 14 maç oynandı. Bundan sonra 20 maç var. Bundan sonra ne olacağını dediğim gibi kimse bilemez."

Haberin Devamı

"FORVETE TRANSFER YAPACAĞIZ"

Başarılı teknik adam Teofilo'nun gidişine hala bir anlam veremediklerini de vurgulayarak, "Teofilo iyi bir oyuncu. Oynamasını istiyorduk. Onun da kendine göre sıkıntıları var. Ama diğer futbolculara oranla ona her türlü imkanı sağladık. Oynamasına rağmen gitmek istemesi bizim için sürpriz ve hayal kırıklığı oldu. Hala gelmesini bekliyoruz. Gelirse durumunu değerlendiririz. Gelmezse oyuncu boyutuna bakarız. Her oyuncu değerlidir ama vazgeçilmez değildir. Özel ve değerli olması camiaya katkısıyla orantılıdır. Kendi hatasından dolayı aramızda yok. Yok diye çaresiz kalmak istemiyoruz. Gelirse ne olur bilmiyorum. Gelmezse diye bakıyoruz. Onun yerine arayışımız var. Mevki olarak sıkıntı yaşayabileceğimiz bir bölge. Jaja ve Burak tipik santrafor değil. Tamamlayıcı olabiliyorlar. Gelişimleri açısından yerlerini değiştirmek iyi değil. Ancak mecbur kalırsak bunu yapacağız. Şu anda bu bölgeye transfer düşünüyoruz" dedi.

Güneş, kendisiyle irtibat kurabildiniz mi ? şeklindeki bir soruya ise, "Onunla burada irtibat kuramadık, oradayken nasıl kuracağız. Yaptıklarımız karşısında bize borcu olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor'a gelen her oyuncu katkı yaparsa büyümeli. Yanlış yaparsa değil. Gelirse bakacağız" dedi.

"ÜÇ BÜYÜKLER KÖTÜ DİYE TÜRK FUTBOLU BATMAZ"

Sadece İstanbul takımlarını yenerek şampiyon olunamayacağını da belirten Güneş, "Üç büyüklerin aldığı sonuçların kötü olması Türk futbolunu batırmaz. 10 Yabancı alıp para dağıtıp, fayda alamazsanız, Türk futbolu battı diyemezsiniz. Saha, medya ve organizasyonların tümüne bakmak gerek. Sahamızda Manisa ve Eskişehirspor'a puanlar verdik. Bu maratonda kayıplar doğaldır. Tek maça bakmayacağız. Havaya girmeyeceğiz. Bir çizgimiz olmalı. Bu çizgiyi kurduğumuzu düşünüyoruz. Daha dikkatli olmak durumundayız. Bu kadar ilgi, beğeni ve sevginin olduğu yerde çizgi dışına çıkmamalıyız. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenrebahçe'yi yenerek şampiyon olamazsınız" diye konuştu.

"İLK YARIDAKİ SON ÜÇ MAÇIMIZI VE İKİNCİ YARIDAKİ 10 MAÇI ALIRSAK ŞAMPİYON OLACAĞIZ DİYEBİLİRİZ"

Güneş, Trabzonspor'un adının geçtiği her yerde şampiyonluk lafının geçtiğini belirterek, "Şampiyonluk sezon bitene kadar herkese yakıştırılıyor. Ben yasak koymadım. Şampiyon olacağız desek ne olur. Olamazsanız ne olacak. Trabzonspor'un adının olduğu her yerde şampiyonluk lafı geçebilir. Diğerleri aday olabilir. Henüz ilk yarı bitmedi. Bucaspor, Büyükşehir Belediyespor ve Karabük'ü yener, ikinci yarıda 10 maç alırsak o zaman belki söyleyebiliriz, 'Şampiyon olacağız' diye. Bu hafta niye mutlu oldum. Çünkü ilk yarı gol yememize rağmen galibiyeti yakalayabildik. Havai fişeği atarsınız, bir kez aydınlık olur. Biz sürekli aydınlık istiyoruz. Takım bu yönde bir güven veriyor. Bir maçla büyük olamayız. Galatasaray küçüldü mü, hayır. Sadece sonuçları kötü gidiyor. Şampiyonluk lafını herkes konuşabilir. Ancak benim gündemimde Bucaspor maçı var. Biz kendi haddimizi bilir ve ayaklarımızı yere sağlam basarsak hiçbir sıkıntı kalmaz" şeklinde konuştu.

"BİZDE BARCELONA GİBİ OYNAYABİLİRİZ"

Güneş, kendilerinin de Barcelona gibi oynayabileceğini ifade ederek, "Altyapı antrenörüne 500 lira maaş veriyoruz ve diyoruz ki, 'Bana Messi gibi bir futbolcu yap.' Böyle bir şey olabilir mi? Bir şeyler yapıyoruz ancak tam doğruyu yapamıyoruz. Almanya bunu tam yaptı. Buna rağmen bocaladılar. Yaratıcı oyuncular konusunda eksikliği var. Bizdeki antrenörün yaptığı mucize. Biz de Barcelona gibi oynarız. Türk futbolcusunu aynı anlayışta yetiştirirseniz oynar. Almanya yaptığı yatırımın karşılığını aldı. Biz yatırım yapmadan almak istiyoruz. Barcelona'da 8 futbolcu alt yapısından. Biz de kendi altyapımızdan futbolcu çıkarmak istiyoruz. Galatasaray çok yabancı transferi yaptı. Bu sadece Galatasaray'ın değil hepimizin suçu" dedi.

"1960'LARDA OYNANAN FUTBOLU HATIRLAMIYORUM"

Güneş, "Schuster, Türkiye'de 1960'lı yılların futbolu oynanıyor dedi. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya da, şöyle cevap verdi: "Kaybetmiş olduğu maçtan sonra kullandığı bir ifade. Gereksiz bir açıklamaydı. Ben 1960'da 8 yaşındaydım. Hatırlamıyorum o dönem oynanan futbolu. O da farkındadır yaptığı yanlışın. İyi giderken kötü gitmeye başlayınca yaşadığı şokla doğru düşünemediğini düşünüyorum. Tabi ki takımın başarılı olmasını istiyordur. Schuster'in iyi olan düşüncelerinin alınmasından yanayım. Kavgayla bir yere varamayız. Yeni düşünceleri birbirimize katarak ülke futbolunu kalkındırabiliriz" dedi. Güneş, eski öğrencisi Fatih Tekke'yle ilgili olarak gelen bir soruya da, "Fatih başarılı bir oyuncu. Sakatlık gibi sıkıntıları oldu. Sorunlar yaşadı. Bu kendinden, hocadan veya kulüpten kaynaklanabilir. Şu anki gelişmeler için çok şey yazılıp çiziliyor. Bununla ilgili ben de bir yorum yapıp buna katkı sağlamak istemem. Başka bir takımın oyuncusu hakkında konuşmam. Ama oynamasını isterim" dedi.

Yazarlar