Diğer Serdar Avcı, dünya şampiyonluğu için ringe çıkıyor

Serdar Avcı, dünya şampiyonluğu için ringe çıkıyor

18.05.2021 - 11:17 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yarın dünya şampiyonluğu maçına çıkacak Türk boksör Serdar Avcı, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, “Zor bir maç olacak ama ülkeme kemeri getireceğim. İnşallah zafer bizim olacak ve iki bayram birden yaşatacağız” dedi.

Serdar Avcı, dünya şampiyonluğu için ringe çıkıyor

Türk boksör Serdar Avcı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yarın UBO (Universal Boxing Organization) yarı ağır siklet dünya şampiyonluğu karşılaşmasında altın kemer için ringe çıkacak.

Haberin Devamı

Avcı, 7 unvan maçının hepsini nakavt ile kazanan Gürcü rakibi Zaal Kvezereli ile karşı karşıya gelecek. Günler öncesinden Alanya’da kampa giren ve son bir haftadır Ukrayna’da antrenörü Andrey Sinepupov ile birlikte çalışan Avcı, Türkiye’ye altın kemer kazandırmak istediğini söyledi.

“TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ”
Türkiye'nin ilk tek profesyonel boks kulübü olan Kadıköy Boks Spor Kulübü'nün A Takım profesyonel antrenörü Gencay Avcı ve Kadıköy Boks Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cengizhan Avcı ile de hazırlıklarını sürdüren Avcı, “Son kamp için Ukrayna’ya geldik. Antrenörüm Andrey’e çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle 15-20 yıldır beraberiz. Burada antrenman yapmak gerçekten çok iyi. İyi hazırlandık. Rakip yenilgisiz. Zor bir maç olacak ama inşallah ülkeme kemeri getireceğim. Elimden geleni yapacağım, inşallah zafer bizim olacak. Türk bayrağını dalgalandıracağız, İstiklal Marşı’nı okutacağız. Tüm ekibime, her zaman desteklerini esirgemeyen Gökhan Palas’a, ana sponsorum Şafak Elektrik’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

“ÜLKEMİZE İKİ BAYRAM BİRDEN YAŞATACAĞIZ”
Kadıköy Boks Spor Kulübü'nün A Takım profesyonel antrenörü Gencay Avcı, “İnşallah 19 Mayıs’ta Türkiye’ye altın kemeri getireceğiz, ülkemize iki bayram birden yaşatacağız. Emek veriyoruz, çalışıyoruz” diye konuştu.

Serdar Avcı’nın mücadele edeceği Interim dünya şampiyonluğu karşılaşmasında ring anonsörlüğü yapacak olan Cengizhan Avcı ise “19 Mayıs’ta düzenlenecek olan dünya şampiyonluğu karşılaşmasında ben de özel bir görev alacağım. Ukrayna’da ilk Türk spiker olarak ring anonsörlüğü yapacağım. 19 Mayıs’ta inşallah ülkemize çifte bayram yaşatacağız” dedi.

Ukrayna’da geçen şubat ayında hafif siklette UBO Kıtalararası Şampiyonluğu kemerinin sahibi olan Arda Tamer Avcı da Kiev’de yarın düzenlenecek boks gecesinde ringe çıkacak. Öte yandan Serdar Avcı’yı ; Şafak elektrik şirketleri ve Ayden Marine sponsor olarak destekliyor.

 

Yazarlar