İtalya Serie A Serie A devleri harekete geçti! 'Takım sayısı düşürülsün'

Serie A devleri harekete geçti! 'Takım sayısı düşürülsün'

10.02.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın majör ligleri arasında gösterilen Serie A'da devlerin harekete geçtiği öğrenildi. İtalya Futbol Federasyonu ile görüşen Serie A devlerinin yetkililerinin takım sayısının düşürülmesini talep ettiği aktarıldı.

Serie A devleri harekete geçti Takım sayısı düşürülsün

Avrupa futbolunun en büyük 5 ligi arasında gösterilen Serie A'da devler radikal bir karar için ortak görüş bildirdi. Uzun yıllardır 20 takımla oynanan Serie A'da 3 dev kulübün 18 takımlı formata geçilmesini istediği iddia edildi.

Haberin Devamı

İtalyan basınında yer alan habere göre; Milan, Inter ve Juventus'un kurmayları, İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina ile buluştu. Devlerin idarecilerinin, Gabriele Gravina ile yaptığı buluşmada takım sayısının 20'den 18'e düşürülmesini istediği aktarıldı.

Inter CEO'su Giuseppe Marotta, Juventus CEO'su Maurizo Scavanvino ve Milan Başkanı Paolo Scaroni'nin görüntülü toplantıya katıldığı vurgulandı. Öte yandan İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina'nın toplantının ardından net bir karara imza atmadığı kaydedildi.

Avrupa'nın majör ligleri arasında yer alan Serie A'da şu anda mücadele eden takımlar şu şekilde:

Inter, Napoli, Milan, Juventus, Roma, Atalanta, Fiorentina, Lazio, Bologna, Torino, Sassuolo, Udinese, Genoa, Monza, Frosinone, Salernitana, Cagliari, Lecce, Empoli, Hellas Verona.