Skorer Sıradaki de İtalyan

Sıradaki de İtalyan

06.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sıradaki de İtalyan

Sıradaki de İtalyan


G.Saray grupta çekilebilecek en güzel kurayı çekti. Milan'ı eledikten sonra İtalya Ligi'nde sıkıntılı bir dönem geçiren Bologna ile eşleşti


       Şampiyonlar Ligi'nde Milan'ı yenerek, UEFA Kupası'na üçüncü turda katılmaya hak kazanan Galatasaray'ın rakibi İsviçre'de yapılan kura çekiminde belli oldu. Parma, Lyon, Deportivo ve Bologna ile birlikte birinci torbada kura çekimine giren temsilcimiz, içlerinde en kolay sayılabilecek İtalyan Bologna ile eşleşti.
       Galatasaray, Bologna ile ilk maçı 25 Kasım'da deplasmanda, rövanşı ise 9 Aralık'ta İstanbul'da oynayacak. Kura çekimi sonrası Teknik Direktör Fatih Terim, Bologna Genel Menajeri Oreste Cinguini, Genel Sekreteri Renato Cipollini ile bir araya geldi. Taraflar birbirlerine şans diledi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, "Galatasaray'a bundan daha iyi kura çekemezdim" dedi.

Terim'in istediği oldu

       Kura çekiminden önce "Gönlümde Bologna yatıyor" diyen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in dileği yerine geldi. Terim, "Kuradan memnunum. İtalyan takımlarına karşı şanslıyız. İlk maçın da deplasmanda olması bizim için avantaj. Ancak Bologna da sonuçta bir İtalyan takımı. İstediğimiz oyunu ortaya koyarsak turu rahat geçeriz" diye konuştu.
       Dikkatli olmaları gerektiğini belirten Sarı - Kırmızılı takımın hocası, "Bologna'nın şu anda ligde bulunduğu durum kimseyi yanıltmasın. Geçen sezon Juventus'la eşleştiğimizde Bologna'yı izlemiştim. Biz ülkemize Avrupa heyecanını sonuna kadar yaşatmak istiyoruz. Turu geçersek transfer hakkımız da doğuyor. Bunu da değerlendiririz" dedi.

Anneciğim Türkler!

       Bundan tam bir yıl öncesindeyiz. Yine bir kasım ayında ve Bologna'da, Renato Dall'Ara Stadı'ndayız. Maç Bologna ile Juventus arasında. Bologna taraftarı, o dönem Galatasaray ile eşleşen Juventus'a "Mamma I Turchı" (Anneciğim Türkler) yazılı bir pankartla takılıyor. Hani haksız da değiller. Zira Juventus Galatasaray karşısında iki maçta da ecel terleri döküyor. Ölüp ölüp diriliyor. Kadere bakın! O dönemin esprisi, şimdi Bologna için gerçek oluyor. Ve İtalya'nın sorunlu ekibi UEFA eşleşmesinde, daha çarşamba gecesi Milan'ı dize getiren Cim - Bom'u buluyor. Hani derler ya; "Gülme komşuna, gelir başına." "Anneciğim Türkler" diye korkuyu yaşama sırası, galibe bu kez Bologna'ya geliyor.

Andersson oynamıyor

       Bologna'nın forvetteki en büyük siahı, İsveçli Kenneth Andersson, UEFA'ya ismi geç bildirildiği için G.Saray'a karşı da forma giyemeyecek. Ancak Kırmızı - Lacivertli ekipte, geçen sezondan dört maçlık cezası bulunan milli orta saha oyuncusu Marocchi, oynayabilecek.

G.Saray'dan yoğun trafik

       Sarı - Kırmızılı futbolcular, yine yoğun bir maç trafiği içine girecekler. İrlanda ile oynanacak milli maçlar sonrası ligde ezeli rakipleri Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaraylı oyuncular, daha sonra da Bologna ile UEFA Kupası üçüncü turunda ilk karşılaşmaya çıkacaklar. Sarı - Kırmızılılar, hazırlıklara pazartesi günü başlayacaklar.

SÜREN 'Onlar düşünsün'

       G.Saray Başkanı Faruk Süren, "Rakip bizim için farketmez. Eğer bu kupada ilerlemek istiyorsak, kim çıkarsa çıksın, elemek zorundayız" dedi. Süren, "Bologna bir İtalyan takımı. İtalyanlar bizi iyi tanıyor. Tedirgin olacaklar. Şimdi onlar düşünsün. Ekibimize güveniyoruz. Bu kupada gidebileceğimiz en iyi yere gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Sadece Trabzon

       Avrupa Kupaları'nda elemeli maçlarda sadece Trabzonspor bir İtalyan takımını eledi. Bordo - Mavili ekip, bu sezon Intertoto'da eşleştiği Peruggia'ya Avni Aker'de 2 - 1 yenilmesine rağmen, rövanşı 3 - 1 kazandı ve tur atladı. Türk takımları İtalyan ekiplerle oynadıkları 38 maçın beşini kazandılar. Altı maç berabere biterken, 27 kez de İtalyanlar sahadan galip ayrıldı.

Futbolcular ne diyor?

       Hakan Şükür:
       Galatasaray'ın nasıl futbol oynadığını en iyi İtalyanlar biliyor. Yine dişe dişq mücadele olacak. Turu geçeceğimize inanıyoruz.

       Suat:
       Bizim için kim çıkarsa çıksın, farketmezdi. Benim istediğim bir kura oldu. Bologna diğer rakiplere göre bizim için daha kolay rakip.

       Ümit:
       Ben Juventus'u istiyordum. Ama aynı gruba düşmedik bile. İtalyan takımlarına karşı boşum yok. Yine gol atacağım için seviniyorum.

       Ergün:
       Biz bu yola baş koyduk. Şampiyonlar Ligi'ndeki şanssızlığımızın acısını UEFA Kupası'nda çıkaracağız. Ancak rakibi de küçümsememek gerekir.

       Popescu:
       Galatasaray'ın bu kupadaki diğer takımlardan eksiği yok, fazlası var. Bunu zaten kanıtladık. Ayrıca ilk maçın deplasmanda olması avantaj.

Aman dikkat!

       İtalya Ligi'nde kötü günler geçiren Bologna, buna rağmen fazla hafife alınmaması gereken bir ekip. UEFA Kupası'nda geçen sezon yarı finale kadar yükselen Bologna, yedi kez lig şampiyonu oldu. İtalyan ekibi, UEFA'ya Play - Off'ta Inter'i devirerek girdi.

Fener'in gözdesi işbaşına geldi

       İtalya Ligi'nde bu sezon umduğunu bulamayan Bologna'da geçen hafta teknik direktör operasyonu yaşandı. Sergio Buso'nun istifası üzerine harekete geçen yönetim, F.Bahçe'nin Zeman'dan önce almak istediği Guidolin'i işbaşına getirdi. Guidolin'li Bologna ilk lig maçında Venezia'yı 1 - 0 yendi. İtalyan ekibi, UEFA Kupası maçında da Anderlecht'i 3 - 0'la geçti.




Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri

       A GRUBU
       Barcelona
       Sparta Prag
       Porto
       Hertha Berlin

       B GRUBU
       M.United
       Valencia
       Bordeaux
       Fiorentina

       C GRUBU
       Real Madrid
       Rosenborg
       Bayern Münih
       Dinamo Kiev

       D GRUBU
       Lazio
       Chelsea
       Feyenoord
       Marsilya